• Informacje na temat:

    farsz ze szpinakiem i fetą do pierogów

Przepisy na temat: farsz ze szpinakiem i fetą do pierogów
  • Pierogi ze szpinakiem

    Dzieci lubią pierogi - najczęściej te ze słodkim farszem albo ruskie. Warto wprowadzić im do jadłospisu trochę inne smaki.

  • Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

  • Pierogi z pokrzywą i fetą

    Połączenie sera fety i szpinaku w nadzieniu do naleśników lub pierogów jest nam dobrze znane. Okazuje się, że szpinak można zastąpić rośliną z naszych łąk i nieużytków - pokrzywą. Może pokusimy się więc o przyrządzenie pierogów z fetą i pokrzywą?

  • pracochłonne ale smaczne :)

  • Farsze do pierogów na szybko

    Jaki jest sekret pysznych pierogów? Idealny farsz!

  • Święta zbliżają się dużymi krokami,te pierogi to Petarda !!! Są rewelacyjne,możecie je zrobić z dowolnym farszem,nadziać pieczarkami,lub kapustą kiszoną,mięsem mielonym itp.możliwości jest wiele.

  • Świąteczne pierogi ze szpinakiem

    Sposób przygotowania Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać, dodać sól, masło i ciepło wodę. Następnie wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką. Wykonanie farszu: Szpinak posiekać(...), dodać szpinak, doprawić do smaku. Ciasto pierogowe cienko rozwałkować. Szklanką wycisnąć krążki, nałożyć farsz i zlepić pierogi. Gotować je w osolonej, wrzącej wodzie przez ok. 2 minuty od wypłynięcia...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pierogi ze szpinakiem i fetą"

  • Obiad na każdy dzień tygodnia

    ..., duś. Dodaj starty na tarce parmezan i serek ricotta. Ciasto rozwałkuj cienko i wykrój kółka. Nakładaj farsz i zlep krążki jak pierogi, zawiń brzegi i połącz rogi.  2. Gotuj w osolonym wrzątku, z dodatkiem bulionu. Brokuł ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Wymieszaj z oliwkami i fetą. Skrop oliwą i sokiem cytrynowym. Podawaj do tortellini.  Lekka letnia sałatka Sposób...

  • Mam w sobie coś z Papaja, gdyż tak jak on uwielbiam szpinak. Praktycznie pod każdą postacią. Jedną z moich ulubionych potraw są pieczone pierogi nadziewane szpinakiem i fetą. Delikatne, puszyste ciasto drożdżowe a w nim rozpływający się w ustach ser w towarzystwie szpinaku – po prostu mniam!

Artykuły na temat: farsz ze szpinakiem i fetą do pierogów
  • Farsze do pierogów na szybko

    Nadzienie do pierogów to podstawa kulinarnego sukcesu.

  • 15-17 sierpnia 2008, Mały RynekOdkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy. Trudno się nie zgodzić z sentencją Anthelme Brillat-Savarina, opublikowaną blisko dwa wieki temu w książce "Fizjologia smaku". Jakiej astronomicznej kwoty wart jest zatem innowacyjny smak pierogów, potrawy tak głęboko zakorzenionej w polskiej, tradycyjnej kuchni? Okazuje się, że krakowscy restauratorzy nie potrzebują szczególnej, materialnej zachęty, by toczyć bój o prym...

  • Szpinak: Zielona wersja zdrowia

    ...spożywać na surowo, jako element wymyślnych smoothie, soków owocowo-warzywnych lub sałatek. Dobrze komponuje się z serami: kozimi, pleśniowymi, fetą, mozzarellą. Doskonale nadaje się też do dań z makaronem, może być składnikiem domowej pizzy, a także farszu, który podamy do naleśników lub pierogów.   Ewa Koza, mamsmak.com          

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...

  • Pierogi ze szpinakiem

    ..., szczypty soli i ciepłej wody zagnieść starannie elastyczne ciasto na pierogi. Rozwałkować, wycinać kółka, nakładać farsz i formować pierogi. Gotować w osolonej wodzie.

  • Mąka, masło, sól, jajko – odpowiednio wyrobione i rozwałkowane ciasto to podstawa pierogów. Niby proste, ale w trakcie gotowania mogą się rozpaść, a z farszu zrobi się breja. Fot. 123RF/ Picsel Żeby tego uniknąć, poznaj kilka prostych wskazówek, dzięki którym - łatwo i bez stresu - przygotujesz wyśmienite pierogi. Wybierz mąkę dobrej jakości, ale też przesiej ją zanim przygotujesz ciasto. Ciasto wyrabiaj robotem kuchennym lub ręcznie do momentu, w którym będzie idealnie gładkie i wszystkie...

  • Pierogi i spółka

    ...łyżeczkę farszu, brzegi dokładnie zalepić. Pierożki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 30 minut w temp. 190°C Pierogi ze szpinakiem(...)Kołduny z szynką w rosole Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 35 dag mąki, 1 jajko, sól. Farsz: 20 dag pieczarek, 1 cebula, 10 dag szynki, 1 jajko, 1 łyżka masła, sól, pieprz. Rosół:l kura rosołowa...

  • Pierogi zna każdy Polak i niemal każdy turysta odwiedzający nasz kraj. Skąd się wzięły? Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską.   Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz „zieloności". Kolejne przepisy to już pierogi...

  • Pierogi z różnych stron świata

    Tatarskie kibiny Składniki na 10 porcji : Na ciasto: 25 dag śmietany 22 lub 36 proc., 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka roztopionego i ostudzonego masła (lub oleju), 1 jajko, szczypta soli. Na farsz: 30(...) farsz: 50 dag botwinki, 20 dag bryndzy, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 1/4 łyżeczki ostrej papryki, sól. Ponadto: świeża botwinka, skwarki boczku, 2 łyżki stopionego masła. Z przesianej mąki, jajka...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...