• Informacje na temat:

    farsz z kiszonej kapusty i pieczarek

Przepisy na temat: farsz z kiszonej kapusty i pieczarek
  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, 15 dag mąki, 1/2 łyżeczki soli Farsz: 30 dag kapusty kiszonej, 30 dag pieczarek, cebula, 10 dag boczku wędzonego, 2 ząbki(...) pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem. 3. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję. 4. Zwijam naleśniki w rulony i panieruję...

  • Dodatek dobry do pierogów,krokietów,kulebiaka i co tam jeszcze ktoś wymyśli!!!!

  • De volaille z kaszy jaglanej z pieczarkami

    ...de volaille i ozdobić talerz. To danie doskonale smakuje z surówką z kiszonej kapusty. Przepis pochodzi z książki "Misa mocy":(...)Sposób przygotowania: Kaszę dokładnie wypłucz i ugotuj do miękkości w wodzie w proporcji 1:2. Po ugotowaniu przykryj i odstaw do przestygnięcia. W czasie gdy kasza się gotuje, przygotuj farsz...

  • Idealny farsz, który można wykorzystać do pasztecików, krokietów, pierogów, uszek i kotletów mielonych.

  • Pieczarki nadziewane kapustą

    Składniki: 4 bardzo duże pieczarki, 2 małe cebule, 2 szklanki gotowanej kiszonej kapusty, sól, pieprz, jajo, kostka rosołowa, liść laurowy, ziele angielskie(...) kapelusza, gdy uzyskają złoty kolor odwrócić, nałożyć farsz z kapusty, można posypać wierzch tartym żółtym serem i dalej smażyć, aż spód uzyska złoty kolor. Wykładać na bibułkę, aby odsączyć tłuszcz...

  • Nie może ich zabraknąć na wigilijnym stole :) Ale nie musimy czekać aż do wigilii, na imprezki rodzinne w sam raz :))) Zainspirowane przepisem na kapuśniaczki, siostry Anastazji.

  • Paszteciki  z grzybami i kapustą

    Składniki: 4 szklanki mąki bezglutenowej 1 kostka margaryny 1 szklanka gęstej  śmietany łyżeczka soli 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej 5 dag drożdży kminek Farsz z grzybów(...) drożdże ze śmietaną. Dodać resztę i wszystko razem zagnieść. Zostawić pod przykryciem na ok. 30 minut. Rozwałkować długi pasek szerokości ok. 10 cm. Na środek paska nałożyć zimny farsz, po czym zwinąć...

  • pychotka dla miłośników nalesników z nieco innym farszem....

  • Paszteciki  z grzybami i kapustą

    ...: Farsz z grzybów : usmażyć pieczarki z cebulą, doprawić, drobno pokroić  podsmażyć z cebulą, doprawić. Kiszoną kapustę ugotować do miękkości. Odcisnąć z soku, zmielić z przygotowanymi grzybami. Wymieszać drożdże ze śmietaną. Dodać resztę i wszystko razem zagnieść. Zostawić pod przykryciem na ok. 30 minut. Rozwałkować długi pasek szerokości ok. 10 cm. Na środek paska nałożyć zimny farsz, po czym...

  • Przepis wart wypróbowania: "Francuskie paszteciki z kapusty kiszonej"

Artykuły na temat: farsz z kiszonej kapusty i pieczarek
  • Krokiety z pieczarkami

    ...dużej patelni rozpuszczam masło, szklę cebulę, a następnie dodaję pieczarki i smażę kilka minut, aż cała woda z pieczarek odparuje. Wtedy dodaję kapustę i smażę 15-20 minut, często mieszając. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i studzę.  Na naleśniki nakładam porcję farszu i zwijam je ciasno tak, jak krokiety. Jaja rozkłócam ze szczyptą soli i pieprzu. Zwinięte naleśniki maczam w jajach...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    ...jedynie od czasu do skontrolować, czy kiełbasa równomiernie się rumieni. Przygotowanie tego dania jest banalnie proste. Na początek będziemy potrzebować pół kilograma kiszonej kapusty, jedną cebulę(...) w formie niewielkich roladek sprawdzi się zresztą na wiele innych sposobów - ogranicza nas tu tylko wyobraźnia... i ilość czasu do świątecznego posiłku. Jako "farszu" możemy użyć rozmaitych, lubianych przez...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...szklanki ryżu, marchewka, cebula, 6 pieczarek, pół litra bulionu warzywnego, oliwa, sól, pieprz Ryż podsmaż na oliwie, zalej bulionem, dodaj startą marchewkę, duś 20 minut. Podsmaż cebulkę(...) wymieszaj z ogórkiem pokrojonym w kostkę, kiełkami i oliwą. Napełnij farszem listki cykorii, zjedz z chlebem posmarowanym masłem. Wtorek: Papryka nadziewana Składniki: średnia papryka, 6 łyżek...

  • Młoda kapusta jest rarytasem, na który warto czekać cały rok. Aby ją odpowiednio uhonorować, należy zaopatrzyć się w najlepsze przepisy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, ciepłe dni. Młoda kapusta - smaczna, ale czy zdrowa? Kapusta powszechnie jest uznawana za warzywo ciężkostrawne, a tym samym niezbyt zdrowe. Warto jednak...

  • Tego zazdrości nam Europa

    ...już nie jest słona). Zupę zabiel śmietaną. Czas przygotowania: 60 min 250 kcal/1 porcja Pierogi z kapustą Składniki: Farsz: 500 g kwaszonej kapusty, średnia cebula, sól, pieprz, 2 łyżki oleju(...) solą i pieprzem do smaku. Duś pod przykryciem około 15 minut. Jajka ugotuj na twardo, obierz, posiekaj i dodaj do kapusty. Ciasto rozwałkuj i wytnij szklanką kółka. Na każde nałóż po porcji farszu...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Na szlaku smaku z marką WINIARY – odkrywaj zupy razem z nami!

    ...groszkiem na maśle, podana z zawijasami z domowego makaronu, nadziewanymi farszem, z pewnością przypadnie do gustu naszym bliskim! Potrzebne nam będą trzy kostki Rosołu Drobiowego WINIARY , na którym ugotujemy esencjonalny wywar z dodatkiem włoszczyzny i groszku. Potem posiekany szpinak mieszamy z jajkiem i doprawiamy nasz farsz Przyprawą Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY . Następnie z jajek...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...