• Informacje na temat:

    farsz do rolad wieprzowych

Przepisy na temat: farsz do rolad wieprzowych
  • Pierś indycza z ziołowym farszem

    ...całość solą oraz pieprzem. Zagęść bułką tartą. Przygotowany farsz mięsno-ziołowy rozłóż na płacie mięsa. Zwiń roladę, obwiąż ją ciasno bawełnianym sznurkiem. Natrzyj starannie mieloną słodką papryką. Przesmaż na kilku łyżkach oleju.  4. Przesmażoną roladę włóż do rękawa do pieczenia, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz 60 min w 180 st. Rozetnij rękaw. Dopiekaj jeszcze 20-30 minut.

  • Polędwiczki z pieczarkami

    .... Przypraw. Farsz rozsmaruj na mięsie, zwiń, zwiąż. Rolady obsmaż na oliwie. Przełóż do formy, podlej piwem. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Piecz 40 min w 180°C. 3. Sos: ścinki polędwicy poszatkuj. Dodaj posiekaną cebulę, przyprawy, wlej pół szklanki wody i zalewę pomidorową. Zagotuj, zagęść mąką. Sos przecedź, polej roladki.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Dania z jajek I. Kolorowe jajka z różnymi farszami Za 25 zł: Składniki:  ●14 jajek ●sól ●pieprz ●7 łyżek majonezu; farsz 1: ●2 ogórki kiszone ●1/2 papryki ●2-3 cebulki maryn. ●koperek; farsz 2: ●3 rzodkiewki ●1/2 ogórka ●4 pomidorki koktajl. ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster wędz. łososia ●cytryna ●oliwki ●koperek; farsz 4: ●1/3 szkl. kukurydzy z puszki ●ogórek kiszony ●1/2 papryki...

Artykuły na temat: farsz do rolad wieprzowych
  • Schabowy inaczej

    W chrupiącej panierce czy jako soczysta rolada – to tylko niektóre z rozmaitych propozycji na rodzinny obiad z wieprzowiną w roli głównej. Sprawdź, jak jeszcze możesz zaszaleć ze schabowym!

  • Niedzielne mięso duszone

    ...spożywczą. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć trochę farszu jajecznego, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć na oleju - ze wszystkich stron, do przyrumienienia(...) smalcu, 2 marchewki, 2 pietruszki, 2 ziarna jałowca, 4 goździki, 2 liście laurowe, gałązka rozmarynu, 250 ml wywaru mięsnego 1. Umyte mięso związać w roladę. Oprószyć solą, pieprzem. Ze wszystkich...

  • Mięsa z suszonymi owocami

    ...i (ewentualnie) wodą, piec ok. 50 minut. Pieczeń pokroić w plastry. Serwować z ryżem i owocami z pieczenia. Polędwica z trójbarwnym farszem Składniki na 4 porcje: 1 łyżka drobnego cukru, 40 ml(...). Owoce oraz kawałki pleśniowego sera rozłożyć wzdłuż pośrodku płata mięsa. Mięso zwinąć w roladę, obwiązać mocną nicią kuchenną lub spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej i szybko obsmażyć na...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...(wędzona), wędzona, gotowana szynka, ozór wołowy lub wieprzowy (cienko pokrojony).   Rolada gryczana z doliny Lavanttal Jest to rolada z farszem z mąki gryczanej. Polewa się ją masłem lub(...) smacznym rodzajem Reindlinga jest ten, który dzieci dostawały kiedyś na Wielkanoc od swoich matek chrzestnych. Był on nadziewany oprócz opisanego powyżej farszu także siekanymi orzechami. Na dnie...

  • Sylwester 2012

    Francuskie paszteciki z pieczarkami Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 20 dag polędwiczek wieprzowych, 25 dag pieczarek, olej, szklanka bulionu, 75 ml wytrawnego(...) jeszcze 3 min. Zalej winem i bulionem, zagotuj mieszając. Zagęść zasmażką, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wystudzone paszteciki napełnij ciepłym farszem, przykryj okrągłą czapeczką, przełóż na...