• Informacje na temat:

    farsz do pierogów ze szpinaku i sera

Przepisy na temat: farsz do pierogów ze szpinaku i sera
  • Farsze do pierogów na szybko

    Jaki jest sekret pysznych pierogów? Idealny farsz!

  • Włoskie gnocchi z ricotty i szpinaku

    Lekkie jak puch zielone kopytka z włoskiego sera ricotta i szpinaku - to wyśmienite danie, które cieszy oczy i podniebienie. To połączenie zdrowia i tradycyjnych składników lekkiej włoskiej kuchni na upalne lato.

  • Pierogi z pokrzywą i fetą

    Połączenie sera fety i szpinaku w nadzieniu do naleśników lub pierogów jest nam dobrze znane. Okazuje się, że szpinak można zastąpić rośliną z naszych łąk i nieużytków - pokrzywą. Może pokusimy się więc o przyrządzenie pierogów z fetą i pokrzywą?

  • Szpinak w roli główniej

    ...szpinaku. Warzywo doskonale komponuje się z serami, mięsem, nadaje do przyrządzania świeżych soków, a także farszu do naleśników i pierogów. Z powodzeniem możemy go używać do kanapek, jako(...) osób), dwie-trzy garści szpinaku, średniej wielkości owoc granatu, olej rzepakowy, sok z połówki cytryny, ziele tymianku. Mięso myjemy i kroimy na małe niedbałe kawałki. Podsmażamy na oleju rzepakowym...

  • Proste przepisy na każdy dzień tygodnia

    ...posiekaj, zrumień, dodaj do farszu, wymieszaj.  2. Kapustę gotuj 10 minut w osolonym wrzątku. Wyjmij, ostudź i delikatnie zdejmij liście. Na każdym układaj porcję mięsa z kaszą. Zawijaj. Możesz je(...), śmietanę, masło i mąkę. Zagotuj. Polewaj gołąbki.  Sałatka z granatem Sposób przygotowania 1. Dynię ze skórką pokrój, piecz 20 minut w temp. 180°C. Obierz, pokrój. Liście szpinaku opłucz, sery...

  • Szybkie i smaczne potrawy ze szpinakiem

    ...pierogi ze szpinakiem Składniki na 4 porcje: 400 g szpinaku 2 cebule 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 40 g sera parmezan 1 jajko 100 g twarożku Sól, pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny(...)Zapiekanka ziemniaczno-szpinakowa z jajkiem Składniki: 800 g ziemniaków Sól 200 ml mleka 3 łyżki masła Tarta gałka muszkatołowa 500 g mrożonego szpinaku 1 cebula 150 g śmietany kremówki...

Artykuły na temat: farsz do pierogów ze szpinaku i sera
  • Farsze do pierogów na szybko

    Nadzienie do pierogów to podstawa kulinarnego sukcesu.

  • Wiosenne zielone pierogi ze szpinakiem, kaszą i serem

    Pierogi to jedno z najbardziej charakterystycznych polskich dań. Zrobienie ich jak trzeba, z falbankowym brzegiem, wymaga pewnej zręczności. Pamiętam, jak moja babcia Ziuta upominała mnie, żebym dociskała mocniej krawędzie podczas zaklejania pierogów. Zwykle bałam się, że docisnę za mocno, więc zawsze poprawiała je po mnie, żeby były porządnie sklejone. Te kolorowe pierogi to mój własny pomysł...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    Nie ma wigilii u Bosackich bez pierogów z kapustą i grzybami. Lepię je dzień wcześniej z dziećmi. Najbardziej cierpliwa jest 12-letnia Zosia. 14-letnia Marysia woli piec ciasta. Trzyletni Franek(...) kuchni polskiej", zaliczyłam pierogi do przekąsek gorących. Chociaż tradycyjnie w polskich barach i restauracjach podawane są jako danie główne. Ulepienie dobrej jakości pierogów to jednak koronkowa...

  • Pierogi i spółka

    Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mąki, 2 jajka, 1 łyżka oleju, 50 dag mrożonego szpinaku w listkach, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 20 dag sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Szpinak(...)Kołduny z szynką w rosole Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 35 dag mąki, 1 jajko, sól. Farsz: 20 dag pieczarek, 1 cebula, 10 dag szynki, 1 jajko, 1 łyżka masła, sól, pieprz. Rosół:l kura rosołowa...

  • Pierogi z różnych stron świata

    Ravioli z serem Składniki na 10 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, 2 jajka, szczypta soli, 10 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku, woda. Na farsz: 10 dag półtłustego twarogu, 10 dag sera typu feta(...)Tatarskie kibiny Składniki na 10 porcji : Na ciasto: 25 dag śmietany 22 lub 36 proc., 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka roztopionego i ostudzonego masła (lub oleju), 1 jajko, szczypta soli. Na farsz: 30

  • Gra w zielone

    Zobacz, jakie pyszności można wyczarować ze szpinaku!

  • Szpinak niejedno ma imię

    Kapitalną, choć kaloryczną odsłoną szpinaku są słynne, niemieckie maultaschen, czy raczej Die Schwäbischen Maultaschen, bo potrawa ta jest również doskonałym przykładem oszczędnej kuchni szwabskiej.

  • Dobrze nadziane

    ...ok. 45 sztuk: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej, ok. 1 szklanka gorącej wody, łyżka oleju, szczypta soli. Na farsz: 50 dag mrożonego szpinaku, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 opakowanie sera feta, 2 łyżki(...). Na farsz: 40 dag gotowanego mięsa (np. z rosołu), 2 ugotowane marchewki, 1 ugotowana pietruszka, 1 cebula, 1 jajko, olej do smażenia, sól, pieprz. Ponadto: 1 jajko, papier do pieczenia. W misce...

  • Pierogarnia

    ...i lekko rozciągnąć. Pierogi ze szpinakiem Składniki. Ciasto: 0,5 kg mąki, 2 jajka, 1 łyżka oleju. Farsz: 0,5 kg szpinaku mrożonego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 1 opakowanie sera feta(...) pomarańczami, posypać tartą czekoladą. Zielone pierogi z serem Składniki. Ciasto: 40 dag mąki, 2 jajka, 1 łyżka oleju , szczypta soli, 10 dag mrożonego mielonego szpinaku woda do konsystencji. Farsz...

  • Triki kulinarne, dzięki którym wszystko się uda

    Dodaj do składników niebieski  ser pleśniowy w proporcjach 1/2 twarogu i 70 g sera pleśniowego. Taki dodatek zaostrza smak pierogów i jest polecany przez rodzinę Kuroniów. Karp bez mulistego smaku(...)Sekret idealnych pierogów 1. Delikatne ciasto. Niby nic wielkiego - mąka, woda i szczypta soli. A jednak... Cała sztuka polega na tym, aby dodać do niego gorącej wody i trochę oleju (ok.  2 łyżek...