• Informacje na temat:

    farsz do naleśników z fetą

Przepisy na temat: farsz do naleśników z fetą
  • Pierogi z pokrzywą i fetą

    Połączenie sera fety i szpinaku w nadzieniu do naleśników lub pierogów jest nam dobrze znane. Okazuje się, że szpinak można zastąpić rośliną z naszych łąk i nieużytków - pokrzywą. Może pokusimy się więc o przyrządzenie pierogów z fetą i pokrzywą?

  • Od kiedy ser feta?

    Ser feta jest produkowany z pasteryzowanego mleka owczego, z niewielkim dodatkiem koziego. Jest miękki i dość słony. Dziecko, które lubi tak intensywne przysmaki, może go spróbować po 2. roku życia. Warto go podać np. w sałatce greckiej, zapiekany z bakłażanem i szpinakiem lub w postaci farszu do naleśników.

  • Naleśniki ze szpinakiem i fetą

    .... Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników. Sos: posiekaną cebulę i roztarty ząbek czosnku przysmaż na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone pomidory, podsmaż. Przypraw ziołami prowansalskimi(...) pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przypraw. Farsz rozłóż na naleśnikach. Zwijaj je w rulony. Polej gorącym sosem. Czas przygotowania 35 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim...

  • Naleśniki idealne

    Ta zadziwiająco prosta potrawa - za sprawą rozmaitych farszów - nigdy się nie znudzi.

Artykuły na temat: farsz do naleśników z fetą
  • Naleśniki idealne

    Ta zadziwiająco prosta potrawa - za sprawą rozmaitych farszów - nigdy się nie znudzi.

  • Wiwat naleśniki!

    Ta zadziwiająco prosta potrawa - za sprawą rozmaitych farszów - nigdy się nie znudzi.

  • Najzdrowsze jedzenie

    ...tylko liści, jednak pamiętaj o nich, tworząc codzienne domowe menu. Jarmuż wystarczy zblendować z bananem i sokiem z cytryny, by uzyskać odżywczy koktajl. Ze szpinaku możesz przyrządzić farsz do pierogów i naleśników albo przygotować sałatkę z fetą. Natka pietruszki po zmiksowaniu z czosnkiem i oliwą będzie świetnym sosem do makaronu, śmiało zastąpi słynne włoskie bazyliowe pesto. Jak najczęściej...

  • Najzdrowsze jedzenie to... liście!

    ...odżywczy koktajl. Ze szpinaku możesz przyrządzić farsz do pierogów i naleśników albo przygotować sałatkę z fetą. Natka pietruszki po zmiksowaniu z czosnkiem i oliwą będzie świetnym sosem do makaronu...

  • Szpinak: Zielona wersja zdrowia

    ...spożywać na surowo, jako element wymyślnych smoothie, soków owocowo-warzywnych lub sałatek. Dobrze komponuje się z serami: kozimi, pleśniowymi, fetą, mozzarellą. Doskonale nadaje się też do dań z makaronem, może być składnikiem domowej pizzy, a także farszu, który podamy do naleśników lub pierogów.   Ewa Koza, mamsmak.com          

  • ...z czosnkiem czy cebulką na oliwie z oliwek, który możemy podlać śmietaną czy jogurtem (jak szpinak) lub bulionem warzywnym. Zaś jarmuż podsmażony z czosnkiem, połączony z fetą będzie wyśmienitym farszem do pierogów lub naleśników. Liście jarmużu sparzone wrzątkiem mogą zastąpić liście kapusty podczas przygotowywania gołąbków. Zmiksowany w blenderze jarmuż może być dodatkiem do zup, zapiekanek, makaronu...

  • Naleśnikowe inspiracje

    ...i słodką papryką. Na małą patelnię wsyp łyżeczkę sezamu. Nalewaj 1/6 ciasta i smaż z obydwu stron. Wykładaj na talerz, nakładaj farsz, posyp pokruszoną fetą i podawaj od razu. Miodowy na maślance(...) sympatię na całym świecie, ponieważ możesz je nadziać tym, na co masz ochotę. A opcji jest wiele. Począwszy od po sypania ich cukrem, poprzez dżemy i sery, aż po wykwintne warzywne i mięsne farsze...

  • Właściwości botwiny. Z czym ją jeść

    ...pomysłem jest wykorzystanie młodych buraczków jako składnika farszów do pierogów i naleśników. Znakomicie komponują się z serem feta lub w duecie ze szpinakiem i czosnkiem. Jeśli lubimy wytrawne tarty...

  • Naleśniki, jakich nie znałaś

    ...patelnię, wylej na nią niewielką porcję tłuszczu i kolejno usmaż 12 naleśników. Tłuszcz do smażenia możesz wcześniej dodać bezpośrednio do ciasta, wtedy już nie trzeba smarować nim patelni. 3. Warzywa(...) wymieszaj i smaż jeszcze 3 min. Dodaj sosy sojowy i chili oraz 2/3 kiełków, wymieszaj. 5. Jeszcze gorący farsz nakładaj na naleśniki, składaj na pół, posyp resztą kiełków, sezamem i od razu podawaj...