• Informacje na temat:

    farsz do jajek na twardo

Przepisy na temat: farsz do jajek na twardo
  • Kolorowy talerz świątecznych jajek

    ...trzy farsze do jajek. Na pierwszy farsz rozetrzyj starannie połowę bryndzy. Umyj i osusz, a następnie drobno posiekaj kilka gałązek szczypiorku. Poszatkuj 2-3 zielone oliwki. Razem z ziołami dodaj do(...) szafranu (lub kurkumy). 4. Ostatni farsz zrób z reszty bryndzy utartej z ostatnim żółtkiem i żurawiną, dopraw pieprzem. Przygotowanymi farszami napełniaj dekoracyjnie wydrążone połówki jajek (możesz...

  • Jajka wkładamy do zimnej wody, aby nie popękały. Wodę lekko solimy. Od momentu zagotowania, jajka gotujemy 10 minut ( właściwie po zagotowaniu można wyłączyć gotowanie, ale jajka muszą pozostać w gorącej wodzie 10 minut). Zalewamy jajka zimną wodą. Jeżeli jajka przeznaczone są do użycia na bieżąco, można każde jajko leżące w zimnej wodzie rozbić. Będzie się lepiej obierać ze skorupki. Dłuższe niż 10 minut gotowanie spowoduje, że na jajkach pojawi się zielona obwódka i wyglądają jak...

  • Jajka na żółto

    Jajka z mięsnym farszem to więcej niż "małe co nieco" - stają się całkiem sycącą i apetyczną przekąską.

  • Prosta dekoracja stołu która ociepli te święta i przywoła uśmiech na twarzach. Idealna przekąska z jajek którą mogą wykonać również dzieci.

  • Jajka faszerowane

    ...1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy. Kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Wyjęte żółtka rozgniatamy w miseczce widelcem. 2. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na dużych oczkach tarki (można też(...) farszem faszerujemy połówki białek. Dekorujemy majonezem i opcjonalnie, innymi dodatkami. 

  • Chociaż często myślimy o pierogach jako tradycyjnej polskiej potrawie, to nie jest to danie przez nas wynalezione. Pierogi, czyli cienkie ciasto z różnymi farszami, pochodzą z Chin, a do Polski przybyły prawdopodobnie dopiero w XIII wieku. Wiele krajów świata ma swoje wersje pierogów: chińskie dim sum gotowane na parze, rosyjskie pielemieni, indyjskie samosy, tureckie czeburieki, włoskie ravioli to tylko niektóre z nich. W Polsce najpopularniejsze są pierogi z mięsem, kapustą i grzybami, z...

  • Jajka faszerowane szynką

    Sposób przygotowania 1. Jajka włóż do lekko posolonej wody. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 10 minut. Nie gotuj jajek dłużej, bo na żółtkach zrobi się ciemna, nieapetyczna obwódka.  2. Ugotowane na twardo jajka wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą. Obierz ze skorupki i odłóż do całkowitego wystudzenia. Zimne jajka rozetnij wzdłuż na pół, wyjmij żółtka...

  • Można kogoś troszkę zaskoczyć takim jajem ;-p

  • Smażone jajka faszerowane

    Sposób przygotowania: 1. Jajka wrzuć na osolony wrzątek i gotuj na twardo 8-10 minut. Wyjmij, przestudź. Ostrym nożem przekrój je na połówki, uważając, by skorupki nie popękały. 2. Za pomocą łyżki(...) z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wymieszaj. 3. Dodaj posiekane zioła, śmietanę i 1-2 łyżki bułki tartej. Dopraw farsz solą i pieprzem. Nałóż do skorupek. Na patelni rozgrzej resztę masła...

  • Wypróbowany przepis na "Schab z jajkami na twardo"

Artykuły na temat: farsz do jajek na twardo
  • Jajka faszerowane guacamole

    Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić wzdłuż na pół wyjąć żółtka, rozgnieść.  2. Awokado umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę, miąższ wybrać i rozgnieść(...), odsączyć z soku. Dodać do pasty, delikatnie wymieszać.  3. Białka wypełnić farszem, na wierzchu ułożyć małe kawałki usmażonego boczku. Zobacz także:

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    ...>>>Jak je przygotować? Znajdziesz na kolejnej stronie

  • Jajka w cieście ze szpinakiem

    ..., wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, gałką. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. 2. Ciasto wyjąć z lodówki, odłożyć na 10 min. Masło roztopić, posmarować nim papier do pieczenia. Płat ciasta rozwałkować, ułożyć na papierze. Na ciasto wyłożyć farsz szpinakowy, na to jajka jedno za drugim. Zwinąć ciasno w rulon, posmarować masłem. Piec 35 min w temp. 180°C. 3 Pomidory obrać ze skórki...

  • Jajka na obiad

    Z jajek możesz wyczarować dania obiadowe.

  • Smakowite jajka dla malca

    ...1 łyżeczka koperku 4 liście sałaty Przygotowanie: Jaja sparz, ugotuj na twardo, obierz, przekrój i wyjmij żółtka. Połącz je z mięsem, marchewką i ryżem. Utrzyj całość na jednolitą masę. Dodaj przecier, majonez, jogurt i koper. Farszem wypełnij połówki jajek i ułóż je na liściach sałaty.

  • Zapiekane jajka

    Składniki dla 4 osób: 8 jajek; 100 g ugotowanych, pokrojonych w kostkę borowików; 1 pokrojona w drobną kostkę cebula; 1 szklanka bułki tartej; szczypta suszonego tymianku; oliwa z oliwek do smażenia(...) na twardo w osolonej wodzie, wystudzić, nie obierać. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażyć grzyby i cebulę. Całość doprawić do smaku tymiankiem, winiakiem, solą, pieprzem i kilkoma kroplami oliwy...

  • Jajka z niespodzianką

    Jajka gotujemy na twardo. Przestudzamy. Przekrawamy na pół. Z jaj wydrążamy żółtka i część białka. Cebulę drobno siekamy. Szklimy na oliwie z masłem, następnie podsmażamy z drobno posiekanymi pieczarkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Grzyby mieszamy z koperkiem, bazylią, żółtkami i białkami. Gotowym farszem napełniamy łódeczki z jajek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok...

  • Pyszne jajeczne różności

    Mogą być nie tylko na twardo lub miękko. Wyczaruj z jajek smakowity obiad!

  • Jajka po polsku

    ...skorupek. Posiekać natkę oraz żółtka i białka jajek. Wymieszać z grzybami i cebulą, przyprawić na pikantnie i połączyć z natką. Przygotowanym farszem napełnić połówki skorupek. Bułkę tartą wsypać na płaski talerz. Lekko docisnąć do niej połówki jajek tak, aby bułka równomiernie pokryła nadzienie. Nadmiar bułki lekko strząsnąć. Na patelni rozgrzać olej. Ostrożnie, farszem do dołu układać na nim jajka...

  • Jaja faszerowane indykiem

    Zamiast dymki można do farszu dodać rzeżuchę (ale bez podsmażania). Jej ostry smak dobrze łączy się z wędliną.