• Informacje na temat:

    farsz do ciasta francuskiego na zimno

Przepisy na temat: farsz do ciasta francuskiego na zimno
  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Apetyczne pierożki w greckim klimacie: Spanakopita z serem Aldamer

    ...zakątku Europy, tkwi w miłości Greków do lokalnych produktów. Jednym z takich przysmaków jest spanakopita. Danie to możemy przygotować na kilka sposobów: z ciasta filo lub z francuskiego, w formie większej, okrągłej lub uformować małe, zgrabne pierożki. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, a zatem to świetna potrawa na spotkanie z przyjaciółmi czy też majówkowy piknik! A zatem… przywołaj...

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    ...i ciecierzycę z puszki i wszystko połączmy z sobą w jednym garnku) - czy sakiewek z ciasta francuskiego (z gotowego ciasta francuskiego formujemy sakiewkę, w której umieszczamy pokrojone kabanosy, żółty ser(...) wędzonego boczku i swojskiej kiełbasy. Przygotowanie (na jedną formę do tarty): Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy w niej płat ciasta francuskiego i dziurawimy go widelcem. Formę...

  • Quiche z warzywnym nadzieniem

    ...lekko posmarowanej masłem. Warzywa wymieszaj z jajkami oraz pokruszonym serem. Ew. ponownie przypraw. Farsz rozłóż na spodzie z kruchego ciasta. Piecz ok. 35 minut w temperaturze 180°C. Po(...) śmietanowo- -jajeczną. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz przez 30 minut. Brokułowy placek na francuskim spodzie Sposób przygotowania Płaty ciasta francuskiego rozwiń...

  • Wegetariańskie mini tarty z botwinką

    .... Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 8 foremek na mini tarty wylepiamy ciastem francuskim. Wlewamy do nich farsz z burakami i fetą. Pieczemy przez około 25 minut lub dłużej, aż farsz będzie zwarty. Podajemy na ciepło lub na zimno.   Wskazówka: Zamiast kilku małych porcji można upiec także jedną dużą tartę. 

  • Wielkanocne dania na stół! Sprawdzone przepisy dla wymagających

    ...około 25 minut). W czasie pieczenia przygotowujemy sos. W garnku, na małym ogniu gotujemy śmietankę z chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem. Kiełbaski podajemy na ciepło lub zimno z sosem chrzanowym(...) koloru. Następnie studzimy. Żółtka rozcieramy widelcem, łączymy z podsmażonym farszem i dodajemy kilka łyżek majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Połówki jajek obficie...

  • Karnawałowe potrawy

    .... Pieczarki opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Cebule pokrój w kostkę. Przysmaż na oleju, dodaj pieczarki, sól, pieprz, zrumień.  2. Na prostokątach ciasta układaj pokrojoną w kostkę fetę, nieco farszu...

  • Tunezyjska uczta - smaki trzech kultur

    ...kilkanaście złotych, a w sprzedaży są wersje klasyczne i z dodatkami (np. czosnek, zielone pomidory). Kolejną popularną przystawką jest tzw. "mechouia" - rodzaj, podawanego na zimno i dobrze(...). Mowa o "briku", czyli smażonym na głębokim tłuszczu pierogu z cienkiego ciasta przygotowywanego z semoliny, tzw. "malsouki". Często podaje się go na fantazyjnej podstawce z połowy cytryny, a bazą...

  • Małe co nieco!

    ...ok. 6 zł Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 200 g) 500 g świeżego szpinaku 150 g sera feta 2 ząbki czosnku(...) na kwadraty. Na każdy połóż 1-2 łyżki farszu, kwadrat złóż na pół i zlep boki. Ciasto posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz ok. 20 minut. Czas przygotowania: ok. 25 minut, dla 4 osób, cena ok. 18

  • Siła prostoty. Gęś na św. Marcina

    ...pogańskiej, a w wieku 15 lat - podobnie jak jego ojciec - został żołnierzem. Jak głosi legenda, u bram francuskiego miasta Amiens Marcin spotkał żebraka, któremu oddał połowę swojego płaszcza. Pod wpływem(...) tłuszczowych. Znajdziemy w nim jednonienasycony kwas oleinowy, który obniża poziom złego cholesterolu (LDL) a zarazem nie zmniejsza poziomu dobrego (HDL). Gęsi smalec nadaje się do spożywania na zimno, a ze...

Artykuły na temat: farsz do ciasta francuskiego na zimno
  • Z francuskiego ciasta

    Smakołyki z francuskiego ciasta podamy do kawy. A te słone - do czystego czerwonego barszczyku.

  • Francuskie pierogi z warzywami

    ...sosem sojowym,solą i pieprzem.Dodaj pestki dyni,wymieszaj.Ciasto rozwałkuj ,pokrój na kwadraty.Na srodku każdego połóż porcje farszu,rogi ciasta zagnij do srodka,formując kopertę.Na wierzchu posmaruj roztrzepanym jajkiem.Piecz około 10-15 minut w 200 stopni C.podawaj na ciepło lub zimno.

  • To musisz wiedzieć przyrządzając mięso w cieście

    ...ciepło lub na zimno z różnymi sosami. Przyprawy Połączenie mięsa i ciasta bywa ciężkostrawne. Do farszów dodaję więc przyprawy ułatwiające trawienie, np. majeranek, cząber lub oregano. Hanna(...)Które ciasto? Do zapiekania mięsa wybieramy ciasta drożdżowe, francuskie, filo lub naleśnikowe. Po upieczeniu utrzymają zarówno farsz, jak i większe mięsne kawałki w apetycznej całości. Jakie...

  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Czas na kurki

    Babeczki z kurkami Składniki na 6 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag kurek, 1 średnia cebula, 1/2 szklanki gęstej śmietany 18 proc., 2 jajka, 5 dag sera żółtego, 2 łyżki masła(...), przestudzone grzyby i dokładnie wymieszaj. Z ciasta francuskiego odetnij pasek o szerokości ok. 3 cm. Wytnij z niego dowolne kształty, np. listki. Z pozostałego ciasta wytnij 6 kwadratów i włóż je do...

  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    ..., jest to kółko lub kwadrat z ciasta, którego bok nie powinien przekraczać 5 centymetrów. Ciasto robi się z mąki i wody, rozwałkowuje i kraje. W każdy kwadrat lub kółko wkłada się farsz złożony z mięsa, kapusty, grzybów, co kto woli. Brzegi ciasta zagina się tak, żeby można je było szczelnie zlepić. Na koniec taką właściwie paczuszkę z ciasta wrzuca się do gotującej wody i gotuje, zależnie od farszu...

  • Przeboje letnich przyjęć

    ..., wystudzić. Naleśniki zwijać z szynką i farszem szpinakowym. Przekroić na mniejsze kawałki. Podawać z sosem pomidorowym, przygotowanym z przecieru, uduszonego z solą, pieprzem, roztartym ząbkiem...

  • Biały ser w roli głównej

    ...w temperaturze 180° C. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 355 kalorii Paszteciki francuskie Składniki na 4 porcje: opakowanie (30 dag ) mrożonego ciasta francuskiego (lub: kostka masła 1 i 1/2 szklanki mąki(...) w kwadraty o boku 10 cm. Bryndzę włóż do miski, dodaj serek śmietankowy, tymianek i cząber. Wymieszaj widelcem. Na każdy kwadrat ciasta nałóż serowy farsz, złóż w trójkąt, zlep brzegi. 3. Paszteciki układaj na...

  • Pomidorowe eksperymenty

    ...prowansalskie, opakowanie ciasta francuskiego, 2 łyżki startego parmezanu, sól, pieprz, świeża bazylia. Przygotowanie: Pomidory umyj, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Ułóż(...) się krucha. Pieczone pomidory możesz podawać na ciepło lub na zimno, świetnie smakują z ryżem na sypko, jasnym pieczywem lub frytkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 280

  • Dania z jajem

    ..., 1 dojrzałe jabłko, 100 g szynki, 1 pęczek natki pietruszki, 600 g kiełbasy "metki", kilka kropli tabasco, ok. 50 g bułki tartej, 500 g mrożonego ciasta francuskiego, pieprz, sól, 1 jajko do posmarowania(...) rozwałkować na grubszy płat. Rozsmarować na nim farsz mięsny. Na farszu porozkładać listki pietruszki, pośrodku ułożyć jajka. Dość ciasno zwinąć w rulon. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Roladę ułożyć na...