• Informacje na temat:

    farsz chrzanowy do szynki

Artykuły na temat: farsz chrzanowy do szynki
  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    ...domowników składników, np. podduszonych pieczarek czy pasty jajecznej ze szczypiorkiem. Masz zaledwie dosłownie kilka minut? Posmaruj plastry szynki chrzanowym twarożkiem i dodaj czerwoną paprykę(...), a w oczekiwaniu na to, aż składniki będą gotowe, możemy zająć się czymś innym - choćby dekorowaniem świątecznego stołu. W międzyczasie małą cebulę kroimy w piórka, a opakowanie wędzonej szynki...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    .... Dzielimy na niewielkie części, rozwałkowujemy i układamy na nim dodatki. Co sprawdzi się w roli dodatków? Nada się zarówno pasztet, plastry szynki, jajka na twardo czy cienka biała kiełbasa, jak Naturrino(...) rozgrzanego do 200 stopni na około 20-25 minut. Serwujemy z dodatkiem sosu chrzanowego, który przyrządzimy mieszając pozostały po świętach chrzan z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym. Farsz Po...

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY , doprawić pastę solą, pieprzem i cukrem oraz dokładnie wymieszać. Kolejnym krokiem jest nadziewanie plastrów szynki porcjami pasty selerowej i zawijanie jej w ruloniki. Następnie Sos chrzanowy WINIARY mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą oraz cukrem. Tak przygotowany sos nada rulonikom wspaniałego smaku, a do dekoracji możemy użyć natki pietruszki. Roladki z szynki podane...

  • Śniadanie wielkanocne to prawdziwe wyzwanie w diecie bezglutenowej. Jak zatem rozpocząć świąteczny poranek bez domowego żurku z chlebem lub smakowitego mazurka? Fot. materiały prasowe Jak się okazuje, osoby chore na celiakię lub nadwrażliwe na gluten nie muszą rezygnować z typowo wielkanocnych smakołyków. Istnieje wiele zamienników składników dań wielkanocnych, dzięki którym przygotujemy pyszne bezglutenowe śniadanie. Produkty już cię nie ograniczą Chcesz przygotować smakowite, bezglutenowe...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY , doprawić pastę solą, pieprzem i cukrem oraz dokładnie wymieszać. Kolejnym krokiem jest nadziewanie plastrów szynki porcjami pasty selerowej i zawijanie jej w ruloniki. Następnie Sos chrzanowy WINIARY mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą oraz cukrem. Tak przygotowany sos nada rulonikom wspaniałego smaku, a do dekoracji możemy użyć natki pietruszki. Roladki z szynki podane...

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...

  • Pasztet z selera wygrał w Krakowie, pstrągi puszczańskie - w Katowicach

    ...; 4 plasterki boczku wędzonego lub 2 szynki; 4 łyżeczki śmietany; 4 łyżeczki żurawiny do mięs; 1 pęczek zielonej pietruszki; sól; pieprz; grzybki marynowane Przygotowanie farszu: Na patelni rozgrzać(...) koniec ubitą pianę z białek. Wyłożyć do wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą 2 wąskich foremek. Piec około 35-40 min. Ten pasztet jest bardzo smaczny z zimnymi sosami (chrzanowym, czosnkowym lub...

  • Nim nadejdą święta i zasiądziemy wraz z rodziną do stołu z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. Fot. 123RF/Picsel W te wyjątkowe dni doskonale sprawdzi się Barszczyk Czerwony Hortex o delikatnym i aksamitnym smaku. Znakomitą bazą do przygotowania dań staną się także mrożone warzywa i owoce. Zupa grzybowa Hortex idealnie pasuje na świąteczny stół. Włoszczyzna w paski ułatwi przygotowanie pysznej ryby po grecku, a Kapuśniak Hortex stanie się doskonałą bazą do farszu...