• Informacje na temat:

    farfalle z pomidorem

Przepisy na temat: farfalle z pomidorem
  • Rodzinny obiad na szybko? Zapiekanka z makaronem!

    ...jarzyn, danie urozmaicić możesz papryką, pomidorem albo pieczarkami. Nie jest tajemnicą, że to właśnie one wiodą prym w zapiekanych potrawach. Grzyby są smaczne zarówno na gorąco, jak i na zimno(...) rodzajem jest lasagne. To duże prostokąty, między które z łatwością nałożysz wszystkie składniki zapiekanki. Wisienką na torcie, a raczej makaronową kokardką, jest produkt o nazwie farfalle...

  • Pożywne dania na cały tydzień

    ..., pokrój, ułóż na niej plastry ananasa, polej sokiem z ananasa, zapiekaj jeszcze 15 minut. Podawaj na obiad lub jako zimne mięso na kanapki. Farfalle ze szpinakiem Sposób przygotowania...

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ...świeżej bazylii. Farfalle z boczkiem Składniki: opakowanie makaronu farfalle (kokardki), 10 dag boczku pokrojonego w dość drobną kostkę, cebula, 4 jajka, parmezan, 1/3 szkl. oleju, kubeczek słodkiej...

Artykuły na temat: farfalle z pomidorem
  • Motyle w brzuchu - makaron z pomarańczami i awokado

    ...​Farfalle po sardyńsku.

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Rodzaje makaronów

    ...podawany jest z sosem pesto trapanese - na bazie migdałów i pomidorów. Farfalle (motylki lub kokardki) Jest jednym z najstarszych produktów kuchni północnowłoskiej. Często występuje w różnych barwach...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • ​Makaronowy recykling

    ...makaronu, np. penne albo farfalle, 30 dag parówek drobiowych, 1 cebula, 1 szklanka sosu pomidorowego, 3 łyżki masła, ząbek czosnek, oregano, chilli, pieprz, sól. Przyrządzanie: Naczynie...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Od zasmażki do fusion

    ..."Co mi tu jakieś farfalle wciskacie?".  Adiós, schaboszczaki! Do redakcji przyszedł e-mail. W jednym z centrów handlowych odbędzie się Foodmagedon, motywem przewodnim jest fleksitarianizm. Gdyby...

  • Właśnie teraz pomidory smakują najlepiej. Wykorzystaj sezon nie tylko robiąc z nich przetwory, ale także wykorzystując je do zrobienia wyjątkowych sałatek. Fot. 123RF/Picsel Po pomidory sięgamy chętnie - są smaczne, ale także bogate w składniki niezbędne dla naszego zdrowia. Spokojnie mogą jeść je osoby na diecie - 100 gramów pomidora to około 30 kcal. Ponadto pomidory są bogate w składniki odżywcze - zawierają duże ilości witamin A, B, C, E, PP i K, potas, żelazo, wapń i magnez. Zawierają...

  • Salatka pelna omega 3: losos, makaron, sos jajeczny

    Zdjęcie sos Zrobilam ja dzisiaj na obiad mialo byc nas 2 okazalo sie ze jest nas 3 wiec dorobilam... kolega meza przybyl wraz z nim... milo bylo i rozmowa wielce ciekawa ale o tym gdzie indziej... Salatka na 2 osoby 100 g suchego makaronu najlepiej penne ale nie mialam wiec byly farfalle... hm hm... ugotowac al dente okolo 200 g lososia ugotowac na parze...

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Nie od dziś wiadomo, że polskie, dojrzewające w słońcu pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli wyrosły w naszym ogródku. Warto zatrzymać ich smak na dłużej, przygotowując pyszne przetwory. Wbrew pozorom nie jest to trudne, a efekt końcowy wart jest wysiłku. Pomidory dla osób odchudzających się Wszyscy,...