• Informacje na temat:

    ewa gotuje sałatkę warzywna

Przepisy na temat: ewa gotuje sałatkę warzywna
  • Zupa pomidorowa jak cappuccino

    ...przecieru pomidorowego, sól, pieprz, szczypta papryki ostrej, 125 ml mleka, bazylia i słodka papryka do dekoracji. Ewa Wachowicz, jurorka programu "Top Chef" w książce "Obiady" daje taką oto(...), w przepisach przemycam też nuty indyjskie, tajskie czy chińskie. Są propozycje dla mięsożerców i wegetarian, ponieważ moi czytelnicy i widzowie są różnorodni" - Wachowicz mówi PAP Life o książce, z której...

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    ...kasztanowcem!) nie ma nic wspólnego, to z pewnością słyszeliśmy o nim nie raz. Pochodzący z zupełnie innej gatunkowo rodziny drzew, oryginalną nazwę zawdzięcza greckiej miejscowości Kastanéia,  gdzie dojrzewa(...) i aromat, np. Morski MSM Mońki – komentuje Ewa Polińska, ekspert Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej MSM Mońki. Aby jak najbardziej skorzystać z sezonowo dostępnych darów natury, poniżej przedstawiamy...

Artykuły na temat: ewa gotuje sałatkę warzywna
  • Jak oczyścić organizm z toksyn

    ...bez jedzenia czujemy się lżejsze. Liczymy też, że pozbyłyśmy się toksyn. – To złudne wrażenie – zapewnia Ewa Zygmanowska, dietetyczka z Centrum Medycznego Enel-Med. – Kilka dni postu niewiele zmieni(...). Dlatego nikt nie zaleci głodówki np. dwudziestoparolatce. Poza tym, dłuższa grozi efektem jo-jo. – Szybką utratę kilogramów organizm odczyta jako stan chorobowy – ostrzega Ewa Zygmanowska. – Po...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Najważniejsze zasady diety Ewy Wachowicz

    ...regularnie, co ok. 2,5 godz., bo lepiej zjeść 5-6 porcji w ciągu dnia niż jeden obfity posiłek wieczorem. W ten sposób wyregulujesz metabolizm i poprawisz samopoczucie. Słodka dyspensa W tygodniu Ewa(...) owocowa; obiad: panga z serem pleśniowym; podwieczorek: sałatka warzywna; kolacja: placki ziemniaczane. 32/2014 Na Żywo...

  • Planując grilla, zadbajcie o to, aby na stole oprócz kiełbasy oraz karkówki pojawiły się również lekkie i smaczne sałatki. Będą świetną przeciwwagą dla mięs z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek z grilla, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie sałatki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jak odchudzić sałatkę...

  • Jarmuż – król zimowych warzyw

    C i bakterii fermentacji mlekowej, korzystnych dla naturalnej flory bakteryjnej jelit. Ewa Koza, mamsmak.com     ***Zobacz także***

  • Właśnie teraz pomidory smakują najlepiej. Wykorzystaj sezon nie tylko robiąc z nich przetwory, ale także wykorzystując je do zrobienia wyjątkowych sałatek. Fot. 123RF/Picsel Po pomidory sięgamy chętnie - są smaczne, ale także bogate w składniki niezbędne dla naszego zdrowia. Spokojnie mogą jeść je osoby na diecie - 100 gramów pomidora to około 30 kcal. Ponadto pomidory są bogate w składniki odżywcze - zawierają duże ilości witamin A, B, C, E, PP i K, potas, żelazo, wapń i magnez. Zawierają...

  • Witamina C w wiosennym menu najmłodszych

    .... Pomarańcze, mandarynki, grapefruity, kiwi, granaty - wybór jest ogromny.  Dużo witaminy C mamy również w jabłkach, a najobfitszym wariantem będzie antonówka.  Ewa Koza, mamsmak.com...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Najsilniejsze trio na straży zdrowia

    ...cena, jak i dostępność: są w naszym zasięgu niemal przez cały rok. Natkę możemy bez problemu hodować na kuchennym parapecie, nawet w najmniejszym mieszkaniu. Ewa Koza, mamsmak.com...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...