• Informacje na temat:

    ewa gotuje ryba z grilla

Przepisy na temat: ewa gotuje ryba z grilla
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...konkursach, zdobywa nagrody. - Dzięki temu mam już dwa roboty kuchenne, przybory do grilla, kilka pięknie wydanych książek. Ostatnio za wykonanie wielkanocnego mazurka dostałam halogenowy opiekacz! Fakt(...). Przychodzą obie siostry z mężami i dziećmi. Razem gotujemy, a potem siadamy do stołu i rozmawiamy. Kilka dni temu nasi mężowie wyjechali wspólnie na ryby. Nagle telefon: "Dziewczyny, wracamy, bo tutaj...

  • Łosoś w marynacie miodowej - Robert Sowa

    ...łososia natrzeć olejem, oprószyć solą i białym pieprzem. Łososia grillować na aluminiowej tacce. Podczas grillowania należy obracać rybę. Piec rybę po 15 minut z każdej strony. Kiedy ryba będzie ułożona skórą do dołu, należy skrapiać ją marynatą. Następnie przykryć grill folią lub metalową pokrywką i piec łososia przez ok. 10 minut. Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa Stylizacja zdjęć: Ewa...

  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    ...ok. 10 minut. Gotowego łososia można podawać z kwaśną śmietaną oraz grillowaną tortillą z warzywami. Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa Stylizacja zdjęć: Ewa Gębska Czy dobrze gotujesz(...); 2 łyżki stołowe octu winnego; 2 łyżki oliwy z oliwek; sok z dwóch cytryn; oliwa do polewania łososia podczas pieczenia; sól, świeżo mielony, biały pieprz. Sposób przygotowania: W przeddzień...

Artykuły na temat: ewa gotuje ryba z grilla
  • Odmładzający program na każdą kieszeń

    ...włoskimi. Obiad: Mięso lub ryby oraz warzywa to źródło białka i wit. wzmacniających skórę. Łosoś z grilla: Dzwonko łososia z grilla (150 g) doprawione ziołami i skropione sokiem z cytryny(...). Efekt widoczny od razu, cena od 190 zł. Naświetlanie podczerwienią, gdy jest wiotka: Lekarz urządzeniem TITAN z podczerwienią o dużej mocy podgrzewa skórę na głębokości 3 mm, co ją napina i zagęszcza...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Plan miasta wersja light

    ...układu krążenia. Ryba w sushi to przecież nie wszystko. Do niej dochodzi biały ryż, o wysokim indeksie glikemicznym oraz bardzo kaloryczne dodatki: majonez albo serek Philadelphia. Zero warzyw (bo(...) z grilla, pieczonego ziemniaka i zrezygnować z sosu do sałatki, by zniknęła połowa kalorii. Ważna jest proporcja składników: połowę talerza powinny zajmować warzywa, drugą węglowodany (kasza, ryż...

  • Poznaj 50 najsmaczniejszych przepisów na grilla. Pobierz darmową książkę i zostań mistrzem grillowania. Grill to przede wszystkim doskonała okazja do spotkań w gronie najbliższych. A jedzenie? Jedzenie jest tu tylko dodatkiem. Ważnym, choć nie najważniejszym. By oczarować naszych gości, dać pretekst do rozmów i podarować kilka chwil kulinarnych uniesień, przedstawiamy 50 najlepszych przepisów na dania z grilla.     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy...

  • W tym roku rezygnujesz z tradycyjnego, majówkowego grilla? Sprawdź, jak przygotować pyszną kiełbasę w zaciszu własnej kuchni. Fot. 123RF/Picsel W przypadku majówki wielu Polaku już od lat ma takie same plany kulinarne: grillowana kiełbasa i ewentualnie nieco innych przysmaków z rusztu. W tym roku może wyglądać to nieco inaczej. Czy jednak w takiej sytuacji musimy rezygnować z ulubionych dań? Nic z tych rzeczy. Alternatywą dla tradycyjnego grilla węglowego może być specjalna patelnia,...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Znudziły Ci się klasyczne kiełbaski i karkówka z grilla? Masz ochotę na nowe doznania smakowe? Pobierz darmową książkę 169 przepisów na grilla. Wydanie 2. Nie czekaj pobierz książkę już teraz! Znajdziesz w niej informacje jak grillować, jakie są rodzaje grilli i potrzebne akcesoria. Dodatkowo dowiesz się jak prawidłowo przygotować idealnego steka. Ponadto znajdziesz w niej przepisy na sosy i marynaty, grillowane warzywa, owoce, sery, owoce morza i ryby. Masz Kindle, iPad lub czytnik, który...

  • W Japonii istnieje wiele technik grillowania, które zasadniczo nosi nazwę teriyaki. Teriyaki jest tak popularne w Japonii, że kanapki z grillowanym mięsem można kupić nawet w fast foodach. Fot. 123RF/Picsel Mięso marynowane jest w sosie zwanym tare, na który składają się: sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz dodatki w postaci cukru lub miodu, a niekiedy również imbiru. Grilluje się głównie ryby: marliny, tuńczyki, łososie i pstrągi, czasem też owoce morza, a także krewetki czy kalmary. W...

  • Głodne kawałki Anthony'ego Bourdaina i legendarni The Ramones... Autor bestsellerowego Kill Grilla, znany w Polsce gospodarz programów podróżniczo-kulinarnych, powraca w brawurowym stylu! Posłuchajmy przez chwilę Bourdaina: "Jedzenie" i "grzech" to dwa słowa, które przynajmniej w świecie anglojęzycznym - są od dawna nierozerwalnie ze sobą związane. Jedzenie jest strawą dla zmysłów, jedną z cielesnych rozkoszy, i kiedy człowiek wie, że za chwilę zje coś dobrego, w jego ciele zachodzą zmiany...