• Informacje na temat:

    ewa gotuje na kostki rosołowe

Przepisy na temat: ewa gotuje na kostki rosołowe
  • Domowy zielnik: Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy poza sezonem

    Wiosną i latem, gdy przypada pełnia sezonu na wszelkie warzywa i owoce, znacznie łatwiej jest przygotować aromatyczny i apetyczny obiad. Jednak, gdy tylko drzewa zaczną przybierać bajeczne kolory, a chodniki pokryją się kasztanami, kreatywne gotowanie przysparzać może nieco większych problemów. Jak z całorocznych i prostych w smaku warzyw przygotować danie, którego nie powstydziłby się prawdziwy...

  • Nadesłała Ewa.

  • Dieta pod kontrolą

    ...w wędlinach, ketchupach i napojach kolorowych. Uważaj także na kostki rosołowe, gotowe dania dla dorosłych i przyprawy - zawierają popularny "poprawiacz" smaku - glutaminian sodu, który także może wywołać(...) silną alergię na białko mleka krowiego, powinnaś bardzo dokładnie czytać etykiety produktów spożywczych. Mleko dodawane jest bowiem do wielu produktów, których w ogóle nie podejrzewamy o jego zawartość...

Artykuły na temat: ewa gotuje na kostki rosołowe
  • Kosztuje słono

    ...kostki rosołowe i wędliny z obniżoną zawartością soli). Unikaj jedzenia fast foodów i potraw kuchni orientalnych. 7. Czym można zastąpić sól? Dietetycy zalecają, by zamiast solą przyprawiać jedzenie(...) odżywiałabyś się wyłącznie surowymi owocami i warzywami). - I dobrze, ponieważ sól pełni szereg ważnych funkcji w organizmie - mówi Aneta Łańcuchowska. - Utrzymuje w nim równowagę kwasowo-zasadową...

  • „Tylko kobieta prawdziwie inteligentna i wykształcona zdolna jest rządzić domem z korzyścią dla rodziny”. O ile wypowiedź Lucyny Ćwierczakiewiczowej może w dzisiejszych czasach budzić kontrowersje, jedno jest pewne. Fot. materiały prasowe Na przestrzeni lat na rynku pojawiły się produkty, dzięki którym zarówno panie, jak i panowie mogą rządzić z swoich gospodarstwach, jednocześnie znajdując czas na realizowanie się na innych płaszczyznach. Kostki rosołowe, kapsułki z kawą, a także dania...

  • Dieta pod kontrolą

    ...w wędlinach, ketchupach i napojach kolorowych. Uważaj także na kostki rosołowe, gotowe dania dla dorosłych i przyprawy - zawierają popularny "poprawiacz" smaku - glutaminian sodu, który także może wywołać(...) silną alergię na białko mleka krowiego, powinnaś bardzo dokładnie czytać etykiety produktów spożywczych. Mleko dodawane jest bowiem do wielu produktów, których w ogóle nie podejrzewamy o jego zawartość...

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału.To właśnie dzięki nim wielu z nas...

  • Gotowanie to sztuka. Umożliwia tworzenie dań za sprawą doboru składników oraz łączenia smaków przy akompaniamencie odpowiednich narzędzi. Jednym z nich są wolnowary, które pozwalają na przygotowanie potraw o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Urządzenia tego typu posiadają również szereg innych istotnych zalet, dzięki którym nawet dania dobrze nam znane dostarczą nam nowych doznań kulinarnych i walorów odżywczych. Fot. materiały prasowe Moda na gotowanie już dawno zatoczyła szerokie kręgi....

  • Już tylko kilka dni dzieli nas od wyjątkowego kulinarnego show w czasach kwarantanny. Kolejne gwiazdy zdecydowały się zaprosić widzów do swojej kuchni. Popisowe przepisy w „Wielkim gotowaniu” zaprezentują między innymi Joanna Krupa, Małgorzata Socha oraz Agata Młynarska! Fot. materiały prasowe To będzie niezwykle pyszna sobota! Już o godz. 11:30, zaraz po „Dzień Dobry TVN" rozpoczniemy "Wielkie gotowanie". W trakcie dwugodzinnego programu na żywo połączymy się widzami z całej Polski. Każdy...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Oprócz cudownych widoków, atrakcji turystycznych i świeżego powietrza, Podhale przyciąga wspaniałą, regionalną kuchnią – bo któż czasem nie marzy o zjedzeniu prawdziwego oscypka, pysznej baraniny czy kultowej już kwaśnicy? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Podhala kształtowała się w ciężkich warunkach. Surowy klimat i bieda zmuszały górali do przygotowywania potraw ze składników prostych, ale pozwalających najeść się do syta. Tak więc na stołach gościły posiłki na bazie ziemniaków, kasz i kapusty....

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...