• Informacje na temat:

    ewa gotuje marynata

Przepisy na temat: ewa gotuje marynata
  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    ...ok. 10 minut. Gotowego łososia można podawać z kwaśną śmietaną oraz grillowaną tortillą z warzywami. Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa Stylizacja zdjęć: Ewa Gębska Czy dobrze gotujesz(...)Marynata: 4 pomidory bez gniazd nasiennych, pokrojone w małą kostkę; 1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę; 1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę; 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry...

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Marynata: 1 pączek bazylii; 2 całe główki czosnku; 6 łyżek oliwy z oliwek; sok z dwóch cytryn; świeżo mielony, czarny pieprz; sól gruboziarnista. Sposób przygotowania: Główki czosnku przekroić na(...) z cytryny. Marynatę nałożyć na łososia, włożyć rybę do torebki foliowej i wstawić do lodówki na ok. 6 godzin. W czasie marynowania należy przekręcać torebkę tak, aby marynata równomiernie otaczała...

  • Smaczny pomysł na "Gruszkowa marynata"

  • Łosoś w marynacie miodowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 g musztardy gruboziarnistej (z całymi ziarnkami gorczycy); 2 łyżki miodu(...) skórą do dołu, należy skrapiać ją marynatą. Następnie przykryć grill folią lub metalową pokrywką i piec łososia przez ok. 10 minut. Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa Stylizacja zdjęć: Ewa...

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

  • Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 ml whisky (im starsza, tym lepsza);

  • Marynata z warzyw jest wegetariańską przystawką, której urok leży w egzotycznych przyprawach i niecodziennej kompozycji warzyw. Marynatę można trzymać w lodówce 2 tygodnie. Pasuje ona do potraw z ryb, oraz do zimnej pieczeni. Składniki na 3 słoiki o pojemności 600 ml.

  • Malika: Umiejętność łączenia smaków można sobie wyrobić

    ...- Umiejętność łączenia smaków można sobie wyrobić - przekonuje PAP Life Ewa "Malika" Szyc-Juchnowicz. Autorka książki "Przyprawy" proponuje np. połączenie pieprznego karpia z rodzynkami, migdałami i cukrem zamkniętego w ciasteczku-puzdereczku.

  • nudny kurczak ,nudna marynata nie to coś innego

Artykuły na temat: ewa gotuje marynata
  • Ewa Wachowicz: Potrawy inspirowane jesienią

    W 343. odcinku programu "Ewa gotuje" Ewa Wachowicz proponuje potrawy inspirowane złota polską jesienią.

  • Jedz go, a szybko pozbędziesz się zimowego tłuszczyku!

    ...ubocznych. Działa rozgrzewająco na narządy wewnętrzne i pobudza trawienie. W medycynie chińskiej stosowana była jako środek do ożywiania sił witalnych. Jak ją stosować: jako przyprawę do rosołu, zup(...) i zmęczenie, ponieważ zawarta w lukrecji glicyryzyna łagodnie podnosi ciśnienie krwi. Łagodzi też nasilające się wiosną stany zapalne żołądka i dwunastnicy. Jak ją stosować? Można pić herbatki, gdzie lukrecja...

  • Smok uradowany Chiny część IV

    ...łódkę, podobno tylko dla nas. Bilet do Yangdi kosztował nas 9,5 Y – godzinka drogi. Ponieważ to był lokalny środek lokomocji, byłyśmy jedynymi przedstawicielkami rasy białej i oczywiście przedmiotem(...), 2 szklanki świeżego szpinaku – bez łodyżek i pociętego w cienkie paski, olej. Marynata: 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki sherry, szczypta białego pieprzu. Ciasto: 0,5 szklanki mąki pszennej...