• Informacje na temat:

    ewa gotuje domowy kisiel

Przepisy na temat: ewa gotuje domowy kisiel
  • Gotowanie dla smyka alergika

    ...podane na etykiecie. To powinno wejść ci w nawyk, ponieważ alergeny mogą znajdować się tam, gdzie się ich w ogóle nie spodziewasz. • Białko mleka krowiego znajdziesz nie tylko w mleku i jego(...). • Białko sojowe - możesz się go spodziewać w niektórych waflach, ciastkach, pastach do smarowania pieczywa, majonezie, konserwach, wędlinach, batonikach, drożdżówkach, lodach, czekoladach, chipsach. • Jajka...

  • Pyszny domowy kisiel dla całej rodziny :)

  • Kisiel wykonany domowym sposobem na pewno jest wolny od sztucznych barwników i innych niespodziewanych dodatków :) Polecam go mamom mającym małe dzieci i amatorom zdrowego odżywiania ;)

  • Przepis wart wypróbowania: "Kisiel domowy"

  • przepis na taki prawdziwy domowy kisiel. Jest pyszny!!!

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Bardzo łatwy w przygotowaniu kisiel ze świeżych owoców (można użyć mrożonych ). Smaczny deser dla maluchów, które nie chcą jeść owoców :)

  • Domowy kisiel porzeczkowy jest bardzo orzeźwiający w upalne dni. Wzbogacony dodatkiem owoców sezonowych stanowi pyszny deser. Do kisielu dodałam truskawki ale równie dobrze mogą to być inne owoce.

  • Domowy kisiel wiśniowy to jeden z tych deserów, który przygotowuje o każdej porze roku. Jest równie dobry na ciepło w zimę, jak i na zimno w lato. Niewątpliwym atutem jest to, iż przygotowuje się go bardzo szybko, a wszystkie składniki są łatwo dostępne. Domowy kisiel wiśniowy jest to ten smak, który szczególnie zapamiętałam z dzieciństwa.

  • Wypróbowany przepis na "Domowy kisiel z sokiem"

Artykuły na temat: ewa gotuje domowy kisiel
  • Domowe eliksiry młodości

    ...kąpiel: 2 łyżki siemienia lnianego zalej 1 szkl. wody i podgrzewaj, aż wytworzy się śluz, wtedy całość przecedź. Powstały kisiel wlej do 1 szkl. chłodnej wody. W kąpieli zanurz dłonie na 10 minut(...). Przecedź, dodaj łyżkę soku z cytryny. Płynem polewaj umyte pasma, delikatnie (opuszkami palców) wmasuj go też w skórę głowy. Zabieg najlepiej jest powtarzać po każdym myciu włosów. Owocowe...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    ...przeczytaj informacje podane na etykiecie. To powinno wejść ci w nawyk, ponieważ alergeny mogą znajdować się tam, gdzie się ich w ogóle nie spodziewasz. • Białko mleka krowiego znajdziesz nie tylko w mleku(...), krokietach. • Białko sojowe - możesz się go spodziewać w niektórych waflach, ciastkach, pastach do smarowania pieczywa, majonezie, konserwach, wędlinach, batonikach, drożdżówkach, lodach...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Naturalne metody na zaparcia

    ...dobę. Kisiel z siemienia lnianego - łyżeczkę ziaren zalewamy na noc około 1/3 filiżanki zimnej wody. Rano wypijamy kisiel bardzo dokładnie rozgryzając ziarna. Kisiel z nasion chia - metoda(...) zadziałały? Spróbuj szóstego i kolejnego. Któryś zadziała. Życie z wiecznie twardym, bolesnym i obciążonym brzuchem zabiera energię i radość życia. Kilka domowych sposobów na zastopowany brzuch...

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

  • Jaka jest historia wina? W jaki sposób powstaje alkohol? Jakie są potrzebne przyrządy do wyrobu wina? Jak wygląda przebieg produkcji wina w domu? Jak przeprowadzić fermentację, a później ją kontrolować? Czy wiesz, że wina można wyprodukować ze świeżych owoców, z wielu rodzajów owoców, z owoców z puszki, z suszonych owoców, a wreszcie z kwiatów, zbóż, z soku drzew? Poznaj receptury na wina i na napoje winopodobne (wermuty, wina ziołowe, wina lecznicze), miód pitny oraz dowiedz się wiele o...

  • Zgaga to dobrze wszystkim znane uczucie pieczenia za mostkiem. Zwykle ten nieprzyjemny objaw dopada nas po obfitym, tłustym posiłku. Jak mu zapobiegać? Co zrobić, kiedy się już pojawi? Jak bronić się przed nieprzyjemnym pieczeniem? Fot. 123RF.COM/PICSEL   Zgaga może u każdego przebiegać nieco inaczej. Warto zwracać uwagę, po jakich produktach mamy nieprzyjemne objawy, aby móc ich w przyszłości unikać lub ograniczać ich ilość w diecie. 1. Zgaga może być objawem zwykłego przejedzenia....

  • Zgaga to dobrze wszystkim znane uczucie pieczenia za mostkiem. Zwykle ten nieprzyjemny objaw dopada nas po obfitym, tłustym posiłku. Jak mu zapobiegać? Co zrobić, kiedy się już pojawi? Fot. 123RF/Picsel Zgaga może u każdego przebiegać nieco inaczej. Warto zwracać uwagę, po jakich produktach mamy nieprzyjemne objawy, aby móc ich w przyszłości unikać lub ograniczać ich ilość w diecie. Pamiętajmy, aby nie bagatelizować tego objawu, szczególnie jeśli pojawia się regularnie. Refluks...

  • Zgaga to dobrze wszystkim znane uczucie pieczenia za mostkiem. Zwykle ten nieprzyjemny objaw dopada nas po obfitym, tłustym posiłku. Jak mu zapobiegać? Co zrobić, kiedy się już pojawi? Jak bronić się przed nieprzyjemnym pieczeniem? Fot. 123RF/Picsel Zgaga może u każdego przebiegać nieco inaczej. Warto zwracać uwagę, po jakich produktach mamy nieprzyjemne objawy, aby móc ich w przyszłości unikać lub ograniczać ich ilość w diecie. 1. Zgaga może być objawem zwykłego przejedzenia. Najlepszym...