• Informacje na temat:

    ewa gotuje chinszczyzna pl

Artykuły na temat: ewa gotuje chinszczyzna pl
  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    ...jeździć do Tajlandii. Ponieważ teraz jestem na etapie odkrywania arabskich przepisów, namawiam męża na wycieczkę do Maroka. Oni tam mają takie stożkowe gliniane garnki zwane tadżinami, w których dusi się(...) mamy ambicje wypróbowywać nawet skomplikowane przepisy w domu. Ponieważ wyjątkowo przypadła nam do gustu kuchnia japońska (miłość do niej deklaruje co czwarty Polak), a cena sushi jest bardzo wysoka...

  • Drugą edycję programu "Top Chef" zdominowało pokolenie młodych, ambitnych kucharzy. O tym, jak wygląda program od kulis oraz jaka atmosfera panuje wśród uczestników, rozmawiamy z jednym z nich. Miałeś być aktorem, a zostałeś kucharzem. Dlaczego zmieniłeś plany? - Zrozumiałem, że są dużo lepsi ode mnie, którym i tak nie wiadomo czy uda się zaistnieć w tym zawodzie. Miałem świadomość tego, na jakim ja jestem poziomie i stwierdziłem, że nie ma sensu się w to bawić. Dużo pewniej czuję się "na...

  • Dieta na lata - 20+

    ...na tłuszcz, który u młodych kobiet odkłada się głównie w udach i na biodrach - tłumaczy Agata Lewandowska, dietetyczka prowadząca w Warszawie warsztaty psychologiczno-dietetyczne "Równowaga". Chcesz(...) węglowodany z owsianki wolno podnoszą poziom glukozy we krwi, dzięki czemu później robimy się głodne. A przede wszystkim od samego rana dostarczają mózgowi paliwa do pracy - mówi Agata Lewandowska...

  • Jego słynne "Oddaj fartucha!" chyba już zawsze kojarzone będzie z programem Master Chef. Michel Moran jest prawdziwą indywidualnością i wspaniałym kucharzem. Smakerowi zdradza swoje kulinarne upodobania.. fot. AKPA.PL Kiedy rozpoczęła się pana przygoda z gotowaniem? - O zostaniu kucharzem marzyłem już jako mały dzieciak, a dokładnie 1 września 1979 roku (miałem wówczas 14 lat) dostałem się do szkoły gastronomicznej w Paryżu wygrywając wcześniej konkurs kulinarny. Przez pierwsze dwa lata...

  • Dieta na lata - 20+

    ...na tłuszcz, który u młodych kobiet odkłada się głównie w udach i na biodrach - tłumaczy Agata Lewandowska, dietetyczka prowadząca w Warszawie warsztaty psychologiczno-dietetyczne "Równowaga". Chcesz(...) węglowodany z owsianki wolno podnoszą poziom glukozy we krwi, dzięki czemu później robimy się głodne. A przede wszystkim od samego rana dostarczają mózgowi paliwa do pracy - mówi Agata Lewandowska...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału.To właśnie dzięki nim wielu z nas...

  • Dieta na lata 20+

    ...u młodych kobiet odkłada się głównie w udach i na biodrach - tłumaczy Agata Lewandowska, dietetyczka prowadząca w Warszawie warsztaty psychologiczno-dietetyczne "Równowaga". Chcesz utrzymać sylwetkę(...) z owsianki wolno podnoszą poziom glukozy we krwi, dzięki czemu później robimy się głodne. A przede wszystkim od samego rana dostarczają mózgowi paliwa do pracy - mówi Agata Lewandowska. Wapń Pij mleko...

  • Już tylko kilka dni dzieli nas od wyjątkowego kulinarnego show w czasach kwarantanny. Kolejne gwiazdy zdecydowały się zaprosić widzów do swojej kuchni. Popisowe przepisy w „Wielkim gotowaniu” zaprezentują między innymi Joanna Krupa, Małgorzata Socha oraz Agata Młynarska! Fot. materiały prasowe To będzie niezwykle pyszna sobota! Już o godz. 11:30, zaraz po „Dzień Dobry TVN" rozpoczniemy "Wielkie gotowanie". W trakcie dwugodzinnego programu na żywo połączymy się widzami z całej Polski. Każdy...

  • Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i w pełni wykorzystać zakupione produkty? Na te pytania pomoże ci odpowiedzieć książka, którą możesz wygrać w naszym konkursie. "Gotuję, nie marnuję" to książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy...

  • Technologia towarzyszy nam niemal na każdym kroku. Dlaczego więc nie zaprosić jej również do kuchni, skoro jedna praktyczna aplikacja może zastąpić wszystkie książki kucharskie? Gotowanie właśnie stało się prostsze niż kiedykolwiek. Inżynierowie opracowują szereg rozwiązań, które mają za zadanie sprawić, że przygotowywanie posiłków będzie łatwiejsze, szybsze i przyjemniejsze. Chociaż jeszcze niedawno wydawało się, że inteligentna lodówka lub samodzielny piekarnik będą tylko elementami świata...