• Informacje na temat:

    ekskluzywne sałatki

Przepisy na temat: ekskluzywne sałatki
  • Lody nie tylko dla ochłody

    W Saint-Girons w południowo-zachodniej Francji, na zamawiających lody czeka niespodzianka. Lokalny mistrz cukiernictwa wzniósł popularny deser na wyżyny sztuki kucharskiej, dzięki czemu trafił on do menu niejednej ekskluzywnej restauracji. Zobacz film - W tym tygodniu przygotowujemy około 40 różnych smaków, przeważnie pikantnych: będą to lody o smaku octu, oliwy z oliwek, avocado i foie...

  • Francuskie rożki z jabłkiem i serem brie

    Sery pleśniowe to jedne z produktów uznawanych za eleganckie czy nawet ekskluzywne. Ich obecność na stole podczas uroczystej kolacji czy przyjęcia, z pewnością, na każdym z gości zrobi dobre wrażenie. Wśród serów pleśniowych rozróżniamy: sery pleśniowe z porostem pleśni (białej) oraz sery pleśniowe z przerostem pleśni (niebieskiej). Te pierwsze mają kremowy miąższ, należą do nich m.in.: brie...

  • Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge

    Amerykańska restauracja Blue Cactus to miejsce, które na kulinarnej mapie Warszawy istnieje od roku 1996. Reprezentuje ono kuchnię TEX-MEX oraz southwest, które wywodzą się z pogranicza Meksyku i USA. W r. 2000 przy restauracji powstał Klub Iguana Lounge.

Artykuły na temat: ekskluzywne sałatki
  • Jamie gotuje po włosku, Jamie Oliver

    Najnowsza książka kucharska Jamiego Olivera, wspaniały hołd złożony włoskiej kuchni, ponad 130 przystępnych przepisów na smakowite dania. Gratka dla miłośników włoskiej kuchnii i nie tylko. Ekskluzywne wydanie, piękne zdjęcia, 408 stron.

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Dieta kwiatowa. Dla kogo?

    ​Nikogo dziś już nie dziwi tort z płatkami róż czy stokrotkami. A talerz pełen fiołków serwuje się w ekskluzywnych restauracjach. Kwiaty to dodatek do potraw poprawiający ich smak i aromat.

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • WIŚNIOWY ŚLEDŹ

    Łatwość wykonania, wyrafinowany smak, ekskluzywny wygląd.

  • Sałatka to bomba witaminowa, która idealnie sprawdzi się podczas jesiennych i zimowych wieczorów. Od dzisiaj nie będzie już kojarzyć się tylko z dietą. Oto sześć najpopularniejszych sałatek serwowanych niemal w każdym zakątku kuli ziemskiej. Fot. 123RF/Picsel Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki, a w raz z nimi czas spotkań w gronie bliskich i znajomych. Wielu z was z pewnością zdecyduje się na zaserwowanie gościom sałatki. Tylko czym ich zaskoczyć? Warto zapomnieć o przypadkowych...

  • Nie poszłabym do Top Model

    Oto trzecia top modelka świata, muza Karla Lagerfelda, od 13 lat na wybiegu. Zdobiła okładki największych magazynów i wzięła udział w niezliczenie wielu kampaniach reklamowych. Od niedawna w nowej roli - żony. Czy ma plan B na życie? Za co kocha Nowy Jork, a za co Polskę? Anja Rubik w ekskluzywnym wywiadzie.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...jako pierwsi, aby zdążyli się przygotować do dalszej pracy zanim goście skończą posiłek). Oprócz tego podaje się przystawki zimne - sałatki, deski wędlin i serów, faszerowane warzywa, ryby. Jeśli tylko(...) stołach powinny pojawić się zarówno potrawy tłuste (co ucieszy osoby pijące wódkę), jak i lekkostrawne, poza tym mięso drobiowe, wieprzowe i wołowe, ryby w różnych postaciach, sałatki warzywne...

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

Zdjęcia na temat: ekskluzywne sałatki