• Informacje na temat:

    dzwonki z łososia pieczone w folii

Przepisy na temat: dzwonki z łososia pieczone w folii
  • każdy potrafi je zrobić

  • Przyznam się bez bicia, że jakoś tak nie jestem wielkim smakoszem ryb, ale łososia od czasu do czasu lubię zjeść, jeśli akurat kupię na promocji ;-) Dzisiejszy przepis jest prosty, a obiad robi się w niecałe pół godziny. Łosoś pieczony w folii jest soczysty i aromatyczny.

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

  • Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

  • smaczne i zdrowe:) i przede wszystkim łatwe do zrobienia

  • Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.

  • Wypróbowany przepis na "Koronkowe dzwonki, pyszne ciasteczka"

  • Sprawdzony przepis na "Sandacz w folii"

  • Danie, które robi się samo:). By przyspieszyć sprawę, przed pieczeniem ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej kapusty. Możemy użyć każdego rodzaju ryby, u mnie był to dorsz czarny.

  • Po prostu pycha, brak słów. Najsmaczniejsze piersi z kurczaka jakie dotychczas robiłam. Początkowo miałam obawy, czy takie zestawienie będzie najlepsze, czy nie przedobrzę, ale warto było zaryzykować. Po upieczeniu tak nam smakował ten kurczak, że nie mogliśmy się od niego oderwać. Następnym razem jak będę piekła w takim zestawieniu piersi z kurczaka, podwoję ilość składników, bo tym razem jedyną wadą było to, że pachniało strasznie malizną ;-)

Artykuły na temat: dzwonki z łososia pieczone w folii
  • Okres przedświąteczny: Trudny czas dla gospodyni

    ...w temperaturze pokojowej, nie wyjmując potraw z pojemników i nie odwijając z folii, w której były zamrożone. Potem schowaj je do lodówki. Przed podaniem pieczeni na stół podgrzej mięso w piekarniku(...). Zostało ci trochę galaretki? Na półmisku ułóż np. marynowane szparagi owinięte w plastry szynki, przekrojone na pół jajka ugotowane na twardo, różyczki z wędzonego łososia. Pomiędzy wsyp np. kukurydzę...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Obiad pod chmurką

    ...po ok. 8 min z każdej strony. Do grillowanych filetów podawaj pieczone pomidory posmarowane olejem i posypane świeżymi lub suszonymi ziołami oraz ziemniaki pieczone w folii z masłem i czosnkiem. Folię(...) kopru do dekoracji, sos musztardowy, pieczone ziemniaki, ceramiczne lub szklane naczynie 1. Łososia umyj, osusz. Papryczkę chili rozkrój, usuń pestki i szypułkę, miąższ pokrój drobno i przełóż do...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Dekalog zdrowej diety

    ...w cytrynie i koperku Potrzebujesz: 4 średnie świeże filety z łososia lub 4 grube dzwonki z łososia, pęczek świeżego koperku, szczyptę soli, 2 średnie cytryny. Po umyciu ryby każdy kawałek polej sokiem z wyciśniętej jednej cytryny. Na formie rozłóż spory kawałek folii żaroodpornej stosowanej do pieczenia, tak abyś mogła z niej zawinąć potem kopertę. Układaj filety przekładając je plastrami...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    .... Podawaj ciepłe z ryżem, zieloną sałatą i sosami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 430 kalorii Łosoś pod beszamelem Składniki na 4 porcje: 4 dzwonka świeżego łososia, 1/2 cytryny, sól, pieprz czarny, pieprz biały, 3 łyżki oliwy, 4 łyżki mąki, 4 łyżki masła, 1/2 litra mleka, gałka muszkatołowa, świeży szczypiorek i koperek Przygotowanie: 1. Dzwonka łososia umyj, osącz...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Dawniej w każdym domu pojawiał się na stole jako nieodłączny element Bożego Narodzenia. Dzisiaj także, ale już często w uproszczonej formie – upieczony kilka dni przed świętami. A przecież nie taka jest jego tradycja. Fot. 123RF/Picsel Piernik długodojrzewający, bo o nim mowa, kiedyś był przygotowywany przez nasze babcie kilka tygodni wcześniej. W chłodnym miejscu leżakował w kamionce przykryty ściereczką nawet przez dwa miesiące.Dzisiaj, przedświąteczne kolejki w sklepach i praca wcale...

  • Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość. Fot. materiały prasowe Składniki (10 porcji): · 5 jajek · 50 g łososia wędzonego · 1 łyżka jogurtu greckiego · 1 łyżeczka majonezu ·...