• Informacje na temat:

    dzik wino grzyby

Przepisy na temat: dzik wino grzyby
  • Składniki : 50 dag pokrojonej kiszonej kapusty, 50 dag pokrojonej słodkiej białej kapusty , 10 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 1 cebula pokrojona w kostkę, 5 dag suszonych grzybów, 10 dag wędzonego boczku, 20 dag karczek wieprzowy, 10 dag udziec z dzika, 20 dag wędzonych wędlin, 3 dag suszonych śliwek, 3 dag smalcu, 100 ml czerwonego wina, 50 ml miodu pitnego, jałowiec, liść laurowy, ziele...

  • Składniki : 50 dag pokrojonej kiszonej kapusty, 50 dag pokrojonej słodkiej białej kapusty, 10 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 1 cebula pokrojona w kostkę, 5 dag suszonych grzybów, 10 dag wędzonego boczku, 20 dag karczek wieprzowy, 10 dag udziec z dzika, 20 dag wędzonych wędlin, 3 dag suszonych śliwek, 3 dag smalcu, 100 ml czerwonego wina, 50 ml miodu pitnego, jałowiec, liść laurowy, ziele...

  • Dziczyzna

    ...pomocą sieci, na żubry oszczepami, nierzadko korzystano z łuku i kordelasa, wykorzystywano też psy myśliwskie oraz ptaki (głównie sokoły, jastrzębie, rarogi, kruki). "Dzik ma bardzo ostre kły(...) było powiedzenie: "Kto idzie na niedźwiedzia, niech gotuje łoże, kto na dzika - mary". Myśliwi musieli cierpieć również liczne niewygody związane ze wczesnym wstawaniem, gwałtownymi zmianami pogody...

Artykuły na temat: dzik wino grzyby
  • Robert Makłowicz: Świat jest pomysłem

    Jakie wino należy podać do grillowanej ryby, a jakie do gotowanej, to wie każdy kucharz i miłośnik kuchni. Ale historię sztuki kulinarnej wszystkich regionów świata zna tylko Robert Makłowicz, dziennikarz, kucharz i podróżnik, gość studia INTERIA.PL, z którym rozmawiał Zygmunt Moszkowicz.

  • Jakie wino należy podać do grillowanej ryby, a jakie do gotowanej, to wie każdy kucharz i miłośnik kuchni. Ale historię sztuki kulinarnej wszystkich regionów świata zna tylko Robert Makłowicz, dziennikarz, kucharz i podróżnik, gość studia INTERIA.PL, z którym rozmawiał Zygmunt Moszkowicz.

  • Piknik po włosku

    ...dzikiej róży, w trawie ułożone w koncentryczne koła lub długie linie. Kiedyś mówiło się, że kręgi powstają od tańca czarownic. Prugnolo pachnie jak świeża mąka, a smakuje doskonale. Grzyby można jeść(...), oczyszczona z wnętrzności i pozbawiona wszystkich kości, obficie doprawiona solą morską, pieprzem i ziołami (w pewnych regionach dominuje rozmaryn, w innych dziki koper włoski). Do środka wkłada się całe...

  • Najtrudniej jest mi przekonać ludzi, że Gruzja to normalny kraj

    ...ten obszar? - Wszystko zależy do tego, czy ktoś już tam był, czy nie. Tym, którzy nie byli, wydaje się, że Kaukaz jest dziki, dziewiczy, a na ulicach tubylcy szaleją z kindżałami. Najtrudniej jest mi(...) wygląda stosunek Polaków do gruzińskiego jedzenia? Jak grzyby po deszczu wyrastają w Polsce kolejne chinkalnie, znamy chaczapuri, ale chyba trudno powiedzieć nam coś więcej. Zamykamy się w kilku...

  • Jedzenie dla urody i zdrowia zimą

    .... (...) Idealny zimowy obiad lub kolacja to zupa, gulasz, dania z ziaren lub warzyw oraz dzikiego łososia, sardynek lub innych ryb bogatych w białko i kwasy omega-3. Ponieważ zimą skóra ma skłonność do(...)) oraz cynku (...), a także witaminy D (jej źródła to grzyby i sardynki albo suplement). Ponieważ rafinowany cukier osłabia twój układ odpornościowy, nie jedz go (nie pij też słodzonego soku pomarańczowego...