• Informacje na temat:

    dziczyzna w piekarniku

Przepisy na temat: dziczyzna w piekarniku
  • Klasyczny comber sarni

    ...w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 40-45 minut. Jabłka poćwiartować, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na ósemki. 15 minut przed końcem pieczenia jabłka ułożyć na blasze, wszystko posypać...

  • Comber sarni z żurawinowym chutneyem

    ...patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, mięso mocno obsmażyć ze wszystkich stron. Mięso doprawić solą, pieprzem i tymiankiem i przełożyć do brytfanki. W rozgrzanym do 200 st. piekarniku piec mięso 20-25 minut...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Rozwałkuj ciasto, wytnij krążki o cm większe niż śr. bulionówek. Nakryj bulionówki, dolepiając ciasto do ich brzegów, posmaruj żółtkiem i zapiecz w piekarniku (180°C) ok. 15 min. Za 16 zł: Składniki(...). bulionówek. Nakryj bulionówki, dolepiając ciasto do ich brzegów, posmaruj żółtkiem i zapiecz w piekarniku (180°C) ok. 15 min. Galarety I. Jajeczne tymbaliki Za 19 zł: Składniki: ●12 jajek...

Artykuły na temat: dziczyzna w piekarniku
  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...sposobie odżywiania naszych praprzodków, którzy jedli głównie mięso i rośliny leśne, bo taka jest nasza natura, niezmienna przez wieki. Podstawą jest chude mięso, czyli drób, wołowina, dziczyzna, ryby(...) poniżej), gotowany al dente brokuł posypany migdałami, skropiony cytryną. Stek z łososia: 150 g filetu z łososia (lub innej ryby) obsyp ziołami, przypraw solą i pieprzem. Upiecz w piekarniku (200 st. C, 15

  • Smaki północnej Polski kojarzą nam się przede wszystkim z rybami, ale w tradycyjnej kuchni występuje także dziczyzna i wiele odmian grzybów. Można tu spróbować charakterystycznych zup. Różne zupy grzybowe to przysmaki północy, ale nie tylko. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na północy Polski częściej niż w innych regionach kraju spożywa się ryby, których jest tu pod dostatkiem - zarówno dzięki Bałtykowi, jak i licznym jeziorom. Charakterystyczne dla regionów północy Polski są zupy rybne. Oczywiście, nie...

  • Święta inaczej

    ...zapieczone w piekarniku (ograniczysz ilość tłuszczu). Będą smakowały jak tradycyjne, gdy obłożysz je wcześniej drobno posiekaną cebulką. Komentarz dietetyka: Masz skłonność do wzdęć? Tradycyjne(...) w piekarniku schab, pierś z indyka i pasztet z soczewicy, który wyglądem i smakiem przypomina ten klasyczny. Zawiera jednak dużo witamin z grupy B i wapń (pomagający spalać tkankę tłuszczową). Ma też...

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • ...zrazów wieprzowych, z ryżem, polanych pysznym Sosem grzybowym jak staropolskim Jak u Mamy WINIARY . Zrazy wieprzowe najpierw smażymy na patelni, a następnie zapiekamy w piekarniku, dzięki czemu będą...

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...wagę. Wydaje nam się, że wsiadając do dobrego samochodu, wchodząc do mieszkania kupionego na kredyt, piekąc w piekarniku, którego jeszcze nie spłaciliśmy, jesteśmy szczęśliwe. A to nic nie znaczące...

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...

  • Jak jeść zdrowo przy...

    .... 9. Ograniczmy w diecie sól, cukier i słodycze. 10. Potrawy będą zdrowsze, jeśli przygotujemy je na parze, w garnku rzymskim, upieczemy w piekarniku w folii lub udusimy albo przyrządzimy na patelni(...)! Mają bowiem moc obniżania złego cholesterolu. Także mrożonki! Przy diecie obniżającej cholesterol wskazane jest także chude mięso np. indyk, kurczak, cielęcina, królik, dziczyzna, jak również...

  • Święta tuż, tuż – przygotowania najwyższy czas zacząć! Pomimo, że Wielkanoc obchodzona jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię i tradycję obchodzenia tego szczególnego Święta. Fot. Materiały prasoweNa Warmii i Mazurach jeszcze do niedawna nie znano zwyczaju święcenia potraw, a śniadanie wielkanocne było dość ubogie. Na Pomorzu tradycją wielkanocną było jedzenie jajecznicy z węgorzem, a na Podlasiu do dnia dzisiejszego przygotowuje się kołacz, powszechnie znany jako sękacz....