• Informacje na temat:

    dzem ze sliwek i jablek

Przepisy na temat: dzem ze sliwek i jablek
  • Domowe przetwory

    Jak zrobić zdrowe przetwory z gruszek, śliwek i jabłek, żeby smyk mógł je jeść zimą?

  • Kompot nie jest dziś popularny, ale ja bardzo lubię. Dziś polecam kompocik jabłkowo-śliwkowy z ekologicznych owoców ze starego sadu. Użyłam lekko kwaskawych jabłek i małych okrągłych śliweczek, z których nie odchodzi pestka.Są za to bardzo aromatyczne i nadają piękny kolor. Moja propozycja na letnie upalne dni:)

  • Domowe przetwory

    Jak zrobić zdrowe przetwory z gruszek, śliwek i jabłek, żeby smyk mógł je jeść zimą?

  • Przepis wart wypróbowania: "Kompot ze śliwek"

  • Przetwory domowe dla dzieci. Ważne wskazówki!

    Jak zrobić zdrowe przetwory z gruszek, śliwek i jabłek, żeby dziecko mogło je jeść zimą?

  • Przepis na ten pyszny, klasyczny przepis pochodzi z bloga Beatki, Katalog smaków. Sprawdzony kilka razy przepis. U nas od zawsze taki kompot lekko doprawiało się mielonym cynamonem. Jakkolwiek przygotujecie, zapewniamy, będzie pysznie.

  • Smak późnego lata

    Choć zbliża się ono ku końcowi – jego smak może towarzyszyć nam przez cały rok. Lato, bo to o nim mowa, pełne jest ulotnych, owocowych chwil. Można raczyć się ich smakiem w okresie letnim jak i zachować go – w postaci np. dżemów – na zimowe dni. Smak późnego lata to także szereg zalet dla ciała. Jakie owoce i dlaczego powinny zagościć w tym okresie w kuchni?

  • Kompot ze śliwek na zimę.

  • Przetwory dla malucha, które zrobisz sama

    Początek jesieni to świetny czas na przetwory. Teraz przygotowane, zimą będą smaczną przekąską, która uodporni twoje dziecko przed infekcjami!

  • Zdrowy ketchup do potraw na zimę.

Artykuły na temat: dzem ze sliwek i jablek
  • Lato w... zamrażarce czy w słoiku?

    Koniec lata to czas, kiedy warto pomyśleć o przechowaniu sezonowych warzyw i owoców na jesień czy zimę. Jednym ze sposobów jest mrożenie - np. zieleniny; innym kiszenie - np. buraków; czy konserwowanie w słoikach - np. w postaci dżemów owocowych.

  • 7 sposobów, aby łatwiej robić przetwory

    Ich przygotowanie zajmuje dość dużo czasu i cierpliwości. Na szczęście masz do dyspozycji coraz więcej urządzeń i metod, które cię wspomogą.

  • Nie masz czasu codziennie chodzić na targ po świeże warzywa i owoce? Mamy na to sposób!

    Nie zawsze masz czas, aby pędzić rano na targ po owoce i warzywa, a przecież nie może ich zabraknąć w wiosennej i letniej kuchni. Podpowiadamy, jak przechowywać warzywa i owoce, aby mieć je zawsze pod ręką.

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    Domowe owocowe przetwory świetnie smakują zimą.

  • Pożegnaj obstrukcje

    Brak ruchu, dieta uboga w błonnik, stres - i kłopoty z wypróżnieniami gotowe. Dobrze funkcjonujące jelita powinny się oczyszczać raz dziennie lub co dwa dni.

  • Słodkie zastępstwo

    ​"Cukier krzepi" - za wymyślenie tego hasła reklamowego Melchior Wańkowicz w 1931 r. zainkasował honorarium w wysokości 5 tys. zł (pensja prezydenta RP wynosiła 3 tys. zł). Dziś z pewnością nie jest aż tyle warte. Przynajmniej pod względem zdrowotnym.

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Wszystko to, co znajdzie się na wigilijnym stole, nie zawsze musi być przyrządzane wedle utartej, nieco wysłużonej już receptury. Lekka, a może nawet pikantna nutka ekstrawagancji dodana do sprawdzonej tradycji może stworzyć naprawdę zgrany duet. Jak zatem sprawić, by świąteczna awangarda okazała się kulinarnym strzałem w dziesiątkę? Tajemnica tkwi w zgrabnym połączeniu.

  • Zachowaj smaki lata

    Teraz stragany są pełne zdrowych sezonowych owoców. Warto zrobić z nich przetwory! Zimą będą dla malca prawdziwą witaminową pychotką.

  • Jadłospis na długie życie

    Pięć porcji warzyw, owoców lub soku dziennie wzmocni twoje zdrowie i pozwoli zachować urodę.

  • Słodka pokusa

    W afrodyzjakalną moc migdałów wierzyli starożytni. Chcesz pobudzić zmysły - upiecz migdałowe ciasto.