• Informacje na temat:

    dżem z dyni z galaretka

Przepisy na temat: dżem z dyni z galaretka
  • Aksamitny dżem z dyni

    Niezawodny przepis na dżem z dyni...

  • dzieci lubią go jeść prosto ze słoika

  • Słodkości dla dbających o linię. Dozwolone nawet na diecie!

    ...jej udzielić. Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch! Mleczna galaretka Sposób(...) stężał. Gotowe galaretki wybij na talerzyki. Na każdej porcji galaretki połóż łyżkę dżemu. Wersja light Świeże lub mrożone owoce to zawsze lepszy wybór niż dżem. Zamiast niego, zmiksuj 10 dag truskawek...

  • Słodki o delikatnej konsystencji, z nieco wyczuwalnym włóknem miąższu dyni. Pyszny dodatek do maślanych rogali lub drożdżowej chałki. Odrobina słonecznej jesieni zamknięta w słoikach.

  • Wypróbowany przepis na "Aksamitny dżem z dyni"

  • Dyniowy sezon mocno się rozkręca, na straganach zrobiło się mocno pomarańczowo :) Mam dla Was dzisiaj świetny pomysł na zamknięcie dyni w słoiku - aromatyczny i pyszny dżem - a właściwie może bardziej mus - doskonały do świeżego pieczywa, słodkiej chałki czy naleśników. Mówię Wam pychotka :)

  • jako iż jestem alergikiem i nie mogę jeść żadnych owoców na surowo zaczęłam je przetwarzać na wszelkie możliwe sposoby. Oto jeden z nich:-)

  • Smaczny pomysł na "Dżem z dyni i pomarańczy"

  • Słodko-kwaśno-ostry smak, świetna galaretka do sajgonek, ryżu, czy mięsa.

Artykuły na temat: dżem z dyni z galaretka
  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...z kapusty pekińskiej. Podwieczorek: Sałatka owocowa z owoców sezonowych z łyżką orzechów. Kolacja: Zupa krem z dyni. Dzień 2 Śniadanie: Sałatka śledziowa z cebulką i ogórkiem kiszonym(...). Podwieczorek: Galaretka wiśniowa. Kolacja: Kanapka z polędwicą i rukolą. Dzień 3 Śniadanie: Kanapka z chleba gryczanego z pasztetem z królika i cykorią. Herbata ziołowa. Drugie śniadanie: Miks...

  • Zbliża się sezon na dynię. Zupy, dania główne, desery – z dyni stworzymy niemal cały zestaw obiadowy. Sprawdź dlaczego warto jeść dynię i jakie przepisy warto wypróbować w najbliższym czasie. Fot. 123RF/Picsel Dynia to wdzięczne warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań, począwszy od zup, poprzez makarony, placki, sosy, a na deserach skończywszy. Dynia pochodzi z Ameryki Południowej, do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. Obecnie najczęściej kojarzona jest z zabawą...

  • Dieta obniżająca ciśnienie polecana przez kardiologów

    ..., powinniśmy przede wszystkim unikać soli kamiennej, która prawie w 100 proc. składa się z chlorku sodu. Także sól morska, choć wprawdzie zawiera jedynie 34 proc. chlorku sodu, nie jest wskazana przy(...) grochu; fasoli; soczewicy; 1/3 kubka lub garść orzechów; migdałów; pestek dyni lub nasion słonecznika. Słodycze 2-3 porcje: Nie musisz całkowicie rezygnować ze słodyczy. Jedna porcja to np. łyżka...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Jesień kojarzy się nam z kolorowymi liśćmi, straganami uginającymi się pod ciężarem jesiennych skarbów i - oczywiście - dyniową zupą. Wydawać by się mogło, że wiemy już wszystko o tej poczciwej roślinie... Czym może zaskoczyć nas zwykła dynia? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Dynia przeciwcukrzycowa Z badań przeprowadzonych na szczurach wynika, że koncentrat pozyskany z dyni poprawia tolerancję glukozy. Poziom cukru we krwi był zdecydowanie niższy w grupie karmionej dynią niż w grupie kontrolnej....

  • Dżem truskawkowy jest świetnym dodatkiem do obiadów, śniadań i deserów, dlatego warto zawsze mieć go w spiżarni. A jak wiadomo, najlepiej smakują te, które zrobiliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Sklepowe półki wręcz uginają się pod naporem szerokiego wyboru dżemów, dlatego decyzja o zakupie jest najłatwiejszą drogą do zaspokojenia apetytu na owocowe rarytasy. Niestety, wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że te małe, urocze słoiczki, często opatrzone hasłami w stylu „jak u mamy" lub...

  • Pestki dyni to popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Fot. 123RF/Picsel Chociaż wciąż cieszymy się latem, jesień zbliża się nieubłaganie. Wraz z nią, na naszych stołach pojawią się najróżniejsze potrawy z dyni. Czy wiedzieliście o tym, że to niepozorne warzywo ma wyjątkowo pozytywny wpływ na nasze zdrowie? Jest prawdziwą skarbnicą składników mineralnych, które umożliwiają prawidłowe funkcjonowanie organizmu,...

  • Mówiąc dżem zazwyczaj mamy na myśli wyłącznie śniadanie, warto jednak czasem zejść z utartych, kulinarnych szlaków. Wszystko po to, by zupełnie świeżym okiem spojrzeć na dobrze nam znane dania i produkty. Jeśli lubicie kulinarne eksperymenty, z pewnością chociaż raz próbowaliście połączenia słodkich produktów z pozornie niepasującymi do nich produktami. Okazuje się jednak, że w daniach wytrawnych nabierają one zupełnie nowego smaku, stanowiąc doskonałe tło dla pozostałych składników. Sery i...

  • To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie. To duża szkoda, gdyż jest smaczna i ma bardzo dużo wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Dynia pochodzi z Ameryki Południowej, do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. Obecnie najczęściej kojarzona jest z zabawą halloweenową, która staje się coraz bardziej popularna w naszym kraju. Warto jednak wiedzieć, że dynia służyć nam powinna nie tylko jako ozdoba, ale przede wszystkim jako składnik najróżniejszych...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...