• Informacje na temat:

    dyniowa salatka

Przepisy na temat: dyniowa salatka
  • Dyniowe kule

    Po wydrążeniu dyni pozostają pestki. Nie wyrzucaj ich. Pestki dyniowe oczyszczają organizm z toksyn.

  • Oryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym

    Dla wszystkich miłośników kulinariów, Boże Narodzenie to czas przygotowywania najbardziej wykwintnych dań. W tym okresie zwracamy również szczególną uwagę na jakość składników, sięgając po najlepsze produkty gwarantujące doskonały smak. Świąteczne potrawy, którymi uraczymy gości przy świątecznym stole, tworzymy zarówno na bazie klasycznych, rodzinnych przepisów, jak i oryginalnych receptur. Marka Zagrodowy podpowiada, jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami, piekąc wyśmienity pasztet...

  • Sałatka burakowo-ananasowa

    Pyszne śniadanie.

  • Jesienne "superfoods"

    Jesienią lekkie sałatki zamieniamy na nieco cięższe, bardziej sycące dania. Jednak nawet w tym czasie, sprzyjającym kulinarnej przesadzie, można sięgać po produkty, które przyczynią się do oczyszczenia organizmu.

  • Dynia na obiad i deser

    ...dyni. Koszt: 16 zł Dyniowa latte z cynamonem Sposób przygotowania: Dynię obierz i pokrój na kawałki. Dodaj do mleka i gotuj  do miękkości. Dopraw cynamonem, kardamonem, cukrem  lub syropem...

  • Dania z jarmużem: mocna dawka energii

    Zapiekanka dyniowa Sposób przygotowania Jarmuż oczyść, umyj, zetnij twarde nerwy, a liście porwij na kawałki. Dynię rozetnij, usuń włókna oraz pestki. Miąższ dyni odetnij od skóry i pokrój go w kostkę. Ciecierzycę osącz. Formę posmaruj olejem, ułóż w niej przygotowane składniki. Śmietanę połącz z serem i jajkiem. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem. Domieszaj czosnek...

  • Grillowana dynia z korzennymi śliwkami w occie

    W kuchni "Dzień Dobry Wakacje" uczestniczka "MasterChefa" Dominika Wójciak zdradziła kilka prostych przepisów na dania ze śliwkami i dynią. W menu znalazły...

  • Warzywa faszerowane

    Na dwa pyszne sposoby!

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    - Karkówka i kiełbasa zostają jako klasyk, ale jest coraz więcej eksperymentów - mówi PAP Life były mistrz świata w grillowaniu Maciej Grubman i dodaje, że coraz częściej na ruszt wrzucamy ryby i warzywa. Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo - wtóruje szef kuchni Paweł Kibart.

  • Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge

    ..., Gouda i Mozarella GRZYBOWE PIEROŻKI FILO Pierożki filo wypełnione leśnymi grzybami i serkiem kremowym SALATKA HANGER STEAK Z ANGUSA 300g plastrów Hanger Steak, rukola, młoda sałata rzymska, ser...

Artykuły na temat: dyniowa salatka
  • Dyniowe love

    Jesień staje się całkiem znośna, kiedy otaczasz się słonecznie pomarańczowymi dyniami.

  • Dynia to wdzięczne warzywo, które można podać zarówno w wersji wytrawnej jak i słodkiej. Fot. 123RF/Picsel Kolejna zupa, którą proponujemy, urzeka aksamitną fakturą, dyniowym kolorem i smakiem oraz aromatem wanilii. Brzmi dobrze, a smakuje, jak zwykle, jeszcze lepiej!   Składniki: -1 kg dyni -1 cebula -1 laska wanilii -1 litr bulionu warzywnego -oliwa z oliwek -cytryna -cukier, sól Sposób przygotowania: Krok 1. Zaczynamy od obrania słusznego kawałka dyni i pokrojenia go w kostkę. Dynię...

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to tylko niektóre kulinarne cuda, które możemy wyczarować mając ją w swojej kuchni. Ale to nie koniec zalet kaszy - jest ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety, ponieważ ma w sobie wiele cennych składników odżywczych. Dlatego marka WINIARY zachęca do włączania jej do codziennego jadłospisu...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Co jeść, aby wzmocnić się po chorobie?

    Nie może zabraknąć pełnowartościowego białka. Znajdziesz je w chudym mięsie, rybach i w półtłustym nabiale. Menu powinno obfitować w rosoły wołowe i drobiowe, zupy jarzynowe, krupniki, klopsy, pieczenie mięsne, kotlety.

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Lecz się dietą

    Co jeść po chorobie, by szybko odzyskać siły?

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Sól. Biała trucizna?

    ​Zalecana przez WHO dzienna dawka soli to pięć gramów - tyle, ile mieści się na łyżeczce. Niestety, spożywamy jej trzy razy więcej. Dlaczego warto ograniczyć spożycie soli? Poprawisz kondycję serca, nerek, a przy okazji schudniesz.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...