• Informacje na temat:

    dymka w doniczce

Przepisy na temat: dymka w doniczce
  • Doskonałe dodatki do obiadu

    Można je stosować jako dodatki do drugiego dania, albo jako samodzielne potrawy. Kluski są często niedoceniane, ale zarówno te tradycyjne jak i przygotowywane według najnowszych mód mogą urozmaicić naszą kuchnię.

Artykuły na temat: dymka w doniczce
  • Nowalijki z parapetu

    Zasadź pietruszkę Zapewni ci świeżą natkę nie tylko wiosną. Możesz uprawiać ją w doniczce przez cały rok. Pietruszka nie jest wymagająca, ale nie lubi kwaśnego podłoża. Zapytaj w sklepie ogrodniczym o ziemię zasadową lub po prostu powiedz, co chcesz w niej posadzić. W doniczce możesz umieścić cały korzeń pietruszki albo tylko odciętą górną część. Jeśli warzywo ma już zawiązki liści, natki możesz...

  • 1 czerwca to wyjątkowa data – tego dnia swoje święto obchodzą najmłodsi! I choć czasami tak ciężko jest nam przekonać ich do zjedzenia codziennych posiłków – w tym szczególnym dniu, możemy postarać się przygotować oryginalne dania, po które same sięgną ze smakiem. Fot.materiały prasowe Wystarczy wykorzystać inspiracje na smakowite i proste w przygotowaniu potrawy, które zachwycą nawet najbardziej wybredne podniebienia! Z pewnością zasmakują w nich zarówno dzieciaki, jak i cała rodzina. Jak...

  • Domowe sposoby na komary

    Tegoroczna plaga komarów uprzykrza letnie wieczory na świeżym powietrzu. Środki, które mają je odstraszać albo są nieskuteczne, albo odstraszają swoim zapachem ludzi. Są jednak bardziej aromatyczne i naturalne metody na pozbycie się owadów - zioła.

  • Cztery miasta, czterech prowadzących i pierwszy raz w Polsce – Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+, 30 września startuje z cyklem warsztatów kulinarnych pod nazwą „Kuchnia+ w drodze”. Twarzami projektu są kucharze i blogerzy znani z anteny stacji: Marieta Marecka, Marta Dymek, Tomasz Jakubiak i David Gaboriaud, a jego głównym celem wspólne gotowanie w doborowym gronie. Fot. materiały prasowe„ Kuchnia+ w drodze" to seria warsztatów kulinarnych organizowanych przez kanał telewizyjny Kuchnia+...

  • Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Wypróbujcie nasze przepisy! W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym....

  • Mięta uwodzi świeżością i aromatem – szkoda tego nie wykorzystać, a możliwości jest wiele. Potrafi skutecznie wspierać nasze zdrowie, a do sztuki kulinarnej – i w daniach słonych, i słodkich – wnosi niezwykle interesującą, egzotyczną nutę. Mięta jest bardzo łatwa w uprawie: nie potrzebujemy doświadczenia ogrodniczego, żeby mieć kilka sadzonek w ogrodzie albo w doniczkach na parapecie lub na balkonie. Warto poznać miętę imbirową, bananową, truskawkową, czekoladową... I dać się zaskoczyć -...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Czas wolny jest wielkim sprzymierzeńcem kuchennych eksperymentów – popołudnie w domowym zaciszu warto przeznaczyć na wspólne gotowanie z rodziną. Fot. materiały prasowe Przygotuj z bliskimi potrawę, na którą zawsze brakowało Ci czasu lub danie z Waszej ulubionej restauracji. Odkryj w sobie pasję do gotowania i przekonaj się, że chwile spędzone w kuchni mogą przynieść Ci wiele radości. Ekspert salonów Agata prezentuje modne w tym sezonie akcesoria kuchenne. Posiłki przygotowane z pasją zawsze...

  • Czy wiedzieliście, że kiełkujące warzywa, które często uważamy za nienadające się do spożycia, można ponownie wykorzystać? Podobnie jest z pestkami owoców, warzyw, a nawet ich skórkami. Poznajcie kilka trików, dzięki którym dacie warzywom drugie życie. Cebula i czosnek puściły łodygi, a ziemniaki zapuściły „wąsy"? To żaden problem! W takich sytuacjach można ponownie je wykorzystać i w doniczce na parapecie zasadzić warzywa wcześniej sklasyfikowane jako odpady. Podobnie jest z obierkami i...

  • W tym roku świętujemy 125-lecie istnienia firmy McCormick. Motywem przewodnim obchodów związanych z tym jubileuszem są smaki, które zbliżają ludzi do siebie. Z tej okazji prezentujemy Trendy w Smakach na 2014 r. przygotowane przez McCormick i Kamis. Publikowany raz w roku raport ekspertów McCormick i Kamis opisuje pięć najważniejszych trendów kulinarnych oraz kilkanaście smaków, które mają szansę zdobyć ogromną popularność wśród konsumentów w nadchodzących latach. Trendy publikowane są w USA...