• Informacje na temat:

    duży tort orzechowo czekoladowy

Przepisy na temat: duży tort orzechowo czekoladowy
  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...w temperaturze 225 st. Odłóż do wystudzenia. 3. Krem orzechowo czekoladowy stop z resztą cukru. Masę czekoladową wymieszaj ze śmietaną. Całość schłodź w lodówce. Potem śmietanę z kremem ubij z zagęstnikiem(...)Wiśniowa fantazja na orzechowym spodzie Choć upieczony bez dodatku mąki, to smakiem nie ustępuje tortom na klasycznym biszkopcie. Idealny na letnie spotkania z przyjaciółmi i rodzinne uroczystości...

  • orzechowo-czekoladowa smakowita moc kalorii :)

  • Pracochłonny ale wart zachodu

  • Ciemny, puszysty biszkopt, aksamitny krem budyniowy, słodko-kwaśne wiśnie, luksusowe orzechy, a na to przepyszna czekolada. Przepis na kolejny zjawiskowy tort :)

  • Orzech i ajerkoniak to całkiem trafne połączenie. Całość przełamuje i ożywia galaretka porzeczkowa, z tegorocznych zbiorów i przetwórstwa z resztą też. Biszkopt bez nasączania – z dodatkiem oleju jest przyjemnie wilgotny, a tort nie traci swej stabilności. Inspiracją do dekoracji był ten przepis, nie wyszło tak idealnie, ale wypadki chodzą po ludziach :) Pierwszy krem powstał na bazie orzechów włoskich, drugi jest za to moją kolejną wariacją na temat ulubionego kremu na bazie budyniu i bitej...

  • Biszkopt orzechowy bo się w nim zakochałam, ale tym razem wzbogaciłam go o kakao. Krem do środka tortu zrobiłam budyniowy śmietankowy z dodatkiem żółtek. Wierzch i boki tortu oraz ozdoby zrobiłam z bitej śmietany wymieszanej z mascarpone czyli standardowego kremu tortowego. Wszystko przełamałam kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki domowej roboty. Do nasączenia natomiast użyłam naparu z mielonej kawy.

  • Orzechowo - czekoladowy przekładaniec to bardzo szybkie do zrobienia ciasto, które nie wymaga ani dużej ilości składników, ani specjalnych umiejętności. Za to ładnie wygląda i pysznie smakuje. Bazą do tego ciasta jest błyskawiczne ciasto orzechowo- migdałowe, które upiekłam w mikrofali w ciągu niecałych trzech minut. Przełożyłam je budyniem o smaku czekoladowym i oblałam gorzką czekoladą.

  • Smaczny, mocno czekoladowy tort z kremem orzechowo-kokosowym

  • Tort z trzema różnymi biszkoptami i dwoma kremami. Tort z rozetkami i dekoracją z mleka w proszku. Tort na większą pożegnalną imprezę, zrobiłam dla koleżanki.

Artykuły na temat: duży tort orzechowo czekoladowy
  • ​Świąteczne rewolucje

    ...francusku "świąteczne polano"). Oprósz warstwą kakao, ozdób anyżem i laskami cynamonu. Tort czekoladowy Duet W zimnej wodzie namocz żelatynę. Żółtka ubij z cukrem na gładką masę i wlewaj ją stopniowo(...) kulinarne rewolucje. Uważają, że święta to doskonały czas, by je zacząć. Łosoś zamiast śledzia na wigilijnym stole? Czekoladowy mus zamiast makowca? Dlaczego nie, przecież Gwiazdka jest po to, by...

  • Babki godne cesarza!

    ...-55 minut. Pozostawić na chwilę do wystygnięcia i wyjąć z formy. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.   Gugelhupf orzechowo-czekoladowy Składniki: 5 jaj 150 g cukru pudru(...) udekorować słodką bitą śmietaną.   Gugelhupf marmurkowy Marmurkowego Gugelhupfa nie może zabraknąć w witrynie żadnej szanującej się kawiarni. Razem ze strudlem jabłkowym i tortem Sachera należy...

  • Ciasta na niedzielę

    ...polukrujemy tort, zetrzyjmy z niego bułkę tartą, którą była wysypana tortownica. Lukier i krem lepiej się trzymają gładkiej powierzchni. Kiedy lukier gotowy Jak sprawdzić, czy lukier jest już gotowy? Gdy(...) do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane...

  • Wypieki z orzechami

    Wykwintny tort orzechowy Składniki na 12 porcji: 500 g mąki tortowej, 200 g cukru pudru, 200 g margaryny, 2 jajka, 2 łyżki miodu, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 2 łyżki mleka. "Skórka" orzechowa(...), 200 g masła, 50 g tartych orzechów włoskich do obsypania tortu 1. Z mąki przesianej z cukrem pudrem, miękkiej margaryny, jaj, miodu i sody rozpuszczonej w mleku zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części...