• Informacje na temat:

    duzy sernik

Przepisy na temat: duzy sernik
  • Sernik na zimno

    Robi się coraz cieplej, dlatego warto na deser zrobić sernik na zimno.

  • Sernik na zimno z truskawkami

    Czekaliśmy na nie cały rok. Truskawki. Na straganach jest ich coraz więcej, choć jeszcze sprzedawane są te szklarniowe, za chwilę pojawią się truskawki z gruntu, pachnące słońcem, słodkie. Najbardziej popularny deser z truskawkami to oczywiście sernik na zimno, z galaretką.

  • Sernik kajmakowy

    Ten najdelikatniejszy sernik sprawi, że Święta będą dla nas jeszcze bardziej magiczne. Nic tak nie buduje domowej atmosfery, jak puszyste ciasto z pysznie słodką masą i ulubionymi bakaliami. Zwieńczenie wspaniałej rodzinnej wieczerzy.

  • Japoński sernik z białą czekoladą

    Przygotowując deser, od czasu do czasu mamy ochotę spróbować czegoś nowego. Zamiast tradycyjnego sernika możemy przygotować wersję japońską ciasta z białą czekoladą. Japoński sernik podaje paryska cukiernia Pain de Sucre.

  • Sernik na zimno z galaretkami

    ...wierzchu ułóż ciastka lub biszkopty. Wstaw do lodówki na kilka godzin, by masa dobrze stężała. Tuż przed podaniem dno miski zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie i wyłóż sernik na paterę lub talerz.

  • Przepis na świąteczny sernik według Lary Gessler

    Czas rozpocząć okres świątecznych przygotowań. Wśród potraw na wigilijnym stole nie może zabraknąć klasycznego sernika na kruchym spodzie. Przepis przygotowany przez Larę Gessler to gwarancja doskonałej proporcji składników. Wyśmienity smak to zasługa twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, który sprawia, że sernik jest delikatny, puszysty i kremowy. Odpowiednio wyeksponowany na szklanej...

  • 3 sekrety udanego sernika na Wielkanoc i sernik - pewniak z urządzeniem Thermomix®

    Wysoki, puszysty, aksamitnie gładki, delikatnie przyrumieniony i pachnący wanilią – taki powinien być idealny sernik. To ciasto równie popularne, co trudne do przygotowania. Wystarczy jednak przestrzegać kilku zasad podczas przygotowania masy i pieczenia albo postawić na sernik-pewniak przygotowany w urządzeniu Thermomix®, by podczas wielkanocnych świąt zachwycić gości pięknym wypiekiem.

  • Oryginalny sernik "zebra"

    ...łyżki waniliowej, powtarzaj czynność, aż zużyjesz obie masy. 3. Piecz zebrę 10 min w temp. 180°C, przykryj sernik folią aluminiową i piecz go 60 min w temp. 160°C. Ostudź ciasto w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Potem włóż do lodówki na noc. Zrób polewę: Podgrzej tłuszcz z wodą i cukrem pudrem. Zdejmij z ognia, mieszaj z kakao. Tężejącą polewę rozprowadź na serniku.

  • Królewski sernik

    Bo cóż to za święta bez sernika...

  • Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym z polewą pistacjową

    ...podgrzewamy dodając pokruszoną białą czekoladę. Na zakończenie dodajemy sok i skórkę z limonki. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnik, studzimy ok. 10 minut i polewamy przygotowaną polewą.

Artykuły na temat: duzy sernik
  • Agrestowy sernik

    ...serowej masy.  6. Wstaw sernik do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz około godzinę. Ostudź go przy otwartych drzwiczkach i udekoruj owocami.  Zobacz także:

  • Puszysty sernik

    Ten puszysty sernik nazywany jest japońskim lub biszkoptowym. Jest niezbyt słodki i ma przyjemną konsystencję pianki. Najlepiej smakuje z konfiturą lub owocami.

  • Sernik nowojorski z oreo

    Wolisz tradycję czy stawiasz na kulinarne eksperymenty? W te święta nie zabraknie ci inspiracji!

  • Sernik z brzoskwiniami

    To ciasto dobrze się sprawdzi na przyjęciach i nie tylko. Zobacz jak przygotować sernik z brzoskwiniami i kruszonką.

  • Sernik bez spodu z owocami

    Puszysty sernik.

  • Sernik Czarny Las

    Jeśli nie liczysz kalorii, polej sernik domową polewą czekoladową. Wystarczy rozpuścić w niedużym rondlu 1/3 czekolady w 3 łyżkach słodkiej śmietanki. Palce lizać!

  • Sernik. Ulubione ciasto Polaków

    ...od lat konkuruje z szarlotką, ale w ostatnich rankingach kulinarnych wybija się na prowadzenie. Może dlatego, że wciąż stawiamy znak równości pomiędzy sernikiem, a innowacją. Tym razem zachęcamy do wykorzystania przepisu gdańskiego cukiernika.

  • Sernik z lemon curd

    ...zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec sernik jeszcze 90 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach.  6. Przygotować lemon curd: jajka i żółtka utrzeć z cukrem, przełożyć do rondla, dodać pozostałe składniki kremu i podgrzewać na niedużym ogniu, nieustannie mieszając. Gdy masa zgęstnieje, zdjąć z ognia, przetrzeć przez sito, przestudzić. Kremem posmarować wierzch wystudzonego sernika. Udekorować...

  • Sernik z rodzynkami

    .... Przekładamy masę serową i wyrównujemy wierzch. Skrapiamy pozostałym sokiem pomarańczowym. Pieczemy 60-70 minut w 175ºC. Gdyby sernik za bardzo się spiekał, tortownicę możemy przykryć folią aluminiową. Drzwiczki piekarnika delikatnie uchylamy i studzimy ciasto. Kiedy lekko opadnie, wyjmujemy sernik z formy i przekładamy na kratkę, by całkowicie ostygł. Ciasto umieszczamy na dużym talerzu lub paterze...

  • Sernik na zimno

    ...mieszając, by równo się zrumieniły. Wystudzić. Z ciasta usunąć folię, wierzch sernika obsypać uprażonymi wiórkami kokosowymi.  Zobacz także: