• Informacje na temat:

    duzy placek z jablkami

Przepisy na temat: duzy placek z jablkami
  • Placki i tarty z rabarbarem

    Wyjątkowo smaczne i aromatyczne, a do tego proste w przygotowaniu.

  • Szarlotka z dużymi kawałkami jabłek

    ...z dodatkiem cukru waniliowego, soku i skórki otartej z jednej cytryny (wcześniej sparzonej i wyszorowanej). 2. Składniki na ciasto zagnieć na placek, przełóż go do okrągłej formy, nakłuj widelcem...

  • Strudel z jabłkami

    ...jabłka, orzechy, miód i żurawinę. Duś, aż odparuje sok z jabłek, zmiksuj.  3. Ciasto rozciągnij na dużej ściereczce na cienki placek. Rozsmaruj zimne nadzienie wzdłuż jednego boku. Zwiń, pomagając sobie...

  • Torciki z jabłkami

    Dla małych i dużych łasuchów.

  • Serowe placki z musem jabłkowym i cynamonem

    Pomysł na pyszny, słodki obiad.

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    ...(odwrócone) lub na górę (tak, jak się piekło). Przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem i ubrać miętą lub melisą Kruchy placek z jabłkami 25 dag musli z pełnego ziarna pszenicy, 10 dag zmiel...

  • Złocista fantazja z rombami

    Wysoki placek z Wielkopolski pokochają i duzi, i mali!

  • Puszysty jabłecznik

    Jabłko to najbardziej popularny owoc w Polsce. Z pewnością jego dużym plusem jest fakt, iż na sklepowej półce gości przez cały rok. Zrobisz z nich przecier, sok, deser, placki czy wzbogacisz danie mięsne. My dzisiaj proponujemy prosty przepis na puszysty jabłecznik w nowej odsłonie.

  • Półfrancuskie poduszeczki

    ...miski i natychmiast skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Dodaj cynamon, mąkę ziemniaczaną oraz cukier wanilinowy, wymieszaj. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek o grubości 1-2 mm. Wytnij...

  • Niezawodny przepis na jabłecznik

    Nie ważne czy nazwiemy je jabłecznikiem, szarlotką czy plackiem z jabłkami. To ciasto zawsze smakuje pysznie!

Artykuły na temat: duzy placek z jablkami
  • Ciasta z jabłkami

    ...ściemniały. Dodaj cynamon, mąkę ziemniaczaną oraz cukier wanilinowy, wymieszaj. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek o grubości 1-2 mm. Wytnij z niego prostokąty. Na połowie prostokątów rozłóż...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Ciasta z jabłkami

    Można je podawać nie tylko tradycyjnie na zimno, ale też na ciepło, pachnące cynamonem.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Kruche bułeczki z jabłkami

    .... A następnie posypuje blat mąką i odrobinę na ciasto i rozwałkowuje ciasto na duży placek a następnie kroje ciasto na kwadraty i na każdy kwadracik układam jedno jabłószko i sklejam w formie bułeczki i tak...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placki ziemniaczane, jakich nie znacie

    Tradycyjnie są na słono lub słodko. Podajmy je inaczej ze śledziem, z gulaszem lub z marchewką.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Kuszące rajskie owoce

    ...i wymieszaj. Pierwszy placek posmaruj masą czekoladowo-orzechową. Przykryj drugim plackiem i posmaruj go masą jabłkową. Przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Lekko dociśnij. Odstaw na kilka godzin. Ciasto...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...