• Informacje na temat:

    dużo sole naleśniki

Przepisy na temat: dużo sole naleśniki
  • Naleśniki piernikowe

    Sposób przygotowania Do dużej miski wlewam mleko, wodę gazowaną, dodaję jajka, sól, cukier, przyprawę do piernika, partiami wsypuję przesianą mąkę i otręby. Wszystko dokładnie mieszam, tak aby nie było grudek. Odstawiam na ok. 10 minut. Na patelnię (np. Oil Control Florina) wlewam odpowiednią ilość oleju i partiami smażę naleśniki. Podaję je w towarzystwie syropu klonowego, orzechów włoskich...

  • Z farszem pieczarkowo tuńczykowym.

  • Naleśniki z dyni

    Dziś na obiad nietypowe naleśniki. Zrobisz je z dyni.

  • Potrawa dosyć kaloryczna, łatwa w przygotowaniu.

  • Naleśniki anti-aging

    Zastanawialiście się kiedyś, czy naleśniki mogą mieć działanie anti-aging - pyta Emilie Hebert autorka książki "Beauty & Food". Właściwa kompozycja składników pozwala z tej lubianej przekąski uczynić pyszny, przeciwstarzeniowy eliksir.

  • Sprawdzony przepis na "Czekoladowe naleśniki"

  • Naleśniki z szynką

    Przygotuj naleśniki w ten sposób. Na pewno zagoszczą na stałe w twojej kuchni!

  • Dzisiaj zapraszam na puszyste, delikatne i bardzo elastyczne naleśniki z pastą paprykową i kurkumą. Naleśniki z dodatkiem maślanki świetnie nadają się do zawijania, gdyż ciasto jest bardzo jędrne. Wersja paprykowa idealnie komponuje się z delikatnym serkiem twarogowym, hummusem oraz dodatkiem świeżych ziół lub rukoli. Smacznie polecam :)

  • Gryczane naleśniki z pesto

    ...1. Zrobić ciasto na naleśniki: wsypać do miski mąkę, dodać sól i szklankę wody, dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. 2. Przygotować pesto: umytą rukolę zmiksować z 5 łyżkami oliwy, posiekanym czosnkiem, uprażonymi na suchej patelni orzeszkami i startym parmezanem. Doprawić solą i pieprzem. 3. Na łyżce oliwy usmażyć cztery duże naleśniki. Każdy posmarować pesto. Nałożyć plastry sera...

  • Mięciutkie i puszyste naleśniki z sosem czekoladowym

Artykuły na temat: dużo sole naleśniki
  • Zapiekane naleśniki

    ...posmaruj masłem. Ułóż w nim naleśniki. Wierzch posyp pozostałym serem. Piecz 10-15 min w temp. 180°C. Zobacz także:

  • Lekkie naleśniki z łososiem wędzonym

    Jeśli masz ochotę na lekkie, pożywne śniadanie - wypróbuj przepis na naleśniki z łososiem. Zapewnią ci energię na cały poranek!

  • Naleśniki z gryczaną kaszą i pieczarkami

    Z kaszy możesz przyrządzić wiele oryginalnych i pysznych potraw. Polecamy przepis na naleśniki, które sprawdzą się idealnie jako danie główne.

  • Naleśniki z imbirem i gruszką

    Zapach jesieni może gościć także na talerzu- imbir i gruszka w połączeniu z naleśnikami to istna jesienna rozkosz dla podniebienia!

  • Naleśniki z dyni

    Najczęściej robimy z niej pożywną zupę. Jednak dynia daje mnóstwo innych możliwości.

  • Naleśniki z owocami i sosem czekoladowym

    Wbij do dużej miski jajka. Wlej mleko, wodę, roztopione i ostudzone masło, wsyp szczyptę soli. Dodaj mąkę i wszystko zmiksuj.  Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Nalej porcję ciasta i smaż na średnim ogniu z dwóch stron, do zezłocenia.  Na każdy naleśnik nałóż porcję owoców i zwiń w rulon. Oprósz cukrem pudrem. Czekoladę roztop i wymieszaj ze śmietanką. Polej naleśniki sosem czekoladowym...

  • naleśniki Musli

    ...było gęste i gładkie. Następnie wyjmuje duży talerz żeby przełożyć moje pyszne naleśniki. Rozgrzewam olej na patelni. Gotowe ciasto jeszcze raz mieszam łyżką żeby wtłoczyć dużo powietrza do ciasta(...) a następnie przekładam na drógą stronę, gdy naleśniki się usmażą pięknie to przekładam na dóży talerz, A następnie nakładam dwie kolejne porcje ciasta i czekam aż zarumienią się a potem przekładam na drógą...

  • Naleśniki z młodą kapustą

    ...smaruj ją olejem. Potem wylewaj małe porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Koperek posiekaj. Masło rozgrzej, oprósz mąką, zasmaż. Kapustę wymieszaj z zasmażką oraz koperkiem. Ponownie zagotuj i ew. jeszcze raz posól do smaku. Wyjmij listek i ziele. Farsz nałóż na naleśniki. Zwiń je jak gołąbki. Udekoruj natką. Od razu podawaj. Zobacz także:

  • Gryczane naleśniki z pesto

    ...1. Zrobić ciasto na naleśniki: wsypać do miski mąkę, dodać sól i szklankę wody, dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. 2. Przygotować pesto: umytą rukolę zmiksować z 5 łyżkami oliwy, posiekanym czosnkiem, uprażonymi na suchej patelni orzeszkami i startym parmezanem. Doprawić solą i pieprzem. 3. Na łyżce oliwy usmażyć cztery duże naleśniki. Każdy posmarować pesto. Nałożyć plastry...

  • Buraczane naleśniki nadziewane twarożkiem i  soczewicą

    Takie naleśniki to niewątpliwie rzadkość. Są niezwykle oryginalne, a co najciekawsze: kolorowe! I to wcale nie z powodu dodanego kakao.