• Informacje na temat:

    duże muffinki

Przepisy na temat: duże muffinki
  • Halloweenowe czekoladowe muffinki ze śliwką kalifornijską

    Prezentujemy doskonały i szybki przepis na halloweenowe muffinki.

  • Przepyszne.

  • Potworne muffinki

    Mąkę przesiać do dużej miski z solą i proszkiem do pieczenia, dodać drobno posiekaną białą czekoladę i cukier, wymieszać. Masło roztopić, wystudzić, wymieszać z jajkami, mlekiem, skórką, dolać do suchych składników. Całość wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto nie powinno być zbyt gładkie (zmiksowane). Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, każdą napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok. 25

  • Pikantne, mega duże pizze złożone w dwa duże pierogi z nadzieniem pieczarkowym, mięsnym i ostrą papryczką chili. Polecam :)

  • Muffinki ze szpinakiem

    Lubicie muffinki na słono? Te są świetne!

  • Doskonala przekaska lub nieodzowna czesc udanego przyjecia w formie bufetu. Szybkie, proste i bardzo smaczne.

  • Halloweenowe muffinki z pomarańczą i śliwką kalifornijską

    Składniki:  110 g masła (pokojowa temperatura)  90 g cukru pudru 125 g mąki z dodatkiem proszku do pieczenia 2 duże jajka skórka starta z 2 pomarańczy 70 g drobno pokrojonych śliwek(...). Kiedy muffinki ostygną, możesz udekorować je kremem, fondantem lub lukrem.

  • Mam książki kucharskie, jednak to z internetu korzystam częściej. Czemu? Może po prostu szybciej, może większy wybór. Jednak tym razem było inaczej. Urzekło mnie zdjęcie, rozbawiła historia – zrobiłam. Przepis wymaga kilku modyfikacji, które zaznaczę poniżej. Pochodzi on z Wielkiej Księgi z Wypiekami wydanej pod patronatem Delecty i Bakallandu. Idea była prosta – zebranie jak największej ilości domowych sprawdzonych przepisów wraz z historiami im towarzyszącymi. To jedna z nich… ;)

  • Muffinki na pikantnie zamiast kanapek

    ...foremek do babeczek wyłóż papierowymi papilotkami. Nałóż po porcji ciasta (najwyżej do połowy wysokości foremek). Wciśnij pomidorki koktajlowe. 3. Muffinki od razu wstaw do piekarnika rozgrzanego do...

  • Muffinki czekoladowo - serowe

Artykuły na temat: duże muffinki
  • Czekoladowe muffinki

    ...widoczne duże grudki).  4. Masę rozłożyć w silikonowych foremkach do muffinek, wyłożonych papilotkami. Piec ok. 25 min w temp. 180°C. Idealna muffinka jest miękka w środku i ma chrupiącą skorupkę...

  • Muffinki marcepanowe

    ....  4. Muffinki przez 10-15 minut studzimy w formie, a potem ostrożnie wyjmujemy na metalową kratkę, by całkowicie ostygły. Białą czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do rondelka...

  • Muffinki z orzechami

    ...kładziemy połówkę orzecha włoskiego. Foremki ustawiamy na blasze i pieczemy około 20 minut w 175ºC. Minimuffinki przekładamy na duży talerz i odstawiamy do ostygnięcia. Zobacz także:

  • Muffinki z dynią

    Prosty przepis na szybki deser.

  • Pikantne francuskie muffinki

    Przygotowanie: Umyte pomidorki i szalotkę kroimy w plastry, a szynkę w nieduże kawałki. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty. Formy do muffinek smarujemy masłem i dokładnie wykładamy ciastem, które powinno lekko wystawać po bokach. Jaja ubijamy na parze na puszystą masę. Łączymy z mlekiem. Dodajemy pokrojone pomidorki, szalotkę i szynkę, doprawiamy solą, gałką muszkatołową oraz dużą ilością...

  • Marchewkowe muffinki z kremem

    ...przekładamy do rękawa cukierniczego z karbowaną końcówką i wyciskamy dużą porcję na ostudzone muffinki.

  • Muffinki o smaku pizzy

    Idealne na kolację. Podawaj z keczupem lub dipem jogurtowo- czosnkowym.

  • Kruche babeczki z mięsem

    Wytrawne muffinki, świetne jako przekąska. Do mięsa możesz dodać drobno pokrojone i przesmażone pieczarki.

  • Muffinki i inne cuda

    Czekoladowe muffinki Składniki na 12 sztuk: 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, łyżeczka sody oczyszczonej lub 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 7 łyżek oleju, po 1/2 szklanki wody i serka homogenizowanego (lub jogurtu), kilkanaście kropli aromatu rumowego lub śmietankowego, cukier puder lub polewa czekoladowa. Ponadto: specjalna forma na muffinki oraz...

  • Na podwieczorek zimową porą

    Pigwa, czarny bez, dzika róża to wyjątkowe dary natury. Zachowaj ich aromat i witaminy na dłużej, a gdy troszkę owoców zostanie – zrób muffinki.