• Informacje na temat:

    duszona kapusta pekińska przepis

Przepisy na temat: duszona kapusta pekińska przepis
  • Parzybroda z jałowcową koszyczkową

    Składniki: kiełbasa jałowcowa koszyczkowa np. firmy Gzella - 200g olej - 2 łyżki cebula - 2 szt. marchewka - 1 średnia szt. kapusta pekińska - 1 średnia szt. pomidor - 1 średnia szt(...) kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta...

  • Dodatek do mięs (drugie danie).

  • Pomysłowe gołąbki ze smakowitym farszem

    Roladki z kaszą bulgur Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, dobrze osącz na sitku. Paprykę rozetnij, oczyść z pestek. Strąk opłucz i pokrój(...). Udekoruj koperkiem. Podawaj np. ze śmietaną. Aby czerwona kapusta nie straciła koloru podczas duszenia, bulion zakwaś octem albo sokiem z cytryny (1-2 łyżki). Przed krojeniem czerwonej kapusty...

  • Pyszna, zdrowa i kolorowa! Doskonała do drugiego dania lub jako samodzielne danie. Przepis jest wersją podstawową, można dodawać do niej składniki wg własnych upodobań

  • Ryba zapiekana z ziemniaczanym puree

    .... C piekarnika. Puree ziemniaczane nałożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki, wycisnąć ozdobnie na zapieczonej rybie. Zapiekać do zrumienienia ziemniaków. Czas przygotowania 2 h. Przepis na...

  • Szybka i bardzo pyszna

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...z ryżem i brokułami. Po kilku minutach smażenia podawać. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Wypróbuj również przepis na indyka w sosie koperkowym! Propozycja 2. Ryż na szybko(...), sól, pieprz, - 4 łyżki orzeszków nerkowca, - 125 ml sosu chili do kurczaka Przygotowanie: W garnku zagotować osoloną wodę, na wrzątek wsypać ryż, ugotować według przepisu na opakowaniu. Kapustę...

  • Poczujcie radość zasmażanej kapusty w kilka chwil.

  • Wypróbowany przepis na "Surówka pekińska"

Artykuły na temat: duszona kapusta pekińska przepis
  • Jak się odżywiać, by pozbyć się infekcji grzybiczej?

    Infekcja grzybicza należy do jednej z najbardziej uciążliwych dolegliwości i niełatwo jest się jej pozbyć. Bardzo ważne jest, aby w diecie antygrzybiczej pamiętać o składnikach, które pomogą ją zwalczyć. Znajdują się one m.in. w przepisach dań, które prezentuje Alicja Kalińska z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówce z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jakie właściwości...

  • Czenaki litewskie

    Jednak można je także przygotować w garnku. Dobrze nadaje się do tego celu szybkowar. W oryginalnych przepisach występuje biała kapusta, ale z powodzeniem można zastąpić ją kapustą pekińską. Ta gęsta(...) plasterki. Gotowe danie na talerzach doprawiamy solą (chociaż nie jest to konieczne), ozdabiamy kleksem ze śmietany i plasterkami ogórka kiszonego. Przepis pochodzi z książki Moniki Mrozowskiej "Zupy...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Prosto z patelni

    ...sojowego 150 ml bulionu Chili w płatkach Kolendra do dekoracji Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą.  W woku lub na patelni(...) (kupne lub przygotowane wg przepisu znajdującego się tutaj ) 3  łyżki miodu Do miski wlać pół litra wody z sokiem z cytryny. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. Kroić...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Pitta - "kieszeń chlebowa"

    .... Można ją podgrzać ponownie uzyskując efekt ciepłej skórki chlebowej z dowolnym nadzieniem. Pitta z bryzolem drobiowym Ilość porcji: 4. Składniki: bryzol drobiowy (4 szt.), kapusta pekińska(...) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowe), 1 cebula, przyprawy do smaku: papryka, chili, oregano, pieprz, rozmaryn, 200 ml wody, sałata pekińska. Sos: 5 łyżek stołowych majonezu, 4 łyżki...

  • Wykorzystajcie sezon na młodą kapustę i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Jedząc kapustę dostarczymy do naszego organizmu wiele innych składników odżywczych. Czy wiedzieliście, że kapusta zawiera tyle samo cennej witaminy C, co cytryna, a głąb nawet więcej? Substancja ta jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, a zwłaszcza układu odpornościowego, o czym z pewnością...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...z ryżem i brokułami. Po kilku minutach smażenia podawać. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Propozycja 2. Ryż na szybko z klopsikami Składniki na 4 porcje: - 15 dag długoziarnistego ryżu(...) chili do kurczaka Przygotowanie: W garnku zagotować osoloną wodę, na wrzątek wsypać ryż, ugotować według przepisu na opakowaniu. Kapustę oczyścić ze zwiędłych liści, opłukać, pokroić na kawałki...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....