• Informacje na temat:

    duszona cukinia w pomidorach

Przepisy na temat: duszona cukinia w pomidorach
  • Zapiekanka z cukinią

    Zamiast cukinii można użyć bakłażana. Danie będzie jeszcze smaczniejsze, ale bardziej pracochłonne, bo plastry bakłażana, przed przełożeniem mięsem, należy przesmażyć na oliwie.

  • Sprawdzony przepis na "Duszona cukinia"

  • Zapiekanka z cukinią

    Zamiast cukinii można użyć bakłażana. Danie będzie jeszcze smaczniejsze, ale bardziej pracochłonne, bo plastry bakłażana, przed przełożeniem mięsem, należy przesmażyć na oliwie.

  • Bardzo smaczna przekąska.

  • Z cukinią i bakłażanem

    Takie jajka można podawać na ciepłe śniadanie lub jako szybkie danie obiadowe. Zamiast cukinii i bakłażanów możesz dodać pieczarki, duszony szpinak albo gęsty sos pomidorowy.

  • Wspaniały dodatek do mięsa i ryb.

  • Delikatna cukinia

    Z kolei dla brzdąca pod koniec 1. roku z cukinii można przygotować delikatne placuszki (tak jak placki ziemniaczane) albo leczo (cukinię dusimy na oliwie z odrobiną czerwonej papryki oraz pomidorów). Warto postarać się, by malec polubił te dania, bo cukinia zawiera m.in. potas, wapń, beta-karoten oraz witaminy: C i z grupy B.

  • Świetna propozycja na dodatek do obiadu do dań mięsnych.Polecam na pewno nie raz zrobicie.

  • Duszona cukinia z pomidorami i majerankiem

    Cukinia, kuzynka kabaczka, zawiera dużo witaminy A. Jest idealnym dodatkiem do drugiego dania.

  • Wspaniały dodatek do drugiego dania.

Artykuły na temat: duszona cukinia w pomidorach
  • Cukinia

    Cukinia im jest młodsza i mniejsza, tym smaczniejsza. To warzywo uniwersalne – można je jeść na surowo, smażyć, dusić i piec.

  • Zapiekanka z cukinią

    Zapiekanka warzywna pod pierzynką z mozzarelli.

  • Schabowe pieczone z cukinią i pomidorami

    Dekoruj sosem balsamicznym, dekoruj karmelizowaną cebulą.

  • Zapiekanka z cukinią

    Cukinia jest warzywem lekkostrawnym, cenionym za łagodny smak. Wysoka zawartość błonnika i niska wartość energetyczna sprawiają, że jest jednym z ulubionych warzyw dietetyków. Różnorodność przepisów sprawia, że można ją wykorzystać na wiele sposobów. Oto jeden z nich.

  • Warzywa z pomidorami

    Idealne na danie na zimę. Pomidory zwierają dużą ilość potasu, co korzystnie wpływa na serce.

  • Wołowina zrolowana, nadziewana pesto z cukinią i pomidorami

    Mięso wołowe to dobry wybór na smaczny i zarazem syty obiad. Oto jeden z ciekawych przepisów.

  • Zapiekanka z cukinią

    Zamiast cukinii można użyć bakłażana. Danie będzie jeszcze smaczniejsze, ale bardziej pracochłonne, bo plastry bakłażana, przed przełożeniem mięsem, należy przesmażyć na oliwie.

  • Pomidory po prowansalsku

    Przygotowanie tego dania nie sprawia trudności, a efekt za każdym razem zachwyca domowników.

  • Cukinia: Już od szóstego miesiąca życia

    Cukinia – roślina niskokaloryczna i lekkostrawna. Na tyle bezpieczna, że może być włączana do jadłospisu sześciomiesięcznych dzieci. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Może być serwowana na surowo, zapiekana, gotowana, duszona. W jakie wartości odżywcze obfituje cukinia?

  • Faszerowana cukinia w sosie

    Idealne danie do zrobienia na szybko.