• Informacje na temat:

    duszona cukinia na zimę

Przepisy na temat: duszona cukinia na zimę
  • Cukinia: Dobry wybór na progu wiosny

    ...uzbieranych w zimie nadwyżek masy ciała. Jednym z lepszych wyborów okazuje się cukinia. Spełnia oba warunki - odżywia i wspiera w drodze do wymarzonej wagi. Co w sobie kryje? Cukinia jest lekkostrawna(...). Pomaga schudnąć Cukinia jest bardzo pożądanym produktem w jadłospisie osób odchudzających się. Mogą ją jadać nawet w dużych ilościach. Znaczna część jej składu to woda. Jest niskokaloryczna...

Artykuły na temat: duszona cukinia na zimę
  • Zamknij lato w słoikach i... korzystaj zimą!

    ...się również "kuzyni" ogórka: cukinia, patison oraz kabaczek.  Śliwki pełne zalet Jeśli chcesz ustrzec się przed nowotworami i chorobami układu krążenia, zrób sobie powidła ze śliwek węgierek. Nie...

  • Warzywa z pomidorami

    Idealne na danie na zimę. Pomidory zwierają dużą ilość potasu, co korzystnie wpływa na serce.

  • Dieta św. Hildegardy: Wzmacnia, poprawia nastrój, dodaje sił

    .... C. Tego też nie może zabraknąć Warzywa: Dominują te tradycyjne, czyli marchew, pietruszka, seler, cebula, ziemniaki, dynia, cukinia. Trochę egzotyki wnosi fenkuł, czyli koper włoski. Jest jednym(...) dodaj szpinak i cebulę. Wstaw do piekarnika na 5-6 minut. Podawaj z pomidorkami (na dwie porcje). Kolacja Zielony gulasz ● szklanka zielonej soczewicy ● fenkuł ● puszka pomidorów ● cukinia...

  • Odchudzaj się zdrowo i z głową

    ...nadwagę raz a dobrze - powoli, ale skutecznie. Sycąca cukinia Powinna znaleźć się w diecie każdej osoby, marzącej o zdrowej figurze. Regularne spożywanie cukinii poprawia trawienie i odchudza. Cukinia, podobnie jak jej bliski krewny kabaczek, jest lekkostrawna, a do tego pożywna i zarazem niskokaloryczna - 100 g dostarcza zaledwie 15 kcal. Gdy decydujesz się na dietę odchudzającą i z początku...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    - My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny i bloger Krakowski Makaroniarz.

  • Nietypowe drugie śniadanie

    Do pracy albo szkoły nie musimy zabierać tylko kanapek. Pyszne naleśniki, fritata czy szaszłyki na zimno będą miłą odmianą.

  • Wszystko o warzywach

    Pamiętajmy, by zawsze kupować warzywa sezonowe - mają one wtedy maksymalną zawartość składników odżywczych. Co to oznacza w praktyce?