• Informacje na temat:

    duszona brukselka

Przepisy na temat: duszona brukselka
  • Zupa krem z brukselki

    Syci zimą.

  • Brukselka w trochę innym wydaniu. Nie zmienia to faktu, że jest pyszna.

  • Kaczka duszona w wiśniach

    Smakuje wybornie!

  • Sprawdzony przepis na "Brukselka duszona w sosie bolońskim"

  • Dorsz z jesiotrem

    Przygotowaliśmy dla Was specjalną wariację kulinarną łącząc pieczonego dorsza z wędzonym jesiotrem. A to wszystko w towarzystwie marynowanej brukselki z twarożkiem.

  • Przepis wart wypróbowania: "Brukselka duszona ze schabem i dynią"

  • Kalerosse - nowe warzywo, które przebojem wkracza do polskiej kuchni. To będzie hit!

    Każdego dnia znajdujemy nowe przepisy i kulinarne inspiracje, ale zupełnie nowy składnik to wielkie wydarzenie! Tymczasem na polskim rynku debiutuje wyjątkowe warzywo – kalerosse! Kalerosse to wyśmienite zielone warzywo będące połączeniem brukselki i jarmużu - mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.

  • Brukselka wyszła rewelacyjna, lekko chrupiąca, nawet mój mąż który nie przepada za brukselką i zawsze ją wyjmował z zupy to tym razem z pałaszował wszystko z talerza i jeszcze prosił o dokładkę.

  • Składniki: mrożone lub świeże warzywa: groszek,kukurydza i fasola czerwona w puszce (dodać po pół puszki), brukselka (5 sztuk), fasolka szparagowa (żółta lub zielona), kalafior (2 cząstki), brokuły (1 cząstka), pieczarki (3 średnie), papryka czerwona (pół średniej najlepiej bez skórki, pokrojona w paski), por (6 plasterków), szczypior (1 łyżka stołowa czubata), koper (łyżka stołowa posiekanego...

  • Co tu dużo pisać – treściwe, smakowite danie obiadowe. Możemy je podać z ryżem, ziemniakami czy chlebem. Pikantne!

Artykuły na temat: duszona brukselka
  • Duszona brukselka z pomidorami

    Zielono-czerwone połączenie brukselki i pomidorów bardzo dobrze się prezentuje i może być doskonałym dodatkiem do dań na ciepło.

  • Dla niektórych osób brukselka stanowi jedynie przykre wspomnienie z przedszkolnej stołówki. My jednak zdecydowaliśmy się odczarować to warzywo. Przedstawiamy wam listę najciekawszych propozycji naszych użytkowników na dania z brukselką w roli głównej. Fot. 123RF Wiele osób nie przepada za brukselką, twierdząc że jest gorzka, ma nieprzyjemny zapach i właściwie nie bardzo nadaje się do jedzenia. Oczywiście, jasnym jest, że o gustach się nie dyskutuje, czasem jednak warto zrewidować swoje...

  • Brukselka orientalna

    Brukselka ma wiele wartości odżywczych i jest bardzo pożywna.

  • Okazuje się, że zwykła, niepozorna brukselka może nieźle zaskoczyć! Jakie właściwości może mieć brukselka? Fot. 123RF.COM/PICSEL Brukselka i kapusta lepsze niż zwykła, zdrowa dieta Dieta bogata w rośliny kapustowate (m.in. kapusta, brukselka, kalafior, brokuły, rzeżucha, rzodkiewka) lepiej chroni przed rakiem niż dieta uwzględniająca różne warzywa i owoce. Potwierdzają to badania in vitro (na pobranych komórkach, przeprowadzane poza organizmem) i in vivo (wewnątrz organizmu).   Książka...

  • Brukselka zapiekana z serem

    Takiej zapiekanki jeszcze nie jadłaś.

  • Brukselka - jedni ją kochają, inni nienawidzą. Jeśli znajdujecie się w tej drugiej grupie, ten artykuł skierowany jest właśnie do was. Jest bowiem kilka ważnych powodów, dla których powinniśmy od czasu do czasu sięgać po to warzywo. Fot. 123RF Wiele osób nie przepada za brukselką, twierdząc że jest gorzka, ma nieprzyjemny zapach i właściwie nie bardzo nadaje się do jedzenia. Oczywiście, jasnym jest, że o gustach się nie dyskutuje, czasem jednak warto zrewidować swoje poglądy. Chociażby wtedy,...

  • Prawda czy fałsz?

    ..., kalarepy, kalafiora czy brukselki kiedyś nie było. Powstały z tej samej rośliny kapustnej, którą uprawiano, wzmacniając różne części: jarmuż powstał z liści, brukselka z pączków, kalarepa z grubej łodygi...

  • Brukselka - jedni ją kochają, inni nienawidzą. Jeśli znajdujecie się w tej drugiej grupie, ten artykuł skierowany jest właśnie do was. Jest bowiem kilka ważnych powodów, dla których powinniśmy od czasu do czasu sięgać po to warzywo. Wiele osób nie przepada za brukselką, twierdząc że jest gorzka, ma nieprzyjemny zapach i właściwie nie bardzo nadaje się do jedzenia. Oczywiście, jasnym jest, że o gustach się nie dyskutuje, czasem jednak warto zrewidować swoje poglądy. Chociażby wtedy, gdy...

  • Zapiekanki warzywne

    Brukselka z wędzonką Składniki na 8 porcji: 200 g mąki pszennej, sól, 1 jajko, 100 g masła Farsz: 800 g brukselki, 300 g szynki, kiełbasy szynkowej lub wędzonego, gotowanego schabu, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej, 400 ml mleka, pieprz i szczypta gałki muszkatołowej, 150 g tartego sera żółtego np. gouda Przygotowanie: Do mąki przesianej na stolnicę wybijamy jajko. Dodajemy masło...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...