• Informacje na temat:

    duszenie mięsa z kurczaka na patelni

Przepisy na temat: duszenie mięsa z kurczaka na patelni
  • Udka kurczaka duszone w sosie

    ..., wytrzyj. Posyp solą i pieprzem. Obłóż czosnkiem, szalotkami i cytryną.  2. Na patelni rozgrzej masło. Włóż udka. Szybko je obsmaż. Dodaj składniki, którymi były obłożone. Mięso posyp ziołami. Podlej(...) i cebuli oraz odciśnięty tost. Wbij jajko. Wyrób. Przypraw do smaku musztardą, solą i pieprzem.  2. Farsz rozłóż na płatach mięsa. Zwiń, formując podudzia. Zepnij wykałaczkami. Smaż na oleju 10 min...

  • Kurczak duszony z ziemniakami

    .... 2. Mięso natrzyj przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzej olej. Smaż kurczaka na złoto z każdej strony, przełóż do żeliwnego garnka. Na tej samej patelni podsmaż chwilę ziemniaki z cytryną, włóż do(...)Składniki: cały kurczak 6 ziemniaków cytryna główka czosnku świeży rozmaryn dymka szklanka białego wina przyprawa do kurczaka olej sól, pieprz Przygotowanie...

  • Smaczny pomysł na "Kurczak z patelni"

  • Pierś z kurczaka z cukinią

    ...1. Cukinię kroimy wzdłuż, następnie w większą kostkę, cebulę kroimy w małą kostkę, a najdrobniej kroimy czosnek. 2.  Mięso kroimy w kostkę , doprawiamy przyprawami, następnie obtaczamy w mące i smażymy na oleju (na patelni lub w garnku o grubym dnie). Gdy mięso się zrumieni z jednej strony, przewracamy je na drugą stronę, następnie od razu wrzucamy na mięso cukinię, cebulę i czosnek, doprawiamy...

  • Sprawdzony przepis na "Potrawka z patelni"

  • Podudzia duszone w pomidorach

    Przygotowanie Podudzia kurczaka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę (ewentualnie zmiażdżyć - z odrobiną soli - ostrzem noża). Rozmaryn opłukać, osuszyć, oderwać igiełki od gałązek i posiekać je. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso. Usmażyć je na rumiano, często obracając. Podudzia posypać posiekanym rozmarynem. Dołożyć pokrojone...

  • Pęczak z warzywami i mięsem.

  • Jednogarnkowe dania z kurczakiem

    ..., resztę pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj. Filet z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Natrzyj solą, pieprzem, przyprawą curry oraz czosnkiem. Pokrój w kostkę.  2. Na dużej patelni albo w garnku z grubym dnem rozgrzej 2 łyżki oleju z masłem. Wrzuć kawałeczki kurczaka, smaż 2 minuty, mieszając. Potem dodaj cebulę. Smaż kolejne 2 minuty. Na patelnię z mięsem wsyp ryż. Zalej ok...

  • Duszonki, zwane tez prażonkami, to jednogarnkowe danie, które na południu Polski przygotowuje się w kociołku ustawionym nad ogniskiem. Podstawowym składnikiem są ziemniaki, do których dodaje się różne rodzaje mięsa, wędlin, warzyw, a czasem owoców. Proponuję domową wersję tego dania, do przygotowania w kilka chwil na patelni.

Artykuły na temat: duszenie mięsa z kurczaka na patelni
  • Kurczak po hawajsku

    Prosty w przygotowaniu, zdrowy obiad? Polecamy przepis na kurczaka z ananasem i brokułami.

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Curry z kurczakiem

    .... Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w małą kostkę.  2. Olej rozgrzać na patelni. Włożyć mięso, doprawić pieprzem i solą, zrumienić ze wszystkich stron. Dodać cebulę, czosnek, chili i imbir, krótko(...) (kilka listków zostawić w całości). Płatki kokosowe zrumienić na suchej patelni.  5. Gulasz podawać posypany ziołami z podprażonymi płatkami. Zobacz także:

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Kurczak w otulinie

    Co powiesz na kurczaka w towarzystwie warzyw? Wystarczy pół godziny i obiad gotowy.

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Latem nie ma jak kurczak

    Chcesz przyrządzić na obiad coś lekkiego i szybkiego? Wybór jest prosty, wypróbuj roladki z kurczaka nadziewane pomidorami.

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • Kurczak pieczony w ziołach

    ...składniki wymieszaj z czterema łyżkami oleju. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Kurczaka umyj, osusz.  Natrzyj mieszanką ziół i przypraw. Nogi zwiąż. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz 75-90 minut.  Trzy cebule i wszystkie marchewki obierz, pokrój na kawałki. Obłóż nimi kurczaka po ok. 30 minutach pieczenia. Podlej szklanką wody. Po ok. 45 minutach pieczenia...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...