• Informacje na temat:

    duszenie mięsa na zimno

Przepisy na temat: duszenie mięsa na zimno
  • Nadziewane klopsiki pieczone i duszone w sosie

    Smak kuleczek z mielonego mięsa łatwo odmienić, dodając lekki farsz i rezygnując ze smażenia. Przyrządzając je w tej zdrowszej wersji, nie napracujesz się, bo przepisy na takie dania są wyjątkowo proste.

  • Urodzinowy torcik dla czterolatki. Ponieważ upał dały nam "popalić", więc torcik tylko na zimno. Bardzo smaczny z borówką, brzoskwinią i malinami. Zapraszam.

  • Boczek duszony z morelami

    Oto pomysł na ciekawe danie. Tym razem boczek z nutą moreli. Podamy je dziecku, które chodzi już do szkoły.

  • JABŁECZNIK NA ZIMNO

  • Gołąbki z mięsem i quinoą

    Komosę ryżową wsypać do rondelka, zalać wrzącym bulionem warzywnym i na wolnym ogniu gotować około 15 minut - do miękkości. Wystudzić. Cebulę i czosnek...

  • Sernik z aromatem kawy na orzechowym spodzie to idealny deser na coraz to cieplejsze dni. Smakosze kawy na pewno zachwycą się jego smakiem.

  • Przetwory do mięs i serów

    Aromatyczny czosnek, żurawina, grzybki w occie czy konfitura z czerwonej cebuli to niezastąpione dodatki do zimowych kanapek, sałatek oraz przystawek.

  • Smaczny pomysł na "Sernik na zimno na biszkoptach"

  • Kabaczki faszerowane mięsem

    Co potrzebujemy? 30 dag mięsa bez kości 2 niewielkie młode kabaczki jajko ugotowane na twardo cebula 2 pomidory 2 łyżeczki oliwy pół szklanki zimnej wody 2 łyżki posiekanej natki pietruszki starta gałka muszkatołowa milony imbir pieprz i sól Sposób przygotowania Kabaczki obrac, przeciąć wzdłuż i wydrążyć. Jajko przekroić, oddzielić żółtko od białka. Białko drobno posiekać. Żółtko przetrzeć...

  • to danie nie jest dietetyczne ale czasem mozna sobie na pozwolić na mały grzech, pyszne na gorąco i na zimno, kiedy powstaje smakowita galaretka, polecam,

Artykuły na temat: duszenie mięsa na zimno
  • Muszle nadziewane mięsem mielonym

    Małe przyjęcie w bliskim gronie nie może się obyć bez pysznych przekąsek!

  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...

  • Papryka faszerowana mięsem i cieciorką

    ...ciepło lub na zimno z sosem jogurtowo-czosnkowym lub hummusem. Zobacz także:

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

    ...ciepło, więc składniki po obróbce  warto zawinąć w folię aluminiową. Ale na zimno też jest pyszne.

  • Latem ochota na kawę nie maleje, ale pojawia się też chęć orzeźwienia. Połącz kawę z ciekawymi dodatkami i przygotuj ją na zimno. Przepisy na owocowe frappe, a nawet zimnego drinka na bazie kawy, przygotował dla Was barista, więc na pewno się uda! Fot. materiały prasowe Najprostszy sposób na kawę na zimno to połączenie świetnego espresso z lodem. Jeśli dodamy do tego lody o ulubionym smaku, uzyskamy kombinację pobudzającą, orzeźwiającą i na dodatek pyszną. Warto eksperymentować lub zaufać...

  • Wołowina duszona w winie

    Zaproś znajomych i przygotuj dla nich orientalne danie. Wołowina w duszonym winie smakuje naprawdę wyjątkowo.

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • Mięso prosto z pieca

    .... Zapiekanka mięsna z oliwkami Składniki na 4 porcje: 80 dag mielonego mięsa, natka, 2 jajka, oliwa, 4 parówki, 1 cebula, sól, pieprz, 1 bułka, 10 oliwek z papryką. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i natkę posiekać. Połączyć mięso, jajka, cebulę, bułkę i natkę, doprawić. Wy-mieszać na jednolitą masę. Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej warstwę mięsa. W masę wcisnąć dwie obrane parówki...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Fot. 123RF/Picsel Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych składników potrzebnych naszemu organizmowi do poprawnego funkcjonowania. Wołowina jest mięsem średniokalorycznym - wartość kaloryczna zależna jest od ilości tłuszczu, która się w niej znajduje. Zawiera za to bardzo dużo składników mineralnych takich jak fosfor, żelazo oraz...