• Informacje na temat:

    duszenie kurczaka

Przepisy na temat: duszenie kurczaka
  • Udka kurczaka duszone w sosie

    Delikatne mięso i aromatyczny sos to wyjątkowo zgrany duet. Oto pomysły na podkreślenie smaku drobiu – duszonego, jak i przyrządzonego na grillu!

  • szybkie, proste, bardzo smaczne, soczyste

  • Kurczak duszony z warzywami

    Pyszne danie, które z powodzeniem zastąpi pieczonego kurczaka.

  • Szybki i smaczny sposób na delikatne mięso z udek kurczaka.

  • Duszony bakłażan z kurczakiem, fasolą i fetą

    Sposób przygotowania 1. Kurczaka i warzywa pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Mięso podsmaż, dodaj przyprawy i nieco wody, duś pod przykryciem 15 minut. Fasolę przepłucz wodą, paprykę i bakłażan pokrój.  2. Do kurczaka dodaj warzywa, fasolę i pomidory z puszki. Przypraw. Duś około 20 minut. Przed podaniem posyp pokruszonym serem feta i posiekaną natką pietruszki. 

  • Wspaniala kolacja, szybka i bardzo smaczna, ale byc moze taze i obiad wraz z dodatkiem ziemniaczko i surowki.

  • Kurczak duszony z ziemniakami

    Składniki: cały kurczak 6 ziemniaków cytryna główka czosnku świeży rozmaryn dymka szklanka białego wina przyprawa do kurczaka olej sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kurczaka oczyść, umyj, ostrym nożem podziel na części, zdejmij skórę. Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki. Z czosnku zdejmij wierzchnią skórkę, przekrój wzdłuż całą główkę. Cytrynę pokrój w plastry...

  • Kurczak bardzo często gości na polskich stołach. Jest też wdzięcznym produktem, można przygotować go na wiele sposobów. W każdej postaci smakuje wybornie. Tym razem proponujemy udka kurczaka w daniu jednogarnkowym, z boczniakami cytrynowymi. W początkowej fazie smażony jest na maśle, dzięki czemu nabiera delikatnego smaku, a sos śmietanowy nabiera wyrazistego, maślanego smaku.

  • Tajska zupa z kurczakiem

    ...koncentrat bulionu warzywnego. Na pokrywę naczynia miksującego nałożyć dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej kurczaka, oprószyć go solą. Włożyć wkład Varomy, odważyć na niego paprykę, gotować na(...) kawałki kurczaka, mleko kokosowe, podgrzewać 3 min/90°C//obr. 1. Zawartość naczynia miksującego przelać do przygotowanej wcześniej wazy z makaronem, jarmużem i papryką, wazę przykryć pokrywą lub...

  • Udka w innej odsłonie ;) Smacznego! Zapraszam do obserwowania profilu ;)

Artykuły na temat: duszenie kurczaka
  • Roladki z kurczaka duszone w białym winie

    Radicchio ma ciekawy smak z wyczuwalną nutą goryczki. Doskonale nadaje się do faszerowania oraz zapiekania.

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Kurczak po hawajsku

    Prosty w przygotowaniu, zdrowy obiad? Polecamy przepis na kurczaka z ananasem i brokułami.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Duszony kurczak w stylu korma

    Przygotowanie: Filety z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w dość grubą kostkę. Dymki oczyścić, odciąć szczypiorek, a cebulki pokroić na cienkie cząstki. Czosnek obrać, drobno posiekać. Imbir obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć kawałeczki kurczaka i, mieszając, smażyć je, aż ładnie się zrumienią. Dołożyć dymki, imbir i czosnek. Chwilę razem przesmażyć. Posypać łyżeczką...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Pierś kurczaka duszona w sosie z colą

    Przygotowanie: Czosnek i imbir obierz, posiekaj. Chili rozetnij, oczyść z pestek. Strączek opłucz, osusz, pokrój na kawałeczki. Rozdrobnione składniki...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka jest...

  • Kurczak po litewsku z kaszą gryczaną

    Szukasz pomysłu na oryginalny, wytworny obiad? Polecamy kurczaka po litewsku- robi wrażenie!

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka...

Zdjęcia na temat: duszenie kurczaka
Wideo na temat: duszenie kurczaka