• Informacje na temat:

    duszek z bezy

Przepisy na temat: duszek z bezy
  • Mój autorski przepis na Halloweenowy wypiek. Amerykańskie święto już za pasem, dlatego zachęcam do wypróbowania niezwykle lekkiego, delikatnego wypieku. Puszysty kakaowy biszkopt łączy się tu z puszystą masą waniliową. W moim domu skradł serca, a może żołądki ;)

  • Bezy

  • Słodziutkie bezy prosto do zjadania lub jako element dekoracyjny do deserów.

  • Pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach bezy.

  • Podstawowymi składnikami Bezy są białka i cukier. Bezy suszymy w piekarniku w niewysokiej temperaturze.

  • Malutkie, a cieszą :-) próbowałam już kilku przepisów na bezy ale ten jest najlepszy, bezy zawsze się udają i są idealne ... z wierzchu chrupiące, w środku miękkie i wilgotne :-)

  • Z wierzchu chrupiące w środku mięciutkie . Warte grzechu .Zapraszam na przepis , dzięki któremu poznasz smak doskonałej bezy Czas przygotowania podaję z dodanym czasem suszenia. https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/bezy.html

  • Co zrobić z białkami które czasami zostają po pieczeniu ciasta? A no nic innego jak bezy. Czasem wychodzą lepsze czasem gorsze ale i tak są o niebo lepsze od tych gotowych.

  • sposób na wykorzystanie białek

  • szybkie do przyrządzenia, nie trzeba wielu składników