• Informacje na temat:

    drożdżówki z budyniem i jabłkami

Przepisy na temat: drożdżówki z budyniem i jabłkami
  • Dieta prawie bez cukru

    Podpowiadamy, gdzie kryje się cukier w menu malucha i czym go zastąpić, by było zdrowiej, ale nadal pysznie.

  • Pomysły na mleko

    W pierwszym roku życia, nawet gdy niemowlę skosztuje już jabłka, gruszki, marchewki czy mięska, mleko pozostaje zwykle tym najlepiej znanym i najbardziej lubianym przysmakiem. Jednak później, po 1. urodzinach sytuacja często ulega zmianie. Na talerz brzdąca trafia mnóstwo nowych, wyrazistych w smaku produktów, jak słodycze, słodzone napoje, drożdżówki, parówki, kupne wędliny. Na ich tle mleko nie...

  • Co uczula często, a co rzadko

    Chcesz ograniczyć ryzyko alergii pokarmowej u smyka? Sprawdź, jakie produkty możesz mu serwować bez obaw, a do których powinnaś podchodzić ostrożnie.

Artykuły na temat: drożdżówki z budyniem i jabłkami
  • Płaski brzuch bez glutenu

    ..., bo większość z nas przecież lubi bułeczki, kluski, drożdżówki czy naleśniki. Tyjesz bez powodu? Miewasz huśtawki nastroju i niepohamowany apetyt? Dokuczają ci nawracające problemy trawienne albo...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Co uczula często, a co rzadko?

    Podpowiadamy, jakie przysmaki i kiedy możesz serwować smykowi, by zmniejszyć ryzyko pojawienia się u niego alergii pokarmowej.

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Pomysły na mleko

    W pierwszym roku życia, nawet gdy niemowlę skosztuje już jabłka, gruszki, marchewki czy mięska, mleko pozostaje zwykle tym najlepiej znanym i najbardziej lubianym przysmakiem. Jednak później, po 1. urodzinach sytuacja często ulega zmianie. Na talerz brzdąca trafia mnóstwo nowych, wyrazistych w smaku produktów, jak słodycze, słodzone napoje, drożdżówki, parówki, kupne wędliny. Na ich tle mleko nie...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...

  • Co uczula często, a co rzadko

    Chcesz ograniczyć ryzyko alergii pokarmowej u smyka? Sprawdź, jakie produkty możesz mu serwować bez obaw, a do których powinnaś podchodzić ostrożnie.

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    Nie trzeba nikogo przekonywać, że istnieje związek pomiędzy tym, co jemy a zdrowiem. Ale nasz organizm w każdym wieku ma inne potrzeby. Sprawdź, jaka dieta może je zaspokoić.

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...