• Informacje na temat:

    drożdżówka tania

Przepisy na temat: drożdżówka tania
Artykuły na temat: drożdżówka tania
  • Uzależnienie od cukru wśród najmłodszych

    Dzieci uwielbiają słodki smak. Przeciętny pierwszoklasista zjadł już około 84 kg cukru pod różnymi postaciami. Sacharoza jest obecna w diecie niemal każdego malucha - nie tylko w formie czekolady czy żelków. Kryje się w wielu produktach, które dzieci zjadają na śniadanie, obiad czy kolację. Wszystko to sprawia, że maluchy są od niego coraz bardziej uzależnione, a odpowiedzialność za to ponoszą nie tylko rodzice czy dziadkowie, ale przede wszystkim przedstawiciele przemysłu spożywczego.

  • W piątek (20.03.2009 r.) zakończył się konkurs PUZZLE. Przepis umieszczony na zdjęciu to "Drożdżówka z miski" Spośród wielu nadesłanych zgłoszeń, za które bardzo serdecznie dziękujemy, jury wyłoniło zwycięzców. W konkursie nagrody otrzymali: wpiecielska kkamil.b aisak mysza75 oraz autor przepisu i zdjęcia annawk Wszystkim zwycięzcom gorąco gratulujemy. Nagrody zostaną wysłane pocztą. Kolejny konkurs już niebawem. Zapraszamy!!

  • Bardzo przyjemna dieta!

    Wystarczy wprowadzić 6 prostych zmian, by stopniowo i bez wysiłku tracić kilogramy i centymetry w pasie. Warto spróbować!

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Specjaliści od żywienia od wielu lat mówią o tym, jak ważny jest poranny posiłek. Niestety, mnóstwo osób ze względu na szybkie tempo życia je śniadania w pośpiechu lub całkowicie z nich rezygnuje. Dlaczego nie powinieneś pomijać najważniejszego posiłku dnia? Co zrobić, by śniadania nie były monotonne? Wyścig szczurów Wstajesz rano do pracy,...

  • Zostań foodisem

    Rośnie grupa Polaków, którym nie jest wszystko jedno, co jedzą. I nie chodzi tu wcale o hedonizm kulinarny, ale przede wszystkim o zdrowe żywienie. Zanim cokolwiek wrzucą do koszyka w supermarkecie, długo analizują etykietę. Dziwacy? Nie, świadomi konsumenci.

  • Odpowiedni posiłek o poranku stanowi klucz do udanego dnia. Warto więc pamiętać, że istnieją produkty, które jedzone o poranku, mogą nam bardziej zaszkodzić niż pomóc. Znacie niezawodny sposób, dzięki któremu każdego dnia będziecie tryskać energią, a żadne wyzwanie nie będzie stanowić dla was najmniejszego problemu? Cały sekret tkwi w odpowiednim posiłku o poranku. Porcja zdrowych kalorii sprawi, że wasz organizm, a przede wszystkim umysł, otrzyma niezbędne paliwo, pozwalające mu dobrze...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól i...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Jest uznawany za najbardziej tradycyjną potrawę wigilijną w Polsce, niezależnie od regionu. Bez niego trudno wyobrazić sobie wigilijny stół. Na co zwracać uwagę w czasie jego kupna? Fot. 123RF/Picsel Karpie w Polsce hodowane są od XIII wieku. Już ojcowie cystersi zarybiali na masową skalę stawy właśnie karpiem. Trzeba przyznać, że jest to ryba łatwa i tania w hodowli, co wpłynęło znacząco na jej popularność. Przez wieki karp był daniem z pańskiego stołu. Tłusty, sycący i smaczny. Być może...