• Informacje na temat:

    drożdżowe placki serowe

Przepisy na temat: drożdżowe placki serowe
  • Wieniec drożdżowy z farszem łososiowo-serowym

    Bez względu na to, gdzie w tym roku spędzisz wieczór sylwestrowy, z kim i w jaki sposób będziesz witać Nowy rok, zaskocz znajomych nowym pomysłem i spraw, żeby tegoroczny 31 grudnia zapamiętali na długo!

  • Zawsze dobre z cukrem pudrem i syropem.

  • Chaczapuri

    Pod tą dźwięczną nazwą kryje się zapiekany placek serowy. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, ale można dodatkowo ułatwić sobie pracę i wykorzystać opakowanie gotowego ciasta drożdżowego.

  • Tradycyjne racuchy z dodatkiem sera to pulchne, smaczne placuszki ;)

  • Sześć sekretów długo świeżego ciasta

    ...pojemniku wraz z przekrojonym na pół jabłkiem.  4. Ciasta drożdżowe będą tak samo smaczne na drugi i trzeci dzień, jeśli włożysz je na 15 sekund do mikrofalówki, ew. na 15 min do piekarnika(...) nawet o pół roku. Przechowuj tak ciasta drożdżowe, ucierane, kruche, serniki, ale bez kremu, polewy, lukru i galaretki. 

  • Smaczne racuszki na śniadanie.

  • Świąteczne słodkości regionalne i klasztorne

    ...powstaną grudki. Dodaj cukier puder, jajko, orzechy. Zagnieć ciasto. Schładzaj je ok. 30 minut. 2. Tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto cienko rozwałkuj. Plackiem wylep dno formy. Włóż do lodówki(...) domieszaj do masy serowej. Wyłóż ją na przygotowany spód. Piecz ok. 75 minut w temp. 175 st. Kutnowski mazurek z różaną konfiturą Sposób przygotowania: 1. Przygotuj spód z ciasta: mąkę przesiej na...

  • Dodatek drożdży powoduje że placki są pulchne.

  • Wielkanocne słodkości

    Świąteczne babki drożdżowe 1. Drożdże rozgnieć i zalej mlekiem. Odstaw, aby wyrosły (10 minut).  2. Masło zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na biały krem. Wbij jajko i zmiksuj(...) minut. Wyjmij z formy do góry dnem.  4. Na krem ubij twarożek, masło i esencję. Dodaj cukier, śmietanę i wiórki kokosowe.  5. Rozkrój poprzecznie oba placki. Przełóż kremem wszystkie warstwy, wierzch...

  • Przepis wart wypróbowania: "Placki pieczarkowo-serowe"

Artykuły na temat: drożdżowe placki serowe
  • Placek drożdżowo-serowy z jabłecznym wierzchem

    ...przez 5 minut. 3. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć i rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Blachę o wym. 32x39 cm wyłóż pergaminem. Spód blachy wylep drożdżowym plackiem. Odstaw na 20 minut...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Placek z ananasem i kruszonką

    ...​Zanim upieczesz placek, do surowego ciasta drożdżowego możesz dodać rodzynki lub inne bakalie, które lubisz.

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Sernik z żurawiną

    ...ze szczyptą soli, cukrem wanilinowym i 10 dag cukru. Wbić 3 jajka. Dodać twaróg i mąkę ziemniaczaną. Utrzeć na gładką masę. Na koniec do masy serowej dodać osączoną żurawinę. Wyrośnięte ciasto drożdżowe ponownie zagnieść. Rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką na cienki placek. Ułożyć go na spodzie blachy (32 x 39 cm) posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Na cieście rozsmarować masę serową...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Babka na medal

    ..., następnie ostrożnie wyjmij z formy. Wystudzone ciasto możesz oblać polewą lub posypać cukrem pudrem. Przygotowanie: 75 minut Porcja: 290 kilokalorii Serowe babeczki Składniki na 15 sztuk: Na ciasto: 10 dag...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • ​Egzotyczna, piękna, przepyszna. Jeśli nie byłeś jeszcze w Gruzji, jedź tam jak najszybciej!

    ...imeretyńskie, w formie drożdżowego placka, wypełnionego nadzieniem serowym, oraz megrelskie - z dodatkowym serem na wierzchu. Które smakuje najlepiej? Przyjedźcie, spróbujcie i sami wybierzcie. Moim...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...