• Informacje na temat:

    dorsz w słoiku

Przepisy na temat: dorsz w słoiku
  • Witam, w tym roku stawiam na kompoty. Można już znaleźć czereśnie w rozsądnej cenie, dlatego zachęcam do tego, aby zamknąć je w słoiku i cieszyć się ich smakiem zimą. Wbrew pozorom nie zajmuję to tak wiele czasu :)

  • Nie ma łatwiejszego i pyszniejszego sposobu na mięso ze słoika.Wiemy co jemy,bez konserwantów i chemii,zdrowe i smaczne. Serdecznie polecam:)

  • dobrze się sprawdzą jako dodatek do deserów, świetnie smakują na chałce

  • Idealna do kanapek :) Smak mojego dzieciństwa :)

  • Pyszna ryba w sosie mlecznym

  • Kolejna, bardzo smaczna konserwa z golonki wieprzowej (bez skóry) w słoiku.

  • Kolejna konserwa w słoiku, mielonka kanapkowa, bez użycia peklosoli, użyłam mielonej soli himalajskiej, różowej, naukowo stwierdzonej za najzdrowszą sól na ziemi. Mielonka jest smaczna, tyle że nie jest taka różowa jak mielonka z użyciem peklosoli.

  • Początek tygodnia to świetny czas na pierwszą propozycję lunchbox. Znudzeni kanapkiami? Może sałatka? Można ją zrobić zarówno w słoiku, jak i typowym pudełku lunchbox. Pierwszy raz sałatkę gyros jadłam na domówce u znajomych. Pamiętam, że moją uwagę najpierw zwrócił jej wygląd. Prezentowała się pięknie, podana w szklanej misie, każdą warstwę można było dokładnie obejrzeć. Kiedy powtórzyłam ją w domu, mój narzeczony Krzysiek powiedział, że gdybym zamieniła ogórki konserwowe na kiszone, byłaby...

  • Konserwa zrobiona jest z mięsa kurczaka i indyczego z dodatkiem wieprzowego boczku.

Artykuły na temat: dorsz w słoiku
  • Naturalne kuracje na wzmocnienie

    ...cebule obierz, pokrój w plasterki, ułóż warstwami w słoiku, przesypując cukrem lub miodem. Możesz dodać kilka posiekanych ząbków czosnku (jeśli smyk go toleruje). Po kilku godzinach zlej syrop(...) wydzielanie hormonów szczęścia (endorfin). Dlatego zadbaj o dobry nastrój malca i już od pierwszych miesięcy życia jak najczęściej zachęcaj go do śmiechu. Tran Ten naturalny olej z wątroby dorsza...

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...

  • 5 najlepszych kuracji na odporność

    .... Poprosiliśmy eksperta o ocenę popularnych specyfików na wzmocnienie. Tran To naturalny olej z wątroby dorsza lub rekina. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, D i E, które chronią(...). Domowe mikstury Największą sławą we wzmacnianiu organizmu cieszy się babciny syrop z cebuli. Aby go przygotować, należy dwie duże cebule obrać, pokroić w plasterki i ułożyć warstwami w słoiku...

  • Sałatki ogórkowe są smaczne i zaskakująco proste w przygotowaniu. Zrób je właśnie teraz, aby cieszyć się smakiem sezonowych warzyw nawet zimą. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. W jednej szklance ogórków mieści się aż 14 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę K, która...

  • Naturalne kuracje na wzmocnienie

    ...powyżej 1. roku życia. Aby przygotować syrop, dwie duże cebule obierz, pokrój w plasterki, ułóż warstwami w słoiku, przesypując cukrem lub miodem. Możesz dodać kilka posiekanych ząbków czosnku (jeśli(...) śmiechu. T Tran Ten naturalny olej z wątroby dorsza lub rekina grenlandzkiego, zawiera kwasy tłuszczowe (omega-3) oraz witaminy D, A i E, które wzmacniają organizm i poprawiają odporność. Tran...

  • Migdały to wyjątkowo zdrowe źródło substancji odżywczych. Twarda skorupka skrywa bowiem same skarby: witaminy, mikroelementy, białko i cenne tłuszcze. Fot. 123RF/Picsel Orzechy symbolizują szczęście, dostatek i pomyślność. W czasach starożytnych kojarzone były z mądrością i symbolizowały ludzką głowę, gdzie zielona skóra odpowiadała skórze, twarda skorupa - czaszce, natomiast orzech właściwy odwzorowywał mózg. Do dziś powszechnie uważa się, nie bez racji, że jedzenie orzechów pobudza umysł....

  • Sukces produkcji owocowych zapasów na jesień i zimę opiera się na optymalnym wykorzystaniu darów natury, którymi raczy nas przyroda. Fot. 123RF Miesiąc po miesiącu wybieramy najbardziej dorodne, zdrowe i soczyste owoce, by cały ich smak zamknąć w słoiku i rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem i aromatem zawsze wtedy, gdy do głosu dojdzie nasz nieposkromiony apetyt na coś zdrowego i słodkiego. Z jakich owoców najlepiej przygotować kuszące dżemy i konfitury? Czerwiec Właśnie w tym miesiącu...

  • Dla osób, które starają się dbać o linię, Tłusty Czwartek to jeden z najtrudniejszych dni w roku. Jak tu wytrwać w postanowieniach, skoro zewsząd kuszą pączki, faworki i inne kaloryczne smakołyki? Na szczęście mamy dla was sporo słodkich przepisów, które możecie wykorzystać nawet podczas diety. Fot. 123RF Jeśli poszukujecie przepisów na desery, które bez wyrzutów sumienia możecie jeść będąc na diecie, nie mogliście trafić lepiej. Poniższe propozycje przydadzą się nie tylko wtedy, kiedy...

  • Hiszpania kulinarnie kojarzy się przede wszystkim z paellą i oliwkami, choć nie tylko. Na talerzach Hiszpanów pojawiają się też inne, mniej oczywiste dania. My nie umiemy żyć bez pierogów, a bez czego Hiszpanie i Katalończycy? Jaką historię ma kuchnia hiszpańska i czego warto spróbować, wyjeżdżając na Półwysep Iberyjski? Fot. Adobe Stock Od zawsze kuchnia danego regionu wiąże się z jego położeniem geograficznym, historią oraz, chcąc nie chcąc, sytuacją polityczną. Na kuchnię hiszpańską...

  • Zajadając się wielkanocną zupą, często myślimy nad tym, czy podany został żurek, czy może barszcz biały. Jak uporać się z odwiecznym dylematem przy świątecznym stole? Gdzie szuakć sedna róznicy i jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Święta wielkanocne kojarzą się nam z tradycją przekazywaną latami. Warto pamiętać o niej również w kuchni, przygotowując świąteczne potrawy. Niegdyś zakwas na żurek robiono z mąki żytniej, natomiast barszcz biały gotowano na wywarze z kiszonych liści barszczu...