• Informacje na temat:

    domowy wyrob soku z jablek

Przepisy na temat: domowy wyrob soku z jablek
  • Test wyciskarki wolnoobrotowej Philips HR1889/70

    ...wprowadzę szklankę lub dwie świeżo wyciskanego soku z ulubionych owoców i warzyw. Nie zależało mi przy tym na zmianie sylwetki czy - tym bardziej - na zbijaniu wagi. Chciałam tylko sprawdzić, jak będę się czuła, gdy zrezygnuję ze sklepowych napojów i słodyczy, a w ich miejsce wprowadzę domowy sok własnej "produkcji". I to właśnie o swoich wrażeniach - dotyczących zarówno mojego samopoczucia, jak...

  • Smoothie z bananów, jabłek i soku pomarańczowego to napój pełen witamin. Można je pić na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Gęste i proste do przygotowania, wystarczy wszystko zmiksować i przelać do szklanek. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

  • Wigilijne przysmaki dla smyka

    ...i wkładaj do wrzątku z dodatkiem łyżeczki masła. Barszczyk dla początkujących Zdaniem dietetyka: Barszcz domowy na wywarze z warzyw bez obaw można podać dziecku. Należy go przyrządzić z ugotowanych lub upieczonych buraków, a do zakwaszenia użyć soku z cytryny. Serwujemy go z łazankami lub też ugotowanymi ziemniakami. Zupka buraczkowa (po 7. miesiącu) Ugotuj buraczka. Gdy zmięknie...

  • Super danie dla dzieci.

  • Pomysły na letnie obiadki

    ...botwiny pokrój w cienkie paski i ugotuj w niewielkiej ilości wody - posolonej, lekko posłodzonej i zakwaszonej odrobiną soku z cytryny. Następnie pokrój w drobną kostkę kilka rzodkiewek i surowego...

  • Naleśniki są lubiane przez najmłodszych. Tym razem wymyśliłam naleśniki robione na soku owocowym. Zawinięte w rurkę z konfiturą gruszkową.

  • Szybki deser

  • Kolejne ciasto z ulubionymi jabłkami

  • Wypróbowany przepis na "Dżem wiśniowy na soku"

  • Tylko ten dżem z dodatkiem dyni mnie i moim znajomym bardzo smakował. Polecany jest także dla cukrzyków, ponieważ dynia regeneruje chorą trzustkę.

Artykuły na temat: domowy wyrob soku z jablek
  • Jabłkami pachnące...

    ..., 1 łyżka żelatyny, 50 ml soku jabłkowego, 1 i 1/4 szklanki białego wina półwytrawnego. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać jajka. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Całość starannie wyrobić i przełożyć do formy na tartę. Jabłka umyć, (można nie obierać), delikatnie wydrążyć środki, miąższ pokroić w plastry. Pokrojone jabłka ułożyć na wierzchu...

  • Jaka jest historia wina? W jaki sposób powstaje alkohol? Jakie są potrzebne przyrządy do wyrobu wina? Jak wygląda przebieg produkcji wina w domu? Jak przeprowadzić fermentację, a później ją kontrolować? Czy wiesz, że wina można wyprodukować ze świeżych owoców, z wielu rodzajów owoców, z owoców z puszki, z suszonych owoców, a wreszcie z kwiatów, zbóż, z soku drzew? Poznaj receptury na wina i na napoje winopodobne (wermuty, wina ziołowe, wina lecznicze), miód pitny oraz dowiedz się wiele o...

  • Ekokuchnia

    ...produkowania zdrowej żywności zaczynając od powideł, jogurtów i makaronu na wędlinach i serach kończąc. Choć proces wyrobu domowej żywności nie jest łatwy i często wiąże się z długim oczekiwaniem na(...).  Po kilku dniach kiełki osiągną rozmiary idealne do przyprawiania dań. Domowy jogurt Uwielbiasz jogurty, ale masz duże wątpliwości, co do zawartości kubeczków dostępnych w sklepie? Spróbuj...

  • Wszyscy wiemy, jak wiele wartościowych składników zawierają warzywa i owoce. Ich spożycie dostarcza organizmowi energii oraz cennych substancji odżywczych. Niektóre owoce i warzywa warto spożywać w konkretnych schorzeniach, innych należy się wystrzegać. Trzeba umiejętnie je połączyć, żeby stworzyć smaczny napój, ułatwiający osiągnięcie zdrowotnego efektu. Ważne też, żeby owoce i warzywa były świeże, dlatego najlepiej sporządzać koktajle samodzielnie w domu i pić zaraz po przygotowaniu. Wielu...

  • Pomysły na letnie obiadki

    ...botwiny pokrój w cienkie paski i ugotuj w niewielkiej ilości wody - posolonej, lekko posłodzonej i zakwaszonej odrobiną soku z cytryny. Następnie pokrój w drobną kostkę kilka rzodkiewek i surowego...

  • Czy wiedzieliście o tym, że sok ziemniaczany może mieć pozytywny wpływ na nasz organizm? Zobacz, dlaczego warto bliżej zainteresować się tym produktem. Fot. 123RF/PicselCo wiemy o soku z ziemniaka? W zasadzie niewiele, a szkoda! Zawiera on dwa razy tyle potasu co banan oraz jest świetnym źródłem witaminy C. Jego działanie i bezpieczeństwo stosowania zaczęto badać niedawno, bo na przełomie XX i XXI wieku. Co zyskujemy pijąc sok z ziemniaków? Sok z ziemniaka to produkt uboczny produkcji skrobi...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Uprawiając sport tracisz wodę, więc naturalnym odruchem po treningu jest nawodnienie organizmu i dostarczenie mu potrzebnych składników mineralnych i witamin. Jednak czy sięganie po dostępne w sklepach napoje izotoniczne jest dobrym rozwiązaniem? Fot. 123RF/Picsel Izotoniki to napoje, które mają na celu dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilości wody, elektrolitów, witamin, soli i niewielkiej ilości węglowodanów, które zostały wydalone podczas intensywnego treningu. Izotoniki dla...

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...