• Informacje na temat:

    domowy pasztet mięsa

Przepisy na temat: domowy pasztet mięsa
  • Pasztet domowy

    Kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym to jeden z ulubionych, a zarazem najprostszych przysmaków z dzieciństwa. Najlepiej smakuje oczywiście pasztet domowy. Jego przygotowanie wydaje się nieco pracochłonne, ale wcale tak być nie musi. Oto nasz prosty przepis.

  • Pasztet drobiowy z pomidorami

    Pyszny pasztet domowy z mięsa drobiowego. Jest delikatny i pachnący, a dodatek suszonych pomidorów daje niepowtarzalny smak.

  • Kiedy podać dziecku domowy pasztet?

    Czy mogę podać mojemu 10-miesięcznemu dziecku trochę domowego pasztetu?

  • D jak domowy pasztet

    .... Po usmażeniu pozostawiamy do wystygnięcia. 3. Zimne składniki mielimy dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. Po zmieleniu wszystko doprawiamy. Dodajemy: tymianek, majeranek, gałkę, sól, pieprz...

  • Drobiowy pasztet z borowikami

    Domowe pieczenie pasztetu to tradycja od setek lat znana w wielu polskich domach. W okresie świątecznym na pasztety przygotowywano najlepsze mięsa, bakalie, grzyby i przyprawy, które zgodnie z domową recepturą zamieniały się w wykwintny rarytas. Dziś gotowe pasztety można kupić, ale ten jedyny, niepowtarzalny i wyjątkowy smak uzyskamy, piekąc własny pasztet. Nie jest to wcale takie trudne jak nam...

  • Przepis na żurawinowy sos

    Przygotowanie: 1. Suszoną żurawinę przekładamy do rondelka i zalewamy sokiem porzeczkowym. Następnie składniki gotujemy na małym ogniu, aż zaczną przypominać gładką masę. Dodajemy skórkę pomarańczy i szczyptę cynamonu. Gotujemy wszystkie składniki jeszcze przez chwilę. 2. Odstawiamy do wystudzenia. Sos będzie doskonałym dodatkiem do serów i mięs, a także domowych pasztetów.

  • Gotowanie dla smyka alergika

    ...przetworach, ale także w herbatnikach, gofrach, czekoladzie, cukierkach, napojach kakaowych, maślanych bułkach, rogalach, margarynach parówkach, pasztetach, gotowych naleśnikach, racuchach, krokietach(...) dodawane są przez producentów do większości ciast, tortów, wafli, gofrów, lodów, deserów, naleśników, pasztetów, pierogów, pieczywa (jajkiem smaruje się wierzch chleba, by apetycznie wyglądał...

  • Pyszna kiełbaska

    ...tłuszczu, soli, azotynów. Także jakość mięsa, z którego są produkowane, pozostawia zazwyczaj wiele do życzenia. Nic nie powinno się stać, jeśli maluch zje mały kawałek kiełbasy lub kabanosa. Ale jeśli zaczną one smakować smykowi, bardzo trudno będzie potem ograniczyć ich ilość w jego jadłospisie. Dla małego dziecka najlepsze są mięsa pieczone w domu, np. schab, pierś z indyka lub domowy...

  • Podwyższony cholesterol. Jak przygotowywać wtedy posiłki?

    ...? Zamiast tłustego mięsa zjadaj chude (kurczak, indyk, cielęcina).Wyklucz także wędliny przygotowane z podrobów. Pasztet i salceson powinny na stałe zniknąć z jadłospisu. Pamiętaj o tym, że na(...)? Pierwszym krokiem po zobaczeniu złych wyników powinna być gruntowna refleksja nad tym co jemy. Największy wpływ na podwyższony poziom LDL (czyli tak zwanego złego cholesterolu) ma jedzenie mięsa...

  • Kuchnia pełna owoców

    ...w smaku kompot. Niestety, sezon na te owoce trwa tylko kilka tygodni. By wyjątkowymi walorami tych pyszności można było rozkoszować się przez cały rok, warto sięgnąć po Owoce na kompot domowy Proste(...) pretekst do kulinarnych eksperymentów. Z mrożonych tuż po zebraniu owoców, można bez trudu przygotować także zaskakujący i smaczny sos na zimno do mięs. Podkreśli on smak pieczonych mięs i pasztetów...

Artykuły na temat: domowy pasztet mięsa
  • Pasztet z kaszy jaglanej

    Wspaniała, zdrowa alternatywa dla niejedzących mięsa- domowy pasztet z kaszy jaglanej z warzywami.

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • Na wielkanocnym stole, obok domowej roboty wędlin i kiełbas, bardzo często pojawiają się pasztety. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Jakie mięso na pasztet wybrać? Bardzo istotnym jest, aby zwrócić uwagę na jakość...

  • Pasztet z kaczki

    Delikatny, aromatyczny idealny do kanapek- domowy pasztet z kaczki.

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...

  • Domowy pasztet

    Składniki (dla 15 osób): 100 g combra z królika 400 g mielonego mięsa z królika 400 g mielonej karkówki 400 g mielonej cielęciny 250 g boczku wędzonego 2 jajka 2 szalotki 40 ml wina(...) koniec dolewamy około 40 ml wina i całość dokładnie mieszamy ręką, aż wszystkie składniki farszu się połączą. Prostokątną formę do pasztetu wykładamy wewnątrz cienkimi plastrami boczku w taki...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Pomysł na pasztet

    Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...