• Informacje na temat:

    domowe pasztety w słoikach

Przepisy na temat: domowe pasztety w słoikach
  • Oferuję wspaniały przepis na smażone paszteciki mięsne. Ciasta są bujne i miękkie, a nadzienie jest bardzo delikatne i smaczne. Również to ciasto nadaje się do każdego smażonego ciasta.

  • pożywna baza śniadaniowa albo przekąskowa :) robi się dużo szybciej niż pasztety z mięsa - ok. 60-90 minut, a przepis podaję na 1 pieczenio paszteto keksówkę i kilka mniejszych do zabrania na wynos :)

  • Od kilku lat nie kupujemy żadnych konserw, tylko robimy je sami w domu. Za każdym razem staramy się zmieniać proporcje mięs i przyprawy. Wciąż eksperymentujemy.

  • Kiełbasa ze słoika,to idealne rozwiązanie,żeby za dużo nie wychodzić z domu,do tego swojski chlebek i jestem w raju.Jako dziecko zawsze bardzo lubiłam takie mięsiwo ze słoika,smalczyk i galaretkę, kto nie lubi…

  • Bardzo proste ale za to bardzo pyszne zatrzymanie smaku lata uwięzionego w leśnych jagodach. Mnie zawsze kojarzą się z kaszą manną i pod tym kątem je zrobiłem.

  • Ciasto w słoiku? Czemu nie. To świetny pomysł, również na majówkę;) Kochani jeszcze nigdy wyjście z domu z ciastem nie było takie proste;) No to idziemy na piknik.....

  • Mięso w słoikach to nie lada przysmak. Aromatyczne, rozpływające się w ustach z pyszną galaretką. Podczas przygotowania mięsa do słoików ważne jest by dodać sporo tłustego. Stąd też w moich składnikach podgardle czy boczek. Bez dodatku tłustych kawałków mięso będzie za suche. Przyprawiłam je prostymi przyprawami i to była najlepsza decyzja. Smak własnie tkwi w prostocie. Bez ulepszaczy i tylko sól, czosnek czy majeranek. Miałam mięso wieprzowe.

  • Patisony w zalewie słodko- kwaśnej. Można je wykorzystać, jako dodatek do obiadu lub podać jako dodatek do wędlin.

  • Sprawdzony przepis na "Golonka w słoikach"

  • Witam serdecznie, dzisiaj podzielę się przepisem na pyszne i proste w przygotowaniu ogórki kiszone w słoikach na zimę, zalewane gorącą zalewą. Tak przygotowane ogórki kiszone powinny wytrzymać przynajmniej do wiosny w naszej spiżarce, a nawet dłużej (ale na pewno wcześniej zostaną zjedzone:). Jeżeli ktoś jeszcze nie zna tego przepisu (chociaż jest dość popularny), to polecam wypróbować i przygotować kilka słoiczków domowych ogórków kiszonych.

Artykuły na temat: domowe pasztety w słoikach
  • Domowe pasztety

    Samodzielnie przygotowany pasztet, mięsny lub wegetariański, wybornie smakuje ze świeżym pieczywem albo jako nadzienie do kruchych babeczek.

  • Wielkanoc to czas, kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych...

  • Święta na kredyt

    ...naszego domu, że na Boże Narodzenie jest wszystko: świetne mięsa, pasztety, ciasta, dobre wina - opowiada o świętach 25-letnia Malwina, pilotka imprez turystycznych, która wciąż mieszka z domu rodzinnym(...) i lukrowanych pierniczków, etui na okulary uszyte z filcu, słoiczki domowego pesto albo wiśniowych konfitur. Czy to byłyby gorsze prezenty? Czy naprawdę bardziej ucieszyłyby obdarowanego nietrafione...

  • Wielkanoc to czas kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziliby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych propozycji...

  • Dieta odkwaszająca

    ...z pokrzywy, zieloną i czerwoną herbatę, yerba mate itp.; 2. wyeliminuj z diety przetwory z mięsa, szczególnie wieprzowego - kiełbasy, wędliny, pasztety, konserwy oraz wędzone ryby - zastąp je(...) zawierających w swoim składzie sól - gotowych mieszanek przypraw, sosów w słoikach, zup w proszku, konserw, dań do szybkiego odgrzania, samodzielnie przygotowuj natomiast potrawy z użyciem naturalnych...

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

  • Jak przechowywać żywność?

    ...pojemników, krojone wędliny przechowuj owinięte w zwykły papier zapewniający dostęp powietrza. Nadają się one jednak do jedzenia krótko (2 dni). Pasztety i pieczone mięsa możesz trzymać w papierze dłużej(...), uważaj na konserwy i produkty wekowane w domu. Gdy w sklepie lub domowej szafce widzisz puszkę konserwy mięsnej czy np. kukurydzy z wypchniętym (lekko podniesionym) denkiem, w żadnym razie nie...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Chcesz poznać fantastyczne przepisy na domowe wędliny i pasztety? Weź udział w naszym konkursie i zgarnij przepięknie wydaną książkę Stanisława Klimaja i Henryka Rajchelta. Chcesz zacząć samodzielnie produkować wędliny, które nie będą zawierać zbędnych chemikaliów i ulepszaczy? Chcesz odżywiać się zdrowo i etycznie? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na powyższe pytania, oznacza to, że koniecznie powinieneś wziąć udział w naszym konkursie. Do wygrania jest znakomita książką Stanisława Klimaja i...

  • Zanim zaczniesz przygotowywać domowe marmolady i dżemy, upewnij się, że dysponuje odpowiednimi słoikami, w których zamkniesz smaki lata. Fot. 123RF/Picsel Wybór odpowiedniego słoika na przetwory jest  bardzo ważny, gdyż to od niego zależy trwałość naszych ulubionych weków. Jeśli przełożymy je do uszkodzonych lub zanieczyszczonych słoików, przetwory mogą bardzo szybko spleśnieć. Warto więc poświęcić kilka chwil i zwrócić uwagę na wybór odpowiedniego naczynia. Jeszcze do niedawna najbardziej...