• Informacje na temat:

    domowe dekorowanie tortów

Przepisy na temat: domowe dekorowanie tortów
  • Tort lodowy na maślance z jagodami

    Pyszne i efektowne lody domowej roboty.

  • Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Domowe pączki to tani i łatwy do przygotowania deser. Dobre pączki po usmażeniu powinny być lekkie, puszyste, a po naciśnięciu wracać do pierwotnego kształtu, jeśli oczywiście nie przesadzimy z ilością nadzienia. Obowiązkowa pozycja w karnawałowym menu.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    Przygotuj je na tegoroczne święta!

  • Musiałam sprawdzić czy uda mi się krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej, i udało się. Muffiny to takie zwyczajne z kawałkami czekolady, ale krem rewelka :) idealnie się nakłada, nie spływa, w smaku też dobry. I twierdzę że to nic trudnego :)

  • Sprawdzony biszkopt idealny do tortów :))

  • Beza szwajcarska jest świetna do dekoracji. Ma sztywną konsystencję, nie spływa, do tego bardzo łatwo na niej pracować. Przy odrobinie wprawy można wyczarować na torcie prawdziwe cuda - do tego nie jest wcale trudna w przygotowaniu. Na pewnym etapie przygotowania potrafi naprawdę podnieść nam ciśnienie poza skalę - ale jest to normalny etap jej produkcji :)) Proporcje podane w przepisie wystarczyły mi na swobodne udekorowanie tortu z 4 blatów o średnicy 18 cm.

  • Po upieczeniu korzennego tortu pozostalo troche bialej czekolady i zurawin. W ciagu paru minut powstaly z nich przepyszne praliny, które ozdobnie zapakowane nadaja sie równiez na prezenty. Jesli nie posiadamy specjalnych foremek do pralin, mozna wykorzystac pojemniki na kostki lodu.

  • Od kiedy byłam dzieckiem przygotowywałam pierniczki wraz z moją babcią. Przyjeżdżałam do niej, siadałyśmy w kuchni i piekłyśmy, a następnie dekorowałyśmy lukrem. Pierniczki mają to siebie, że muszą „swoje odleżeć” by zmiękły i nabrały aromatu. Przepis, którym się dzisiaj z Wami podzielę nie wymaga ich leżakowania. Możecie przygotować je nawet w przeddzień Świąt, a mimo to nikt sobie na nich zębów nie połamie. Zatem do dzieła!

Artykuły na temat: domowe dekorowanie tortów
  • Truskawkowe Marzenie

    ...kremowki - ubitej na bita smietane, lepiej bez cukru. 500 g truskawek pokrojonych na drobna kostke kilka lyzek konfitury truskawkowej, domowej 300 g bialego marcepanu platki kwiatow badz np bazyli...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Moje wypieki na 4 pory roku, Dorota Świątkowska

    ...mojewypieki.com. Niepoprawna optymistka, kolekcjonerka literatury kulinarnej i spełniona mama dwóch nastolatek. To jej kolejna książka z najsłodszymi pomysłami na domowe wypieki.

  • Wszystkie ciasta są pyszne, jednak wydaje się, że te pięknie udekorowane smakują nieco lepiej. Oto kilka pomysłów, dzięki którym wasze wypieki nabiorą wyjątkowego charakteru. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie marzył o tym, by przygotowywane przez niego ciasta i torty wyglądały, jak gdyby wyszły spod ręki doświadczonego cukiernika? Wbrew pozorom osiągnięcie takiego efektu wcale nie jest trudne. Wystarczy trochę cierpliwości, wyobraźni, samozaparcia oraz kilka sprytnych pomysłów podpatrzonych w...

  • Dorota Świątkowska „Moje wypieki na 4 pory roku”

    ...mojewypieki.com. Niepoprawna optymistka, kolekcjonerka literatury kulinarnej i spełniona mama dwóch nastolatek. To jej kolejna książka z najsłodszymi pomysłami na domowe wypieki. Dorota Świątkowska "Moje...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Brian Scott: Gujańskie wychowanie

    ...regionie. Przygotowuje śluby - zajmuje się dekoracją tortów i całych sal. Teraz powoli wchodzi do lokalnej polityki, startowała ostatnio w wyborach na radną. A pamiętasz rozmowy w rodzinie o tym, co(...), ile razy! Za co? - Za to na przykład, że nie zrobiłem pracy domowej - bach, biją cię. Pamiętam, że czasem uczniowie stali, a nauczyciel bił nas takim elastycznym kijem. To nie tak, że nauczyciele...

  • Przekąski na domowe party muszą być smaczne i oczarować naszych gości, a jednocześnie zależy nam na tym, żeby były proste w przygotowaniu. Grzegorz Łapanowski pomoże nam wybrać kilka ciekawych potraw. Fot. materiały prasowe Zbliżają się okazje do zorganizowania domowych imprez i spotkań w gronie znajomych. Wiele osób zamierza świętować Halloween, Andrzeje z pewnością czekają na 30 listopada i planują huczne obchody swoich imienin. Przed nami dekorowanie dyń oraz wróżby andrzejkowe, jednak nie...

  • I co ty robisz, kochanie?

    Pięćdziesiąt lat po tym, gdy amerykańskie feministki wzywały kobiety, by zostawiły domowe więzienia i poszły do pracy, ja wróciłam do domu - mówi Olga, która przez lata pracowała na wyższym(...) choć ciągle sprząta, i tak jest bałagan. Mąż gdy zje kolację, nie odstawi po sobie nawet talerza. A koszul, które dotąd prasował sam, teraz nie dotknie. - Zaczynałam rozumieć, że rola gospodyni domowej...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...