• Informacje na temat:

    domowe chipsy z piekarnika

Przepisy na temat: domowe chipsy z piekarnika
  • Łatwe przekąski na domowe spotkanie

    Chipsy ziołowe Wybierz okrągłe i dosyć twarde pomidory (np. malinowe). Umyj je i pokrój w plasterki o grubości ok. 2 mm. Następnie ułóż na blasze przykrytej folią aluminiową. Posyp ulubionymi ziołami, np. suszoną bazylią, tymiankiem, ew. słodką papryką w proszku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100°C. Piecz 2 godziny. Do czasu podania przechowuj w szczelnym pojemniku, w suchym...

  • Te przekąski na pewno zrobią furorę!

    Gotowe chipsy i paluszki to niezły pomysł na imprezowe menu, ale może warto czymś swoich gości zaskoczyć? Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/malwina-zaborowska/blogi/news-przekaski-w-sam-raz-na-andrzejkowy-wieczor-i-nie-tylko,nId,1066534?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox...

  • Ziemniak - powrót króla warzyw

    ...nie obciążają przewodu pokarmowego, są szybko przyswajalne, dodają energii. Ziemniaczane purée można podawać małym dzieciom na biegunkę. Domowe chipsy Ziemniaki umyj, pokrój cienko ze skórką wykorzystując szatkownicę. Rozgrzej piekarnik do 200°C, nasmaruj blachę oliwą i rozłóż ziemniaki jeden obok drugiego, posmaruj jeszcze każdy odrobiną oleju. Wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz...

Artykuły na temat: domowe chipsy z piekarnika
  • Chipsy z batatów

    Jeśli masz ochotę na przekąskę, warto postawić na coś domowego. Wypróbuj przepis na pyszne chipsy z batatów.

  • Na skutek diety, składającej się niemal wyłącznie z chipsów i frytek, 17-letni chłopiec z Bristolu stracił wzrok i słuch. To pierwszy taki przypadek w Wielkiej Brytanii. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, iż bezpośredni związek pomiędzy odpowiednią dietą, a prawidłowym funkcjonowaniem organizmu jest oczywisty niemal dla wszystkich. Niestety, jak się okazuje, nie zawsze. Brytyjskie media obiegła informacja o pewnym nastolatku z Bristolu, który za sprawą nieodpowiedniej diety stracił wzrok...

  • Kocham kino domowe

    Co robić w jesienne wieczory? Najlepiej zaszyć się w domu z kimś bliskim, otulić miękkim kocem i obejrzeć dobry film. Nie ma jednak kina bez ulubionych przekąsek. Nic tak dobrze nie smakuje jak domowe, ciepłe minidania, które można przygotować z wyprzedzeniem.

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Zdrowe zamienniki. Czym zastąpić niezdrowe składniki?

    W obecnej sytuacji coraz częściej decydujemy się samodzielnie przygotowywać słodkie i słone przekąski, soki, domowe przetwory czy wypieki wyrabiane na własnym zakwasie. Postanowiliśmy wobec tego sprawdzić, które z gotowych produktów możemy zastąpić zdrowymi zamiennikami.

  • Gotowanie tradycyjne i na parze, a do tego pieczenie – piekarniki parowe gwarantują nową jakość naszych potraw. Jak działa urządzenie, które stało się absolutnym must-have nie tylko dla pasjonatów gotowania? Potrawa przyrządzona w piekarniku parowym zachowuje aromat i soczysty smak / materiały prasowe Dziś zdrowe odżywianie nie jest już tylko teorią wykładaną przez lekarzy i dietetyków, stało się prawdziwym stylem życia. Moda na sprawne fizycznie ciało wypracowane w fitness klubach...

  • Czy ziemniaki są zdrowe?

    ..., wstawić do piekarnika i piec w temp. 200ºC 30-40 minut. Tak samo przygotujesz domowe chipsy, krojąc je wcześniej na bardzo cienkie plasterki. ***Zobacz także*** Przepis na dietetyczne placki(...)). A dodatkowo te pieczone w mundurkach zachowują więcej witamin i składników mineralnych, w tym magnezu ważnego dla pracy mięśni. Frytki i chipsy Kupowane w fast-foodach, gdzie są smażone w wielokrotnie...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Ziemniaki – jakie dla kogo?

    ...w lodówce. Następnie połącz ze szczypiorkiem, koperkiem, czosnkiem lub cebulą i podawaj  z jogurtem (nie z majonezem!). Chipsy Umyte, obrane i pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki będą doskonałe na domowe chipsy. Takie chipsy to zdrowsza alternatywa tych tradycyjnych. Domowe będą miały niewiele soli i nie będą zawierały konserwantów niekorzystnie wpływających na nasze zdrowie (sól oraz...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....