• Informacje na temat:

    domowe buleczki z czekolada

Przepisy na temat: domowe buleczki z czekolada
  • Mikołajek i słodkie przekąski

    Ten zbiór przepisów jest owocem nieoczekiwanego i radosnego spotkania najsłynniejszego francuskiego ucznia i znanego, nagradzanego gwiazdkami Michelin, szefa kuchni. Mikołajek i Alain Ducasse zakasują rękawy i spotykają się przy kuchennym stole, by przygotować dla was 30 słodkich przepisów, które przywodzą na myśl najszczęśliwsze chwile dzieciństwa!

  • Uwielbiam jak moj dom wypelnia zapach swiezych, pieczonych buleczek...Sami sie przekonajcie :)

  • Przepis jest dość stary i pamięta czasy, kiedy to w sklepach nie można było dostać normalnej tabliczki czekolady. Warto wypróbować ten przepis bo jest naprawdę pyszny. Uwierzcie mi, jeśli raz ją przygotujecie to zagości w Waszym stałym menu ;)

  • Jak dla nas rewelacja... ...znikła bardzo szybko jeszcze w trakcie sporządzania:)

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

  • Im dłużej leży w chłodnym miejscu tym smaczniejsza

  • No cóż, może nie smakuje identycznie jak ta ze sklepu, ale na prawdę jest pyszna.

  • Przepis na proste i smaczne bułeczki domowe. Piękny zapach pieczywa unosi się w całym domu. Doskonałe na śniadanie :)

  • Swietne buleczki, nadziewane,w sam raz dla dzieci niejadkow, a i my chetnie po nie siegniemy

  • najlepsze jakie jadlam;) goraca polecam;)

Artykuły na temat: domowe buleczki z czekolada
  • Powrot do dziecinstwa czyli drozdzowa buleczka

    Dokladnie taka sama jaka robil dla mnie moj dziadek, gdy spedzalam u niego wakacje i zimowe ferie... Pachnialo nia w calym domu. Gdy przychodzila podwieczorkowa...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się uda.

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Siedem pozornie zdrowych produktów, które są kaloryczną bombą

    ...tłuszczów. Chyba nie tego chciałaś? Chcesz zyskać zdrowie i szczupłą sylwetkę? Gotową granolę zamień na świeże owoce (najlepiej jagody) i podawaj je z owsianką domowej roboty. To prawdziwe śniadanie...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Jak jada się w Nowym Jorku? Muffinki czekoladowe na dzień dobry!

    Pulchne, miękkie, słodziutkie… o czym mowa? Oczywiście o jedynych w swoim rodzaju muffinach! Apetycznym babeczkom trudno jest się oprzeć. Od lat cieszą one nie tylko nasze podniebienia, ale i oczy. Zachwycają finezją smaków, wyrazistymi kolorami, rozmaitością dodatków, niesamowitymi zdobieniami. Dziś powrócimy do klasyki i przeniesiemy się na zatłoczone zaułki nowojorskich ulic. Właśnie tam od lat niezmiennie królują muffiny czekoladowe. Słodkości uwielbiane przez wszystkich! Dasz się skusić?

  • Drożdżówki z serem, sałatka owocowa i fit ciasteczka, to znakomity pomysł na słodkie śniadanie. Drożdżówki z serem340 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży saszetka cukru waniliowego ½ szklanki mleka szczypta soli4 łyżki oleju 2 żółtka (białek nie wyrzucać, będą potrzebne do posmarowania bułeczek) olej do wysmarowania miski250 g twarogu półtłustego 1 jajko2 łyżki waniliowego proszku budyniowego saszetka cukru waniliowego2 łyżki cukru mąka do podsypania blatu½ szklanki cukru pudru sok z...

  • PMS? To już przeszłość!

    ...przed menstruacją zbytnio się nie forsować. Intensywne bieganie, aerobik czy stepper wykluczone! 4. Szybka pomoc z apteki Gdy domowe sposoby nie dają efektu, możesz wspomóc się preparatami dostępnymi...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...