• Informacje na temat:

    domowa pieczen pasztet

Przepisy na temat: domowa pieczen pasztet
  • Pasztet domowy

    Kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym to jeden z ulubionych, a zarazem najprostszych przysmaków z dzieciństwa. Najlepiej smakuje oczywiście pasztet domowy. Jego przygotowanie wydaje się nieco pracochłonne, ale wcale tak być nie musi. Oto nasz prosty przepis.

  • gdy zostaje mi mieso z obiadu to je zamrazam i gdy juz troszke nazbieram robie domowy pasztet.jest o wiele lepszy niz ten ze sklepu

  • Pasztet z rosołu

    Mięso i być może nieco rozgotowane warzywa z rosołu można wykorzystać w bardzo smakowity sposób, przygotowując z nich pyszny, domowy pasztet jarzynowo-drobiowy.

  • Kiedyś pracując w sklepie zaczęłam czytać etykiety wędlin , pasztetów , parówek itd . Stąd wziął się pomysł aby żyć świadomie i wiedzieć co się je . Etykieta pasztetu przeraziła mnie . Dlatego postawiłam na pasztet zrobiony w domu . Pasztet wieprzowo-drobiowy

  • Pasztet drobiowy z pomidorami

    Pyszny pasztet domowy z mięsa drobiowego. Jest delikatny i pachnący, a dodatek suszonych pomidorów daje niepowtarzalny smak.

  • Obowiązkowa pozycja na świąteczny stół. Pamiętam z dzieciństwa jak moja mama piekła pasztet. Cały dom pachniał. Mama piekła wszystkie mięsa i pasztet wychodził zwięzły i suchy. Ja zmodyfikowałam przepis – całe mięso lub cześć gotuję, wątrobę smażę. Pasztet jest zwięzły, daje się kroić i smarować. Robię w trzech wersjach – czystej (mocno pieprznej), z żurawiną i ze śliwką. Dla każdego coś miłego :)

  • D jak domowy pasztet

    Z suszoną żurawiną i orzechami laskowymi.

  • To mój chyba drugi pasztet w życiu jaki zrobiłam, zawsze mi się wydaje, że to tyle pracy, a to wystarcz tylko wszystko ugotować, zemleć, wymieszać i już możemy piec pasztecik. Uwielbiam pieczone pasztety i często je kupowałam, a teraz potrafię upiec jeszcze lepszy niż ten kupny.

  • Wyrafinowany wege-pasztet

    ..."Gdy go piekę, w całym domu unoszą się takie aromaty, jakbym przygotowywała najbardziej wyrafinowaną potrawę świata" - tak swój pasztet zachwala Agnieszka Maciąg. Modelka przygotowuje go m.in. z pieczonych marchewek, pietruszki i selera oraz przypraw - curry i kurkumy.

  • Dziś przedstawiamy Wam nasze ostatnie dzieło z cyklu "w swojskim klimacie"- domowy pasztet. Pasztet ku naszemu zdziwieniu był wyborny, co zostało potwierdzone przez naszych gosci, którzy z apetytem przegryzali go na zmianę chlebkiem ze smalcem oraz małosolnym ogórem.

Artykuły na temat: domowa pieczen pasztet
  • Pasztet z fasoli

    O wartościach odżywczych fasoli i jej korzystnym wpływie na nasze zdrowie wiele zostało już powiedziane. Jak ją podawać? Przez lata fasolka po bretońsku była niekwestionowanym faworytem. Dziś na bazie fasoli powstają wymyślne dania, a nawet desery. Jak serwować ją z pieczywem? Pasztet z fasoli to pyszna alternatywa dla serów, wędlin i pasztetów mięsnych.

  • Pasztet z kaszy jaglanej

    Wspaniała, zdrowa alternatywa dla niejedzących mięsa- domowy pasztet z kaszy jaglanej z warzywami.

  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • Pasztet z kaczki

    Delikatny, aromatyczny idealny do kanapek- domowy pasztet z kaczki.

  • Pyszny pasztet grzybowy

    Smaku domowego pasztetu nie da się z niczym porównać.

  • Pomysł na pasztet

    Pasztet z kapusty  Cebulę, kapustę i pora pokrój w drobną kostkę. Koperek posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę, dosyp pora i kapustę. Przesmaż. Dodaj śmietanę oraz przyprawy. Duś ok. 30 minut. Wrzuć(...) bułkę, kaszę manną, natkę pietruszki i jajka. Całość dopraw do smaku pieprzem, papryką, kurkumą oraz oregano. Masę cukiniową wyłóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz...

  • Domowy pasztet

    ...porto Chrzan tarty Natka pietruszki Listki bazylii Przyprawy: Przyprawa do pieczeni Majeranek otarty Sól morska Pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Do dużej miski wkładamy mielone mięso królika, mięso wieprzowe, cielęcinę, 1 całe jajko, 1 żółtko, drobno pokrojone szalotkę oraz natkę pietruszki. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do pieczeni. Na...

  • Domowe pasztety

    Samodzielnie przygotowany pasztet, mięsny lub wegetariański, wybornie smakuje ze świeżym pieczywem albo jako nadzienie do kruchych babeczek.

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY – doskonale sprawdzi się, jako dodatek do jaj, ryb, mięs czy pasztetów. Wzbogaci smak ulubionych przystawek i kanapek. Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY – to niezastąpiony składnik marynat do mięs i sosów sałatkowych. Ś wietnie sprawdza się też w podkreśleniu smaku zup oraz wielu rodzajów przystawek. Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY – doskonale sprawdzi się, jako dodatek do jaj, ryb, mięs czy pasztetów. Wzbogaci smak ulubionych przystawek i kanapek. Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY – to niezastąpiony składnik marynat do mięs i sosów sałatkowych. Ś wietnie sprawdza się też w podkreśleniu smaku zup oraz wielu rodzajów przystawek. Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY...