• Informacje na temat:

    dodawanie barwnika do masy marcepanowej

Przepisy na temat: dodawanie barwnika do masy marcepanowej
  • Kopiec kreta

    Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 150 g masła Szczypta soli 3 opakowania cukry waniliowego 150 g + 3 łyżki cukru 4 jajka 275 g mąki Opakowanie proszku do pieczenia 15 g +2 łyżeczki kakao 7 łyżek mleka 200 g masy marcepanowej 50 g cukru pudru Barwnik spożywczy (czerwony) Słoik (720 ml) wiśni Opakowanie budyniu waniliowego 500 g śmietany 2 opakowania śmietan-fixu...

  • Torcik dla księżniczki

    .... malinowego) oraz przygotowanego kremu. Nakryj drugim blatem. Posmaruj dżemem i kremem. Ułóż ostatni blat, dociśnij. Tort posmaruj resztą kremu, schłodź. 15 dag masy marcepanowej zagnieć z odrobiną barwnika, rozwałkuj na pasek. Wytnij ozdobne wzorki, które po złożeniu utworzą koronę. Resztę masy rozwałkuj, okryj tort. Ozdób koroną i perełkami cukrowymi. Nie masz różowego barwnika spożywczego...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...z nich zaczynu, tylko miesza od razu z mąką. Suchych drożdży zawsze dawaj o połowę mniej niż świeżych. Minipisanki z marcepanu: Jajeczka do dekoracji mazurka zrobisz z masy marcepanowej utartej z cukrem(...) i rozmaryn. Sztuka krojenia: Mięso, niezależnie od rodzaju, krój w poprzek włókien. Superpomysły Sernik dłużej zachowa świeżość, jeśli do masy dodasz ugotowany ziemniak. Nie jesteś pewna, czy...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...g kandyzowanego ananasa, - 300 g masy marcepanowej, - 4 łyżki cukru pudru, - 4 łyżki likieru kokosowego, - 4 łyżki konfitury ananasowej, - 300 g gorzkiej czekolady, - 10 g kandyzowanego mango, - 50(...) masy na przemian z mlekiem. Blachę (32x39 cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok 12 minut. 100 g ananasa drobno posiekać. Masę marcepanową,cukier puder...

Artykuły na temat: dodawanie barwnika do masy marcepanowej
  • Komunijne torty

    ...g tartych migdałów, 50 ml oleju Krem: 20 g mielonej kawy, 250 g masła, 150 g słodzonego mleka skondensowanego Wykończenie: 200 ml śmietany kremówki, 100 g masy marcepanowej, barwnik spożywczy (żółty(...) z płaską końcówką i dekoracyjnie wyciskać na tort. Ciasto schłodzić w lodówce. 3. Mały kawałek masy marcepanowej zabarwić żółtym barwnikiem, resztę marcepanu - fioletowym. Fioletową masę rozwałkować na...

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...g kandyzowanego ananasa, - 300 g masy marcepanowej, - 4 łyżki cukru pudru, - 4 łyżki likieru kokosowego, - 4 łyżki konfitury ananasowej, - 300 g gorzkiej czekolady, - 10 g kandyzowanego mango, - 50(...) masy na przemian z mlekiem. Blachę (32x39 cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok 12 minut. 100 g ananasa drobno posiekać. Masę marcepanową,cukier puder...

  • Historia czekolady to starożytne ludy, ludzkie tragedie czy początkowe wzgardzanie tym smakołykiem przez Europejczyków. Uwielbiana przez wszystkie dzieci czekolada znana jest od prawie 2 tysięcy lat, ale tak naprawdę powszechnie dostępna dopiero od niedawna. Fot. 123RF/Picsel Cenny napój Historia czekolady sięga czasów starożytnych. Jako pierwsi, kakaowce zaczęli uprawiać Olmecy, lud zamieszkujący tereny obecnego Meksyku. Pierwsi docenili smak kakao robionego z owoców kakaowca. Około III w....

  • Domowej roboty ogórki małosolne to prawdziwy rarytas. Jak je przygotować, aby nie były puste w środku i smakowały dokładnie tak, jak te które robiły nasze babcie? Fot. 123RF/Picsel Czym różnią się ogórki kiszone od małosolnych? Odpowiedźjest prosta: podstawową kwestią wyróżniającą ogórki małosolne jest czas kiszenia, chociaż i w tym wypadku granica jest bardzo płynna. Zwykle uznaje się jednak, że warzywa, które spędziły w solance mniej niż 3 dni, są ogórkami małosolnymi. Później stają się już...

  • Ponad 60 proc. masy ciała dorosłego człowieka to woda. Już niewielki spadek nawodnienia jest dla organizmu odczuwalny i może być niebezpieczny. Współczesny tryb życia sprawia, że na odwodnienie są narażone nawet zdrowe, regularnie odżywiające się osoby. Nawykowo odwodnieni Czy zdarza Ci się mieć długotrwale przesuszoną skórę dłoni? Twoja cera piecze i jest boleśnie napięta? A może męczy Cię poranny katar po przyjściu do pracy? To jedne z najpopularniejszych objawów towarzyszących...

  • Poniżej znajdziesz wszystkie substancje słodzące stosowane jako dodatki do żywności i/lub do produkcji słodzików. Jakie właściwości mają stosowane w Polsce słodziki?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Słodziki dzielą się na te mniej słodkie od sacharozy (alkohole wielowodorotlenowe) oraz substancje intensywnie słodzące, które są od kilkudziesięciu do kilku tysięcy razy od niej słodsze. Mogą być zarówno całkowicie syntetyczne, jak i półsyntetyczne czy naturalne. Polialkohole mają niską, ale nie zerową...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Siemię lniane to niedoceniany produkt o zaskakujących właściwościach zdrowotnych. Włączenie go do codziennej diety może przynieść nam same korzyści. Tylko jak to zrobić? Fot. 123RF/Picsel Siemię lniane zdecydowanie wyróżnia się na tle innych nasion. Wszystko to za sprawą zawartych w nim kwasów tłuszczowych, witamin oraz składników odżywczych. To właśnie one sprawiają, że zaledwie 2-3 łyżki siemienia dziennie wystarczą, aby nasz organizm zaczął lepiej funkcjonować. Dlaczego warto jeśc siemię...

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Fot. 123RF/Picsel Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie...