• Informacje na temat:

    dodatek serwatki w chlebie

Przepisy na temat: dodatek serwatki w chlebie
  • Jak wybrać chleb, by był naprawdę dobry?

    ...) lub drożdży (pszenny). Nie powinien mieć substancji zakwaszających (E322, E330) ani skrobi ziemniaczanej, którą dodaje się, by poprawić konsystencję. Jeśli ma dodatek mąki innej niż pszenna, czy...

  • Jedź chleb i bądź fit jesienią

    ...zwiększyć poprzez dodanie do pieczywa naturalnych surowców np. jaj, mleka, serwatki, maślanki, twarogu, a także nasion roślin strączkowych i ich przetworów np. mąki grochowej. Jedzenie chleba...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...wędzonego ●litr serwatki ●2 łyżki grubo mielonej mąki żytniej ●sól, łyżeczka kminku ●4 susz. kapelusze grzybów ●ząbek czosnku ●kwaśna śmietana ●30 dag ziemniaków Sposób przygotowania: Grzyby zalej wodą(...) śmietaną i już nie gotuj (można jeszcze dorzucić szczyptę suszonego majeranku). III. Biały barszcz w chlebie Za 27zł: Składniki: ●4 pętka białej kiełbasy ●4 małe chlebki ●1,5 szkl...

  • Jak zrobić jogurt w domowych warunkach?

    ...specjalnych szczepów bakterii). Z dwóch szklanek (500 ml) jogurtu uzyskuje się około 1½ szklanki (375 ml) odcedzonego jogurtu. Jogurt miodowy. Ten słodki i kremowy jogurt stosuje się jako dodatek...

  • Modne diety dla malucha

    Są różne powody, dla których z jadłospisu dziecka wyklucza się jakieś składniki. Najczęstszym z nich jest alergia – wówczas lekarz doradza, aby z menu szkraba wykreślić np. mleko lub produkty zbożowe. Czasem to rodzice decydują, że ich pociecha np. nie będzie jadła mięsa. Czym wówczas zastąpić kluczowe składniki, aby malec rósł zdrowo? Oto rady eksperta.

  • Szwajcarskie smaki

    .... Ciekawostką jest Rivella, czyli słodki, orzeźwiający napój produkowany z serwatki, jednak w smaku niczym jej nie przypominający. Występuje w wersji klasycznej (czerwona etykieta na butelce), light...

Artykuły na temat: dodatek serwatki w chlebie
  • Fakty i mity na temat chleba

    ...wykorzystanie. Można ją zwiększyć poprzez dodatek do pieczywa surowców naturalnych, np. mleka, serwatki, maślanki, drożdży spożywczych suszonych, zarodków pszennych, preparatów sojowych, nasion roślin(...) składników mineralnych, większe ilości witamin zawiera pieczywo ciemne, · tłuszcz - chociaż jego zawartość w chlebie jest niewielka, to jest to tłuszcz wartościowy, zawierający niezbędne nienasycone...

  • Dodatki do żywności: Sprawdź, co jesz!

    Guma guar, skrobia modyfikowana, siarczyny... To nazwy mało apetyczne. A to tylko przykłady składników naszego codziennego menu! Po co producenci dodają tyle dziwnych substancji do żywności? I czy na pewno nam one nie szkodzą?

  • Kupujesz pieczywo z dyskontu? Zobacz, co jesz!

    Czasem walczę ze sobą, żeby nie wyrwać z rąk rodzica bułeczki, którą podaje dziecku prosto ze sklepowej półki. Dyskonty spożywcze szczególnie mocno drażnią nasze nozdrza zapachem do złudzenia podobnym do świeżo pieczonego chleba. Szkoda, że nie ma to nic wspólnego z naturą.

  • Co powinni jeść sportowcy?

    ...jest produktem ubocznym produkcji serów, konkretnie pozyskuje się go z serwatki.  Zawarte w nim białka - ze względu na ich odżywczą i funkcjonalną wartość -  pełnią bardzo ważną rolę bogatego...

  • Tanio i zdrowo. 7 trików na oszczędzanie w kuchni

    Dzięki domowym wypiekom, przyrządzaniu serów i wędlin możemy nie tylko zdrowo się odżywiać, ale i oszczędzać około 200 złotych miesięcznie.