• Informacje na temat:

    dodatek do mięs z pora i ketchupu

Przepisy na temat: dodatek do mięs z pora i ketchupu
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ..., pieprzem i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, mieszając. - Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na środku ułóż szpinak, pokrojony ser i zwiń. Zwiąż nicią spożywczą lub zepnij wykałaczkami. Włóż do foliowego rękawa, w środku podlej bulionem, zawiąż rękaw i piecz w brytfannie 30-40 min. Po 25 min przetnij rękaw u góry, aby mięso się dopiekło. Żeberka duszone z porami Składniki: - około...

  • Modne diety dla malucha

    Są różne powody, dla których z jadłospisu dziecka wyklucza się jakieś składniki. Najczęstszym z nich jest alergia – wówczas lekarz doradza, aby z menu szkraba wykreślić np. mleko lub produkty zbożowe. Czasem to rodzice decydują, że ich pociecha np. nie będzie jadła mięsa. Czym wówczas zastąpić kluczowe składniki, aby malec rósł zdrowo? Oto rady eksperta.

  • Smaczne potrawy na obiad

    Zapiekane pomidory Sposób przygotowania 1. Pomidory przekrój, lekko wydrąż. Oprósz solą i odwrócone zostaw na talerzu na 15 minut, zlej sok. Umyte mięso pokrój na mniejsze części i zmiel dwa(...) białko. Wyrób.  2. Cebulę posiekaj i zrumień na oleju. Pomidory ułóż w naczyniu żaroodpornym i wypełnij mięsem. Posyp cebulą i tymiankiem. Zalej sokiem z pomidorów. Piecz 45 minut w temp. 180°C. Pod...

  • Smaczne potrawy obiadowe

    Orientalne pulpeciki Sposób przygotowania 1. Mięso zmiel, dodaj startą na tarce cebulę i czosnek. Przypraw solą, pieprzem. Wbij jajka, dodaj bułkę tartą i sos rybny. Zagnieć. Uformuj małe(...), pieprzem, majerankiem i szczyptą estragonu. Natrzyj kaczkę w środku i na zewnątrz. Czosnek posiekaj, obłóż mięso. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Włóż do naczynia żaroodpornego grzbietem do góry i piecz...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ....  Gołąbki z młodej kapusty Sposób przygotowania 1. Z pietruszki, marchewek, pora i selera ugotuj wywar i odcedź. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj sól(...) pieczona Sposób przygotowania 1. Umyte papryki przekrój na połówki i wydrąż gniazda nasienne. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Rozgrzej olej i zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj mięso mielone, przypraw...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ..., - tłuszcz do smażenia, - 10 dag jabłek, - 1/2 szklanki ketchupu, - 1/2 szklanki białego wina, Przyprawy: - sól, pieprz, cukier, - sok z cytryny, goździki Przygotowanie: Mięso opłucz(...) Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na plastry, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Mięso odstawić do lodówki. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Dodać ryż i chwilę go...

Artykuły na temat: dodatek do mięs z pora i ketchupu
  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Smaki z kociołka

    Aby mięso miało bardziej wyrazisty smak, należy zamarynować je w przyprawach i ziołach na kilka godzin przed smażeniem. Weź 1/2 szklanki sosu sojowego, 2 łyżeczki brązowego cukru lub płynnego miodu, 1/2 łyżeczki startego imbiru, 2 łyżki stołowe octu winnego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Włóż mięso na...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Stłuszczenie wątroby

    Wybieraj chude Nadmiar tłuszczu gromadzącego się w wątrobie uszkadza jej miąższ, z czasem może nawet doprowadzić do marskości. Jeśli wyeliminujesz z diety tłuste, smażone potrawy, nie tylko powstrzymasz rozwój choroby, ale także umożliwisz wątrobie regenerację. Jedz tylko chude mięso, najlepiej drobiowe (kurczaka, indyka). Wędliny również powinny być chude, wysokiej jakości, bez konserwantów...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Dieta SCD: Dieta Specyficznych Węglowodanów

    ...według literatury zagranicznej są zakazane. Również tofu i inne roślinne zamienniki mleka i jego przetworów. Mięso: dania typu fast food, np. hot dogi, mięso wędzone, mięso przetworzone. Napoje...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Gdy jedzenie szkodzi

    ...kolację można zjeść kaszę jaglaną lub ryż naturalny z warzywami albo warzywami i mięsem. Można zrobić sobie bezglutenowe naleśniki, placki gryczane z owocami lub kanapki z domowego chleba bezglutenowego z pastą strączkową czy mięsną. Inną opcją jest jajecznica lub omlet z dodatkiem mąki kukurydzianej z warzywami. Przygotowując bezglutenowy obiad, unikamy panierek, mięso raczej dusimy, pieczemy lub...

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...